به گزارش کرد پرس به نقل از پایگاه اطلاع رسانی استانداری کردستان امیر قادری در آیین تودیع و معارفه مدیرکل حفاظت محیط زیست استان کردستان با بیان اینکه درباره محیط زیست در کشور در قالب شعار صحبت بسیار شده اما در عمل نگرانی های جدی وجود دارد، گفت: حفظ محیط زیست به عنوان یک نیاز و پاسخ به درخواستهای بحق مردم یک ضرورت است.
وی افزود: انسان به همان اندازه که حق استفاده از محبط زیست را دارد، به همان اندازه هم مسئولیت نگهداری از محیط زیست را برعهده دارد.
معاون استاندار کردستان تصریح کرد: اگر انسانها کمک نکنند کره زمین دیگر قابل سکونت نخواهد بود و باید در سطح محلی، منطقه ای، ملی و بین المللی درست عمل شود.
وی خاطرنشان کرد: در سطح کلان کشور ترکیه بدترین کار را در منطقه انجام می دهد و با سدهایی که بر روی دجله و فرات بسته و حقآبه های زیست محیطی را رعایت نکرده استانهای شمالی، شمالغرب و غربی کشور ما در آینده قابل سکونت نخواهد بود.
قادری تاکید کرد: باید در این زمینه در سطح بین المللی تجدیدنظر شود، چون تنها ایران و عراق و سوریه گرفتار نخواهند شد و سایر کشورها هم درگیر می شوند.
وی با بیان اینکه در سال 8 تا 10 میلیارد مترمکعب آب از سفره های زیرزمینی خارج می شود، گفت: با این وضعیت شرایطی پیش خواهد آمد که برخی نقاط کشور خالی از سکنه خواهد شد و لذا هم مردم باید در این زمینه دقت بیشتری کنند و هم رفتار مسئولان تغییر یابد.
وی افزود: محیط زیست باید در زمینه بحرانهایی که انتقال آب به وجود می آورد مسئولیت برعهده بگیرد.
قادری خاطرنشان کرد: در اطراف دریاچه ارومیه 30 هزار حلقه چاه بدون مجوز کار شده و هر اندازه رهاسازی آب انجام می گیرد اتفاقی برای این دریاچه نمی افتد و با ادامه این شرایط دریاچه ارومیه، برای کردستان و آذربایجان غربی و شرقی مشکلات جدی به وجود خواهد آمد.
وی از رسانه ها خواست به عنوان چشمان تیزبین مردم در مسائل زیست محیطی حساس باشند و مسئولان را نقد کنند.
معاون عمرانی استاندار کردستان با بیان اینکه منشا اصلی ریزگردهای استان خارجی است، گفت: اگرچه هزینه زیادی در راه مقابله با ریزگردها انجام شده اما خروجی چندانی نداشته است.
قادری با بیان اینکه ایران 3.08 درصد مناطق بیابانی جهان را دارد، گفت: 61 درصد مساحت کشور در اقلیم خشک و فراخشک قرار گرفته است و اگرچه 32 میلیون هکتار از اراضی کشور در وضعیت بیابانی قرار دارند، اما در تقسیم بندیهای اکوسیستمی 43 میلیون هکتار در زمره اکوسیستمهای بیابانی است.
وی افزود: 20 میلیون هکتار از اکوسیستم بیابان تحت تاثیر فرسایش است که از این میزان 6.4 میلیون هکتار در کانونهای بحرانی است که در 182 منطقه 97 شهرستان و 18 استان کشور فعال است.
نظر شما