به گزارش کردپرس، متن این یادداشت که در شماره امروزشنبه روزنامه شرق چاپ تهران منتشر شده به شرح زیر است:
1- از حدود سه سال پيش که بعد از کشوقوسهاي بسيار برجام در مجلس نهم به تصويب رسيد و «توافق بينالمللي برجام» ميان ما و 1+5 شکل گرفت، همواره دو دسته يعني مخالفان خارجي و داخلي با بيشينه توان در راستاي مخالفت با کليات و جزئيات برجام برخاستند. اقدامات آنان به مخالفت با برجام محدود نشد و به سنگاندازي درباره بازدهي آن نيز ادامه داشت و در واقع آنان جنگ رواني خويش را به داخل وزارت امور خارجه کشاندند. از دهها تذکر، سؤال و به مرز استيضاح کشاندن «ظريف» و تهديد سفارتخانههاي ديگر کشورها در داخل کشورمان گرفته تا مانعتراشيها براي شرکتهاي سرمايهگذاري خارجي و تلاش در منصرفکردن آنان از حضور و فعاليت در ايران و از ديگر سو دشمنان فراسوي مرزها که براي بهشکستکشاندن برجام هر هنر و ناهنري که بلد بودند روي ميز شرطبندي شکست برجام گذاشتند. امروز همانها بار ديگر متحد هستند و بهنوعي خرسند از شکست برجام؛ چه مخالفان داخلي و چه مخالفان خارجي و حتي اگر از خودتان بپرسيد که چه کساني خوشحال از برهمخوردن توافق برجام هستند، تعجب نخواهيد کرد که در صدر اين فهرست منافقین و اپوزيسيون برانداز قرار دارند.
۲- برجام سند صلحطلبي تيم مذاکرهکننده ما در روابط بينالملل بوده، هست و تا هميشه خواهد بود؛ ولي آيا هر آنچه دشمن به غلط کرد، بايد از جانب ما نيز تکرار شود؟ اينکه ما اقدام به پارهکردن برجام و آتشزدن پرچم کشوري ديگر در صحن علني مجلس بکنيم، کاري درست است؟! بايد گفت که قطعا اين عمل همانند کار کساني است که برجام را نافرجام کرده و ميز مذاکره را ترک کردند. مگر رئيسجمهور ما در صحبتهاي سهشنبهشب خود ملت آمريکا را خطاب قرار ندادند و آنان را مردماني بزرگ خطاب نکردند؟ بعد از اين سالها بايد آموخته باشيم داستان ملت و دولت آمريکا را از هم جدا کنيم و از طرفي آيا اين اقدامات براي کشورمان در صحنه جهاني وجههساز خواهد بود؟ آيا کشورهاي اروپايي و دیگران که در کمپين مخالفت با ترامپ و در حمايت از برجام قرار دارند، اين اقدامات را دلسردکننده نميپندارند؟ بنابراین اعمالي که موجبات خدشهدارکردن هويت و شخصيت بينالمللي جمهوري اسلامي ايران را که همانا احترام به همه ملل جهان است، سبب شود، در هيچ تعريف و قاموسي نميگنجد. مگر ما کاري غير از اين اقدام ترامپ را انتظار داشتيم که دست به چنين اقدامات تکانهاي بزنيم و آيا اين رفتار حاصلي جز مشروعيتبخشي به رژيم صهيونيستي و اقدامات ترامپ براي ما در بر خواهد داشت؟
۳- در گامي اينسوتر و با فاصلهگرفتن از اقدام ترامپ بايد گفت برجام هنوز زنده است و بيشک ما بايد در مقابل کشورهاي اروپايي موافق اين توافق، بيتفاوت نبوده و اقدامات لازم خويش را براي همصدا نگهداشتن آنان در فضاي بينالمللي داشته باشيم و آنان را به شرکاي استراتژيک در حوزههاي سياسي و اقتصادي خويش تبديل کنيم و با اين اقدام ريسک عدول اروپاييان از برجام را بالا ببريم؛ نه اينکه بياييم و به نوعي رفتار کنيم که آنان را نيز به آغوش ترامپ و جنگطلبان بيندازيم.
۴- در کنار موارد بالا بايد بهجد به نقد سياست داخلي خويش بنشينيم و روال ناميمون دستهبندي جامعه به دوست و دشمن را يک بار براي هميشه به پايان برسانيم و همه را محرم در حرم يار بدانيم. تريبونها را آزاد گذاشته و دايره نقد را بگسترانيم، اسباب بازگشت ايرانيان خارج از کشور را مهيا کنيم، همه اقوام و مذاهب ايراني را به دور از هر دستهبندي، ايراني بدانيم و مانند يک شهروند به آنان بنگريم؛ نه چيزي بيشتر يا کمتر و عقل جمعي ايرانيان را در راستاي ساختن ايران بزرگ به کار گيريم و محدوديت شخصيتهاي سياسي را برداريم. دراينصورت ما ايران را حتي براي نماندن اروپاييان هم در برجام واکسينه کردهايم و قدرت ملي خود را به رخ جهانيان خواهيم کشيد.
نظر شما