به گزارش کردپرس، پرویز آراسته مدیرکل حفاظت محیط زیست آذربایجان غربی یکشنبه (23اردیبهشت) درجلسه ی کارگروه پسماند شهری مهاباد گفت: شرایط مدیریت پسماند در بسیاری از موارد در استان منطبق با استانداردهای محیط زیستی نیست. از این رو طرح جامع مدیریت پسماند در بسیاری از شهرستانهای استان در حال انجام و اجراست که شهرستانهای ارومیه، خوی و میاندوآب در این زمینه پیشتاز هستند.
آراسته ادامه داد: پسماندهای صنعتی قابل بازیافت هستند و میتوان از طریق آنها نیز درآمدزایی انجام داد بنابراین مشکل چندانی در خصوص مدیریت پسماند صنعتی در استان آذربایجان غربی وجود ندارد. مگر در خصوص پسماندهای ویژه و خطرناک که در خصوص آنها مطالعات انجام گرفته و سایت مخصوصی برای آن در نظر گرفته شده و زیرساختهای آن نیز از طریق بخش خصوصی آماده خواهد شد و استان آذربایجان غربی به این مورد نیاز داشت که خوشبختانه این مهم نیز اجرایی شده است.
وی در خصوص پسماندهای بیمارستانی نیز گفت: در استان ۳۰ بیمارستان وجود دارد که هیچ کدام از آنها مشکل پسماند عفونی ندارند و بیشتر آنها مجهز به دستگاه بی خطرسازی پسماند هستند. همچنین استان آذربایجان غربی در ردههای اول کنترل پسماندهای عفونی در کشور قرار دارد.
مدیر کل حفاظت محیط زیست استان اظهار داشت: در استان آذربایجان غربی در خصوص جمعآوری و دفن پسماند مشکلی وجود ندارد اما مشکل حال حاضر مدیریت پسماند استان محل دفن پسماند است که با شرایط و ضوابط زیست محیطی مطابقت ندارند از اینرو در تعامل با فرمانداران، شهرداران و کارگروههای مدیریت پسماند در حال جایگزینی و تعیین مکان مناسب برای دفن پسماند در شهرستانها هستیم.
وی با اشاره به بالا بودن سرانه ی تولید زباله در مهاباد تأکید کرد: سرانه ی تولید زباله در مهاباد ۱۸۰ تن در روز است و از استاندارد کشوری بالاتر است. از این رو ضرورت آموزش فرهنگی کاهش پسماند نیاز است و مسئله ی تفکیک از مبداء نیز باید به صورت پایلوت در مهاباد اجرا شود.
آراسته ادامه داد: محل قدیمی پسماند در مهاباد مجوزی از سازمان حفاظت محیط زیست دریافت نکرده و دفن پسماند در آن محل منطبق با شرایط و ضوابط محیط زیستی نیست از این رو برای روستاهای مجاور مشکلاتی را به وجود آورده است لذا باید در کوتاهمدت ساماندهی محله قدیمی دفع پسماند از سوی شهرداری مهاباد انجام بگیرد و مقرر شده تا ظرف یک ماه آینده این کار صورت بگیرد و در میان مدت نیز محل جدیدی را برای دفع پسماند شهری معرفی نمایند در حال حاضر مراحل اولیه ارزیابی در حال انجام است تا به مرور زمان به طور کامل سایت قدیمی پسماند به محل جدید انتقال داده شود و محل قدیمی نیز به صورت فضای سبز و یا سایر کاربریها احیا و بازسازی گردد.
فاروق سخنور رئیس اداره محیط زیست مهاباد نیز دراین جلسه گفت: محل دفن پسماند شهری در مجاورت روستای سیدآباد و در دو کیلومتری شهر واقع شده که مغایر با ضوابط زیست محیطی است به نحوی که شیرابه های تولید شده از زباله ها باعث تخریب محیط زیست شده است.
سخنور ادامه داد: در این جلسه مقرر شد تا سریعا نسبت به تعیین مکان جدید برای دفن پسماند شهری مهاباد اقدام شود و شهرداری زیرساختهای مناسب برای مکان جدید و همچنین احیای محل قدیمی را در دستور کار قرار دهد تا از خروج شیرابه های پسماند شهری و ورود آن به جویبارهای روستای سیدآباد جلوگیری شود همچنین پیرامون سایت قدیمی فنس کشی صورت بگیرد تا کیسه های پلاستیکی با وزش باد وارد زمین های کشاورزی در روستای دوستعلی نشوند.
وی در خصوص پسماند شهرک صنعتی مهاباد گفت: تصفیه خانه ی فاضلاب شهرک صنعتی راه اندازی شده که این فاضلاب دارای سه مدول است اما در حال حاضر یکی از این مدول ها راه اندازی شده که جوابگوی تصفیه خانه فاضلاب شهرک صنعتی نیست. بنابراین بایستی سریعاً نسبت به جذب اعتبار و راه اندازی مدولهای دیگر تصفیه خانه نیز اقدام شود.
رئیس محیط زیست مهاباد اظهار داشت: در حال حاضر پساب های تولیدی شهرک صنعتی بعد از تسویه وارد زهکشی میشود اما بخشی از آن با توجه به اینکه تصفیه خانه فاضلاب پاسخگو نیست و ظرفیت کامل تصفیه را ندارد به صورت خام و بدون تصفیه وارد زهکشی میشود و باعث ایجاد بوی نامطبوع در منطقه شده است این آلودگی باعث اعتراض دامداران کشاورزان و باغداران منطقه شده است و در این جلسه تصمیم گرفته شد تا سریع نسبت به رفع این آلودگی نیز اقدام شود.
شهردار مهاباد نیز تاکید کرد: در سالهای اخیر در مهاباد اقدامات مطلوبی در زمینه مدیریت پسماند انجام گرفته که درخصوص سیداباد سعی شده تا به ساماندهی وضع موجود بپردازیم و با فنس کشی از پخش شدن زباله ها به خارج از سایت جلوگیری کنیم همچنین سفارش حوضچه های بتنی برای کنترل شیرابه ها انجام گرفته و تا ۱۰ روز دیگر نصب خواهد شد.
کامران علیزاده در خصوص برنامه های بلند مدت مدیریت پسماند شهرداری مهاباد گفت: شهرداری در نظر دارد تا مکان مناسبی برای دفن پسماند شهری تعیین کند و این امر در حال ارزیابی و تا یک ماه دیگر برابر مصوبه جلسه حاضر باید انجام بگیرد البته انتقال به مکان جدید به مرور زمان انجام خواهد گرفت.
وی ادامه داد: شهرداری مهاباد توانسته سازمان پسماند را در استان به تصویب برسانند این سازمان می تواند اقدام مثبتی در راستای مدیریت پسماند شهرستان انجام دهد همچنین اشتراک سایت بین دو شهرستان مهاباد و میاندوآب نیز در حال بررسی است.
در این جلسه دهیار روستای سیدآباد مهاباد با اشاره به وضعیت این روستا گفت: شیرابه های دفن پسماند وضعیت بغرنجی را برای اهالی آن منطقه شکل داده اند به نحویکه کودکان در سیدآباد به دلیل هوای آلوده به بیماری های عفونی مبتلا می شوند که دو تا سه هفته بهبودی آنها طول خواهد کشید از این رو ضروری است تا مشکل چندین ساله مدیریت پسماند در سیدآباد به طور کلی برطرف شود.
در پایان معاون استاندار آذربایجان غربی و فرماندار شهرستان ویژه مهاباد نیز گفت: تفکیک زباله از مبدا با هدف کاهش پسماند به صورت آزمایشی در یکی از محله های مهاباد انجام می شود.
ایرج شجاعی با اشاره به وضع فاضلاب شهرک صنعتی این شهرستان، افزود: مطالعه پسماند شهرک صنعتی از نظر کیفی و کمی باید انجام شده و در صورت نیاز مرحله دوم تصفیه خانه این شهرک راه اندازی شود.
نظر شما