به گزارش کردپرس، هر سال همزمان با سالروز شهادت استاد مطهری، روز معلم را گرامی می داریم. قطعاً اختصاص روزی برای بزرگداشت معلمان، سنتی ارزشمند و فرصتی مناسب برای اندیشیدن دوباره به آموزش و آموزشگر و آموزگار است. بعید میدانم کسی باشد که در مقام والای معلم و آموزگار تردید داشته باشد، مراسمی که صبح امروز به مناسبت روز معلم در تالار شادی شهرستان دهگلان برگزار شد در راستای تکریم و نکوداشت مقام معلم بود که البته حاوی نکاتی ارزشمند بود که توسط فرماندار این شهرستان و معاون پژوهش و برنامه ریزی آموزش و پرورش استان کردستان بیان شد که توجه به آنها خالی از لطف نیست.
فرماندار دهگلان قبل از ورود به موضوع معلم، به بیان شاخص های توسعه در جامعه پرداخت و با طرح یک سوال سخنان خود را آغاز کرد و گفت: میزان توسعه در هر کشور بر اساس شاخص های حوزه های مختلف اقتصادی، سیاسی، فرهنگی و محیط زیستی اندازه گیری می شود، اما مبنای همه این شاخص ها در چیست؟
جمال ارشدی در ادامه با اشاره به اینکه با وجود اینکه کشور ثروتمندی هستیم مشکلات زیادی در کشور وجود دارد به ریشه یابی این مشکلات پرداخت و اظهار داشت: مشکل در ساختار اجتماعی است که لازم است تقویت شود.
وی همچنین بنیان ساختار اجتماعی را در آموزش و پرورش دانست و گفت: امروزه بررسی می کنند که تولید علم کدام کشور بیشتر است و وزن علمی آن چقدر است که تمام اینها بر عهده آموزش و پرورش است.
فرماندار دهگلان با تاکید بر اینکه معلم کلیدی ترین نقش را در توسعه دارد، تصریح کرد: چون تولید علم از آموزش و پرورش است لذا کمک به توسعه نیز از اموزش و پرورش انجام می شود بنابراین شان و منزلت معلم بسیار بالاست.
ارشدی با بیان اینکه معلمان سرمایه اجتماعی را در اختیار دارند آنها را دارای منزلت اجتماعی دانست و افزود: در جامعه ای که اموزش و پرورش خوب کار کند جامعه سالم خواهد بود و اموزش و پرورش را تغذیه کنند جامعه توسعه یافته خواهد بود.
وی با تاکید بر اینکه باید روی توسعه علم و دانش کار شود، خاطر نشان کرد: معلمین نقش کلیدی و مهمی را در کنترل آسیب های اجتماعی دارند اما باید کمک کرد تا زیر ساختها آماده، ساختارها ترمیم و جایگاه معلمین در ساختار اجتماعی تقویت شود.
ارشدی خطاب به معلمان خواستار افزایش سرانه مطالعه در بین معلمان و دانش اموزان شد و گفت: درخواستم از معلمان این است که زمینه را برای مطالعه دانش اموزان و همچنین به روز کردن خود بالا ببرند، هرچند تمام اینها نیازمند آماده کردن ساختارهاست.
فرماندار دهگلان به گریزی نیز به مبحث امنیت پایدار زد و اظهار کرد: امنیت پایدار در درون مردم است. باید حس نوع دوستی، اعتماد و امنیت را در مردم ایجاد کرد و پرورش داد که درون ساختار های آموزش و پرورش صورت می گیرد.
وی با اشاره به اینکه جامعه سالم زمانی تحقق پیدا می کند که اموزش و پرورش سالم وجود داشته باشد، اظهار کرد: شرایط جامعه شرایط بسیار مناسبی است و معلمین نقش خود را به خوبی انجام می دهند.
در ادامه مراسم معاون پژوهش و برنامه ریزی استان کردستان پشت تریبون قرار گرفت و گفت: در دنیا کسی نیست که نداند آموزش و پرورش رکن اصلی توسعه است.
وی وجود استعداد در انسان ها را به عنوان یک امانت که باید ادا شود، عنوان کرد و گفت: وظیفه آموزش و پرورش است که این استعدادها را در وجود مخلوق پرورش دهد تا بتوانیم این امانت را پس دهیم.
طالب محمدی با اشاره به موضوع "سرمایه اجتماعی" سخنان رییس اموزش و پرورش دهگلان را به چالش کشاند و اظهار داشت: سرمایه اجتماعی وجود دارد اما آیا این سرمایه اجتماعی به خودی خود وجود دارد؟
وی در ادامه سخنان خود با بیان اینکه یکی از حقوق خداوند بر انسان حق تربیت است، افزود: مبنای حق انسان در تعلیم و تربیت، اراده و لطف الهی است که باید به وسیله آموزش و پرورش متجلی شود اما آیا اموزش و پرورش امروز در این تراز است؟ آیا فرایند جذب و ورود نیروی انسانی به اموزش و پرورش متناسب با این اهمیت و بستر هست؟
معاون پژوهش و برنامه ریزی استان با منفی اعلام کردن پاسخ سوالات مطرح شده تصریح کرد: فاصله زیادی تا رسیدن به جایگاه مطلوب داریم.
محمدی گریزی نیز به موضوع "منزلت اجتماعی" مطرح شده توسط فرماندار زد و گفت: منزلت اجتماعی امری نسبی است و مولفه های منزلت اجتماعی در برهه های مختلف زمان تغییر می کند.
وی با تاکید بر اینکه تا چیزی به فرهنگ تبدیل نشود و در دل جامعه رسوخ نکند اعتلا پیدا نمی کند، اظهار کرد: درست یا نادرست، جامعه، امروز برای چیزهایی منزلت قائل است که کمتر در معلم وجود دارد.
معاون پژوهش و برنامه ریزی استان با بیان اینکه منزلت نسبی است این سوال را مطرح کرد که "آیا باور عمومی اجتماع به همین صورت است؟ "، خاطرنشان کرد: وظیفه ما این است که حاکمیت را به سمت فرهنگ سازی سوق دهیم تا چیزی که دال اصلی بر قضیه است به صورت فرهنگ در آید.
وی با بیان اینکه توجه آحاد عمومی را به جایگاه معلم جلب کنیم، تصریح کرد: تا ذهنیت معلم اصلاح نشود و فکر معلم اعتلا پیدا نکند ظرف آموزش و پرورش خود را نشان نمی دهد.
نظر شما