جان بخشی به سنگهای کوهستان با چاشنی آشتی با طبیعت/هنر بهترین ابزار برای جانبداری از طبیعت است

سرویس ایلام- در دامنه های کبیرکوه افسانه ای و در کناره های جاده دره شهر به شهرستان آبدانان ،همان جاده ای که از ارتفاعات این رشته کوه شکوهمند عبور می کند و همواره مناظر زیبایی را به مسافران این جاده تقدیم می کند چند وقتی است که نقاشی های زیبایی که روی تخته سنگهای کنار این جاده آفریده شده اند توجه مسافران این جاده و طبیعت گردها را به سمت خود کشانده است.

به گزارش خبرگزاری کردپرس، طراحی روی سنگها و در واقع جان بخشیدن به سنگهای کنار جاده ای حدود دوسالی است که در این مسیر از کبیر کوه مورد توجه منابع طبیعی و هنرمندان دره شهری قرار گرفته و امسال هم تعدادی دیگر از هنرمندان این شهرستان جلوه هایی زیبا از دعوت کردن مردم به جانبداری از طبیعت را در قالب هنر نقاشی به نمایش گذاشتند.

خبرگزاری کردپرس برای آگاهی بیشتر از این نوع هنر و هدف از چنین هنرآفرینی هایی به سراغ خانم سجاده پیروزیان نقاش و هنرمند دره شهری به عنوان یکی از هنرمندانی که مشغول چنیم فعالیتی است رفته و گفتگویی با وی انجام داده که در پی می آید:

خانم پیروزیان قبل از اینکه سراغ موضوع اصلی این گفتگو که نقاشی در طبیعت و روی تخته سنگها است ،برویم در مورد تحصیلات تان و سابقه کار نقاشی تان توضیحاتی بفرمایید؟

من دارای مدرک کاردانی گرافیک هستم و شاید ده دوازده سالی است که کار و شغلم نقاشی ،کاریکاتور و گرافیک است . همچنین در شهرستان دره شهر به کار آموزش نقاشی به شکل خصوصی مشغول فعالیت هستم . این را هم اضافه کنم که قبلا در جشنواره خوارزمی در رشته نقاشی برگزیده شدم و رتبه یک استان را به دست آوردم.

آنطور که من از صحبتهایتان برداشت کردم شما تحصیلات آکادمیک در زمینه نقاشی نداشته اید درست است؟

آره درست است. من نه تنها تحصیلات دانشگاهی در این زمینه ندارم بلکه حتی هیچ وقت هم استادی در این زمینه نداشته ام در واقع به اینکار علاقه داشتم و از کودکی شیفته نقاشی بوده ام.

با توجه به اینکه رشته تحصیلی ام گرافیک بود بخاطر موفقیتهایی که در این زمینه داشتم و علاقه مندی ام به هنر ابتدا به سمت طراحی و بعد هم نقاشی رفتم . یعنی ابتدا کار با مداد رنگی و بعد هم رنگ روغن را در پیش گرفتم و تلاشم را ادامه دادم.

درباره نقاشی روی تخته سنگها و در دل طبیعت بگویید که چطور شد به سراغ اینکار رفتید؟

من همانطور که گفتم چندین سال است در زمینه نقاشی سابقه دارم. چند وقت پیش گروهی از هنرمندان دره شهر در برنامه تلویزیونی «مانگه شو» شبکه ایلام برنامه داشتیم و من تعدادی از طرحهایم را در این برنامه به نمایش گذاشتم. به دنبال این برنامه مسئول اداره منابع طبیعی دره شهر از من برای کار نقاشی در طبیعت و جان بخشیدن به سنگها دعوت کردند و من هم پذیرفتم.

نام این نوع طراحی که روی تخته سنگهای کبیرکوه انجام می دهید چیست؟

این کارها آمیخته ای از هنر نقاشی و کاریکاتور هستند. در واقع نوعی هنر مفهومی یا نقاشی مفهومی هستند که بیننده مفهوم خاصی را از این طرح ها دریافت می کند.

چطور شد شما به سراغ اینکار و این نوع هنر رفتید؟

نقاشی روی تخته سنگها با موضوع حفاظت از طبیعت سه سالی است که با ابتکار منابع طبیعی دره شهر آغاز شده و امسال ما هم به اینکار دعوت شدیم و بر اساس طرحهایی که منابع طبیعی ارائه داده بود و بر اساس خلاقیت هایمان این آثار را خلق کردیم. این را هم بگویم که در سالهای گذشته به منظور فرهنگ سازی محافظت از طبیعت تابلوهایی در این مسیرها بود که از جنس همین تابلوهای فلزی کنار جاده بود و چندان جذابیتی نداشت. در این مدت با دعوت منابع طبیعی هم کارها و ایده های نو را اجرایی کردیم و هم اینکه تعدادی از کارهای سالهای گذشته را بازسازی کردیم.

در کل من خودم را کوچکتر از آن می بینم که در کنار هنرمندانی بزرگ قرار بگیرم آنچه که بود این است که به من محبت داشتند و من هم استقبال کردم.

با نقاشی روی این تخته سنگها و جان بخشیدن به این اشیاء چه حسی به شما دست می دهد؟

من به طور کلی شیفته هنر و خصوصا نقاشی و طراحی هستم وعاشقانه نقاشی را دوست دارم حس می کنم با اینکار نوعی آرامش درونی را تجربه می کنم و از لحاظ روحی تخلیه می شوم.

این نوع کار هنری هم که دارم آنرا تجربه می کنم هم برایم بسیار لذت بخش است مخصوصاً اینکه حس کنی این نوع طراحی ها و نقاشی ها به نوعی کمک به طبیعت و فضای سبز و محیط اطراف ما است. به نظرم اطلاع رسانی به عموم مردم از طریق هنر نقاشی و بدون نوشتار و توضیحات کلیشه ای هم می تواند بهترین تأثیرگزاری را در بین مردم و تغییر نگرش آنها به طبیعت داشته باشد.

قبلا هم تجربه اینکار و یا کارهای مشابه آن را داشته اید؟

من برای نخستین بار است که روی تخته سنگ کار هنری انجام می دهم و پیش از این هیچگونه تجربه ای در این زمینه نداشته ام اما خوشبختانه برای من تجربه خوبی بود و کارها هم خوب انجام شد. امیدوارم نقاشی های بی کلام ما بتواند مفهوم خودش را به مردم عزیزمان انتقال دهد.

آیا قبل از شما هم کسانی بوده اند که در طبیعت چنین طرحهایی را ارائه داده باشند؟

بله همانطور که گفتم طراحی و نقاشی رو سنگ چند سالی است که با همکاری منابع طبیعی شهرستان دره شهر انجام می گیرد. در ه شهر در زمینه هنر نقاشی اساتید زیادی دارد که از جمله اینها هنرمندانی همچون آقای عزیزپور، آقای عزتی ، خانم صفی خانی و البته کسانی دیگر که شاید الان حضور ذهن نداشته باشم از همه آنها نام ببرم.

نوع طرحها و الگوهایی که به کار برده اید و روی آنها کار کرده اید ابتکار خودتان بوده یا پیشنهاد از طرف دیگران؟

اینها کار مشترکی بوده با همکاری هنرمندان دره شهر و منابع طبیعی این شهرستان .برای اینکار منابع طبیعی ایده ها و طرحهایی را در اختیار این هنرمندان قرار داده و ما هم با ایده ها و خلاقیت های خاص تصاویر مورد نظرمان را طراحی می کنیم.

کدام منطقه از طبیعت دره شهر را برای اینکار انتخاب کرده اید؟

مکانهای پرتردد کنار جاده ها و جنگلهای اطراف و خصواً طبیعت کبیرکوه و مسیر جاده دره شهر به آبدانان و همچنین محیط اطراف پارک سراب دره شهر.

به نظر شما چنین ابتکاراتی و این نوع هشدارها چقدر می تواند در تغییر نگاه مردم به طبیعت موثر باشد و چقدر به حفاظت از طبیعت کمک خواهد کرد؟

به نظرم زبان هنر گویاترین روش برای تأثیرگذاری در بین مردم و فرهنگ سازی در بین آنان است.از طریق کار هنری به بهترین شکل ممکن می شود مردم را به مشارکت در یک حرکت با منفعت جمعی دعوت کرد.

ما در مدتی که مشغول طراحی و نقاشی در طبیعت بوده ایم افراد بسیاری از علاقه مندان به هنر و طبیعت از اینکار استقبال کرده و ما را به این کارها تشویق کرده اند. این موضوع نشانگر این است که این نوع هنر و این نقاشی ها کاملا توانسته اند مفهوم خودشان را جامعه هدف و حتی به بچه ها منتقل نمایند و بسیار خوشحالم که مردم دوست دارند و با ما هم همکاری میکنند.

همانطور که می بینید هر یک از این سنگهای نقاشی شده بیان کننده مفهومی خاص هستند و وقتی مردم به اینها نگاه می کنند عمیقاً تحت تأثیر قرار می گیرند و یقیناً تصمیم می گیرند دوست دار و همراه طبیعت باشند طبیعت را خراب نکنند،درختان را قطع نکنند، در طبیعت آتش روشن نکنند و به طور کلی به افرادی طرفدار طبیعت تبدیل شوند.

به عنوان آخرین پرسش اگه توضیحات خاصی دارید بفرمایید؟

امیدوارم روزهای فرا برسد که من بیشتر بتوانم با هنرم و شغلم به ارتقاء سطح فرهنگ در جامعه و شهرمان کمک کرده باشم و مردم هم روز به روز اهمیت مراقبت از طبیعت خدادادی را درک کنند.

همین طور لازم میدانم از خبرگزاری کردپرس که نگاه ویژه ای به فرهنگ بومی ،مراقبت از طبیعت و همچنین ترویج فرهنگ و هنر دارد تشکر کنم.

گفتگو: حشمت اله کرمی نژاد

کد خبر 58632

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha