روز پنجشنبه ١٤ اسفند سال ۱۳۹۹ خورشیدی در تاریخ آذربایجان غربی روزی به یاد ماندنی خواهد بود. چون تشنگان عدالت و رنج دیدگان زر زور و تزویر بعد از سال ها انتظار در پای صحبت های مردی نشستند که پرچمدار عدالت علوی است و مردم مشتاقانه در کوچه و بازار و محافل دوستانه و خانواده می گویند: آیا این مرد می تواند؟ آیا ما هم مزه عدالت را خواهیم چشید؟ آیا غارت ها متوقف می شود؟ آیا ثروت های ملی عادلانه تقسیم خواهد شد؟ آیا فاصله طبقاتی؟ آیا محیط زیست؟ آیا تخریب منابع ملی؟ آیا سهم بین نسلی؟
و صدها آیای دیگر سوالی بود که بین مردم شهر و روستاهای غارت شده تکاب رد و بدل می شد و بیشتر مردم جمله آقای رئیسی در مورد بازرسی از معادن طلا را به هم توضیح می دهند و بیشتر مردم امیدوارند این نهال که آقای رئیسی در سفرشان به آذربایجان غربی کاشتند از گزند طوفان زر زور و تزویر در امان باشد تا مردم این خطه از میوه این درخت عدالت بهره مند شوند و جواب سوال هایی که در مدت ۱۶ سال است از مسئولین داشتند و همیشه بی جواب مانده بگیرند . جناب اقای رئیسی این مردم دوست دارند بدانند که؛
١. معدن طلای آقدره اکتشاف اولیه آن در زمان شاه توسط شرکت مین پرک آلمان انجام شده بود و به علت وجود عنصر زیاد جیوه کنار گداشته شد چگونه و توسط چه کسانی به شرکت پویازرکان آقدره واگذار گردید؟
۲ . مقدار طلای قطعی آن در زمان اکتشاف چقدر بوده و تا بحال چه مقدار آن برداشت شده است؟
۳ . به نحوه استخراج مواد معدنی چه سازمانی و با چه راه کاری و برنامه ای نظارت نموده است و اگر نظارت شده چرا برداشت های بر خلاف تمام معادن رو باز که به صورت پلکانی منظم بوده چرا در این مکان رعایت نشده است؟
۴ . در مورد انفجار برای استخراج چرا حریم روستا های هم جوار علی الخصوص آقدره بالا رعایت نگردیده که موجب ضرر و زیان مالی ، روحی ، جسمی برای اهالی و از بین رفتن انواع بوته های گیاهی و وحوش شده است؟ چرا برای استخراج از تکنولوژی نوین مرسوم در دنیا که بدون انفجار است استفاده نمی شود؟
۵ . پرونده تخلف ۴۴ میلیارد تومانی تخریب منابع طبیعی که از سال ۱۳۹۴ در محاکم استان برسی شده و منجر به حکم گردیده چرا بعد از پنج سال اجرایی نمی گردد؟
مردم همچنین در مورد استحصال کارخانه پویازرکان آقدره تکاب هم سوال دارند آنها می خواهند بدانند؛ نحوه واگذاری زمین از کشاورزان چگونه بوده و انتصاب صاحبان کارخانه به مقامات درجه یک کشوری از طرف نماینده تام الاختیار شرکت به چه علت بوده است؟
استقرار کارخانه طلا در محل مورد نظر با توجه به اینکه استحصال طلا جزو رده شغلی ۷ بوده چرا آیتم های زیست محیطی الف: بافت زمین که آهکی می باشد و قابل نفوذ مستقیم ب: فاصله با انهار و اشجار و زمین کشاورزی و محیط زندگی با شیب بالای ۷۰٪ و وزش باد های محلی با توجه به وجود عناصر فلزات سنگین از جمله جیوه حتی به اندازه یک گاوداری صنعتی مراعات نگردیده است؟ ج: مرحله تحقیقاتی این کارخانه توسط چه شرکتی انجام داده شده است و چرا جواب گوی مشکلات به وجود آمده از جمله نشت آب سد به صورت مستقیم به آب های جاری.
چرا سد باطله و محل پساب روزانه ۱۸ هزار تن که حاوی سیانید سدیم(سیانور) ، جیوه و انواع اسید ها می باشد بعد از ۱۶ سال از فعالیت کارخانه هنوز ایزوله نگردیده است که موجبات اسیب های زیست محیطی کلان گردیده است؟
با توجه به اینکه ایران جزو کنوانسیون منع تولید جیوه (پیمان میناماتا) می باشد اقدام به صدور پروانه تولید جیوه نموده است و اگر بخواهیم مشکلات موجود را از حق و حقوق کارگری قرارداد های یک ماه کارگران با شرکت های غیر مرتبط با آلایندگی شیمیایی تحت عنوان شرکت های خدماتی، اکتشاف، استخراج، انفجار، استحصال، تخریب منابع طبیعی، تخریب محیط زیست، آلوده شدن آب های زیر زمینی و تحویل ویرانه ای به تمام معنا به نسل آینده مثنوی هفتاد من می خواهد که در این مقال نمی گنجد.
در خاتمه جناب اقای رئیسی در این ویران کده غارت شده بعد از چهل و سه سال از عمر انقلاب هنوز سیرها و خیلی سیرها در کنار گرسنه ها و خیلی خیلی گرسنه ها مشغول غارتند و حق زندگی کردن را هم نه تنها از ما بلکه از نسل آینده هم گرفته اند. مددی ای علمدار عدالت.
نظر شما