ایران،روسیه و اوپک

سرویس ایران-در حالی که روسیه به دنبال تسخیر بازارهای نفت و گاز است،ایران در برابر این کالاهای استراتژیک،منفعلانه عمل می کند.

به گزارش کُردپرس،روسیه بخشی از بازار انرژی دنیا و حدود 18 درصد بازار گازی دنیا را در اختیار و بیشترین درآمد گازی دنیا را دارد.این کشور به چین خط لوله کشید و در حال حاضر بخش اعظمی از نیاز چین در بخش گاز را برآورده می کند.روسیه در حال حاضر گاز اروپا را تامین و به نوعی اروپا را به خود وابسته کرده است.هنچنین با هوشیاری و برنامه ریزی سهم خود را در بازار انرژی افزایش می دهد
بازی دوگانه روسیه با اوپک
روسیه با هوشیاری و برنامه ریزی سهم خود را در بازار انرژی افزایش می دهد و از سوی دیگر با در نظر گرفتن منافع ملی خود با اوپک هم بازی می کند که در چه زمانی تولیدات کاهش یا افزایش پیدا کند.این چنین است که با توجه به قیمت نفت منفعت خود را تعیین می کند.روسیه می تواند قیمت نفت خود را افزایش داده و بازار بیشتری برای فروش داشته باشد.
نقش ایران در بازار نفت و گاز
خادمی عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی در گفت و گو با خانه ملت،با بیان اینکه ایران هیچ برنامه ای برای حضور در بازار نفت و گاز ندارد و پس از وقوع اتفاقات منفعلانه عمل می کند، اظهار کرد: ایران بازار نفت دنیا را از دست داده و عملا در حال از دست دادن بازار گاز دنیا است.
این نماینده مردم در مجلس دهم، با اشاره به اینکه یکی از خریداران دائمی نفت ایران کشور چین بود، ادامه داد: روسیه با انعقاد قرارداد با چین و کشیدن خط لوله به این کشور بخشی از نیاز نفت چین را تامین می کند.ایران در قرارداد گازی با پاکستان کاری از پیش نبرد، در حالی که از آن سو ترکمنستان، افغانستان، پاکستان و هندوستان قراردادی با یکدیگر منعقد کردند و با یک خط لوله گاز ترکمنستان را به پاکستان و هندوستان ارسال شد.
ایران در قرارداد گازی با پاکستان کاری از پیش نبرد
وی با تاکید بر اینکه ایران باید بخش اعظمی از گاز منطقه را از طریق خط لوله تامین کرده و این کشورها را به ایران وابسته می کرد، اظهار داشت: ایران در قرارداد گازی با پاکستان کاری از پیش نبرد؛ اما از سو ی دیگر ترکمنستان، افغانستان، پاکستان و هندوستان قراردادی با یکدیگر منعقد کردند و با یک خط لوله، گاز ترکمنستان را به پاکستان و هندوستان ارسال کردند.در کریدور شمال کشور آذربایجان از طریق ترکیه به اروپا گاز صادر می کند و ایران با بی سیاستی و بی تدبیری بازار گاز و نفت را از دست داد.
لزوم هماهنگی اعضای اوپک
آنچه که مهم است،هماهنگی اعضای اوپک در شرایط این چنین است. اوپک باید در شرایط کنونی عاقلانه تصمیم بگیرد،کاهش قیمت نفت که عربستان نقش مهمی در این نزول قیمتی داشت به تمامی اعضای اوپک ضربه زد و عربستان با این کاهش قیمت متوجه شد که بخش اعظمی از منابع خود را از دست داده و ضرر و زیان کرده است. اعضای اوپک باید برای کنترل بازار نفت هم صدا باشند.اگر تعداد کشورهای تولید کننده عمده نفت بیشتر شود، به شرط همراهی و متعهد بودن این کشورها می توانند بخش بزرگتری از تولیدکنندگان را گرد هم آورده و اوپک پلاس را تشکیل دهند، در غیر اینصورت تشکیل اوپک پلاس می تواند دردسرآفرین شود.
کد خبر 58136

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha