به گزارش خبرگزاری کردپرس از مریوان، تجمع اعتراضی معلمین شاغل و بازنشسته شهرستان همزمان با سراسر کشور برگزار شد و در ابتدای این مراسم یکی از نمایندگان معلمین این شهرستان ضمن اعتراض به پولی شدن مدارس اظهار کرد : پولی شدن اموزش می تواند باعث محرومیت بسیاری از دانش آموزان شود.
لقمان ویسی اظهار کرد : این تجمع از سوی شورای هماهنگی تشکل های صنفی ایجاد شده برای رساندن خواسته های خود به جامعه و بدنه دولت و هم خانواده دانش اموزان و نهادهای تصمیم گیری برای محرومیت فعلی دانش اموزان و معلمین تا بگوئیم که به وضعیت موجود اعتراض داریم.
ویسی افزود : اولین خواسته معلمین بدلیل این امر که از اولین روزهای آغاز مدرسه به عنوان کمک های مالی به مدارس از خانواده های دانش اموزان گرفته می شود و به نوعی پولی شدن مدارس را در پی داشته است می تواند بسیاری از دانش اموزان را از نعمت ادگیری در مدارس بی بهره کند.
وی عنوان کرد : پولی شدن مدارس و پولی شدن اموزش به معنای محروم نمودن اکثریت دانش اموزان است و محروم کردن آنها از قانون اساسی است و ما خواهان انجام حق تحصیل بدون پرداخت هزینه از سوی دانش اموزان است.
نماینده معلمین مریوان تصریح کرد : زندگی شایسته دیگر حقوقات ماست که بدین معناست که هنگام که یک معلم به امر تعلیم و تربیت دانش اموزان می پردازد باید زندگی وی نیز در آسودگی و با کرامت زندگی کند و از نظر معیشت تامین باشد.
لقمان ویسی خاطرنشان کرد : معیشت انسان مستقیما با موجودیت و کرامت انسان ها ارتباط مستقیم دارد و نباید معیشت معلمین کمتر از سطح معیشتی باشد که نهادهای دولتی در نظر می گیرند.
ویسی ادامه داد : ایجاد یک تشکل مستقل از دولت خواسته دیگر معلمین است و بدین معنی که تا زمانی که معلم هست بداند از چه منافعی دفاع می کند همانند این تشکل های مستقل صنفی که امروزه در حال شکل گیری است و هر دولتی که روی کار آید ما مستقل عمل کرده و مدافع حقوقات خود خواهیم بود.
وی در پایان سخنان خود افزود : نگاه مصرفی به آموزش و پرورش متاسفانه نگاهی مریض است که سال های زیادی است این نگاه به معلمین وجود دارد چرا که اگر نگاه های موجود به آموزش و پرورش سالم باشد می توان در آینده جامعه ای سالمتر داشته باشیم هرچند تنها بدنه اموزش و پرورش در ساخت یک جامعه سالم نقش ایفا کند و دیگر نهادهای موجود نیز دخیل هستند.
لازم به ذکر است که در ادامه این مراسم قطعنامه پایانی تجمع سراسری از سوی یکی از معلمین خوانده شده و سپس تجمع به پایان رسید.
#قطعنامه_پایانی_تجمع_سراسرى «بیستم اردیبهشتماه 1397 »
شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران
در حالی امسال به استقبال روز معلم و بزرگ داشت ابوالحسن خانعلی و تمام پیشگامان عرصه تعلیم و تربیت رفتیم که وضعیت آموزشوپرورش از هر زمان دیگرى بحرانیتر و آشفتهتر است.
عدم توجه به زندگی و معیشت معلمان بازنشسته و شاغل و بیتوجهی به کیفیت آموزش در مدارس نشان از آن دارد که آموزشوپرورش در اولویت نهادهای حاکمیتی و مسئولان دولتی نیست. شورای هماهنگی نسبت به این وضعیت اعتراض دارد و نسبت به ادامه بیتوجهیها و تبعات آن به مسئولان هشدار میدهد.
شورا پیشبینی میکند که با توجه به افزایش بیرویه تورم و گرانی و افزایش تعداد دانش آموزان (با توجه به رسیدن دانش آموزان نظام جدید به پایه دوازدهم ) وضعیت نیروهای آموزشی و اداری مدارس در سال تحصیلی 98 –97 بهمراتب سختتر خواهد شد و توجه ویژه به وضعیت معلمان و نیازهای دانش آموزان امری ضروری است. در همین راستا مطالبات صنفی و آموزشی خود را به شرح زیر اعلام میکنیم:
باید دولت و مجلس زمینههای افزایش حقوق و دستمزد معلمان بازنشسته و شاغل را تا بالای خط فقر یعنی پنج میلیون تومان فراهم نماید. در این راستا اجرای قانون مدیریت خدمات کشوری و اجرای فاز دوم رتبهبندی الزامی است.
. بیمه درمانی تکمیلی یک ضرورت اساسی برای فرهنگیان بخصوص بازنشستگان است و بایستی معلمان به یک بیمه کارآمد دسترسی داشته باشند.
معلمان بازنشسته و شاغل باید در تصمیمات نهادهای مرتبط مانند صندوق بازنشستگی و صندوق ذخیره فرهنگیان نقش واقعی و جدی داشته باشند. ضروری است نمایندگان معلمان در صندوق بازنشستگی مشخص گردند و اساسنامه صندوق ذخیره اصلاح و نمایندگان معلمان مجدداً انتخاب شوند.
تأکید بر آموزش مبتنی بر تکنیک و کنکور باعث رشد مافیای آموزش و گسترش روند پولی سازی آموزش شده است و دانش آموزان طبقات محروم در سایه سیاستهای پولی و خصوصیسازی دچار افت تحصیل شده یا از مدارس طرد و از امکان ورود به دانشگاه محروم میشوند. ما به این سیاستهای مخرب اعتراض داریم. خصوصیسازی آموزش را فوراً متوقف نمایید و مدارس را به تکنولوژی نوین آموزشی مجهز کنید. مدارس کپری و کانکسی را برچینید و تغذیه مناسب را در مدارس ارائه نمایید.
تشکل یابی مستقل و آزاد حق ماست. دولت و مجلس عامدانه مانع تحقق آن میشوند تا اصلاح قانون مربوط به تشکلهای صنفی در مجلس، دولت باید پروانه فعالیت تشکلهای صنفی را سریعاً تمدید نماید.
به فضای امنیتی حاکم بر فعالان صنفی فوراً پایان دهید و معلمان زندانی محمود بهشتی، اسماعیل عبدی و مختار اسدی را آزاد کنید و معلمان تبعیدی و اخراجی را به مدرسه بازگردانید.
شورای هماهنگی در این شرایط، بخصوص نسبت به حفظ جان اسماعیل عبدی که در اعتصاب غذا و در شرایط سخت بسر میبرد به قوه قضاییه و دولت هشدار میدهد. اسماعیل عبدی به خاطر عدم رعایت حقوق اولیه یک زندانی اعتصاب نموده است. شورا ضمن حمایت از معلمان زندانی و خواسته های اسماعیل عبدی، از مسئولان می خواهد به شرایط و مطالبات وی رسیدگی شود تا وی به اعتصابش پایان دهد. معلمان زندانی را آزاد کنید.
به تبعیض نسبت به معلمان حق التدریسی، آزاد و مربیان پیش دبستانی پایان دهید و امنیت شغلی آنان را تضمین نمایید.
ورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران بهعنوان یک تشکیلات صنفی و مستقل، پیگیری مطالبات فرهنگیان را وظیفه خود میداند و از حمایتهای مردمی و نهادهای مدنی تشکر میکند و تأکید دارد که مطالبات فوق دستیافتنی است. چگونه ممکن است برای افزایش حقوق معلمان و کیفی سازی آموزش بودجه و اعتبار کافی وجود نداشته باشد درحالیکه به گفته مسئولان میلیاردها دلار ارز از کشور خارج میشود و روزانه اخبار اختلاسهای میلیاردی را میشنویم؟!
شورای هماهنگی از مسئولان می خواهد که باتوجه به اذعان همه ی آنها در رده های گوناگون مسئوولیتی برای برآورده شدن این خواسته های برحق و اجرای مصوبات پیشین از خود حسن نیت نشان دهند، بدیهی است که تشکل های صنفی فرهنگیان سراسر کشور آماده ی هرنوع راهنمایی و همراهی برای بررسی راهکارهای برون رفت از وضعیت فعلی است اما در صورتی که روند بی توجهی و انباشت این مطالبات و عدم پرداخت معوقات ازجمله پاداش بازنشستگان، دستمزد حقالتدریس، سرانه کافی و لازم مدارس و.... ادامه یابد شورا از تمام ظرفیت های خود و از هر کنش اعتراضی مدنی و مسالمت آمیز استفاده خواهد نمود
با آرزوی روزهای بهتر برای مردم ایران و مجموعه ی آموزش و پرورش کشور.
#شورای_هماهنگی_تشکل_های_صنفی_فرهنگیان_ایران
20 اردیبهشت 97
نظر شما