یه گزارش کردپرس، جلیل بالایی امروز(23 اردیبهشت) درحاشیه افتتاح نمایشگاه صنایع دستی کرمانشاه و بازدید استاندار از چند بنای تاریخی و واحد اقامتگاه بوم گردی کرمانشاه در گفت و گو باخبرنگاران، بااشاره به افتتاح رسمی نمایشگاه دائمی صنایع دستی کرمانشاه، اظهارکرد: ساخت این نمایشگاه از سال گذشته با اعتبار 450 میلیون تومان و 18 غرفه آغاز شد و اردیبهشت امسال به بهره برداری رسید.
وی اصلی ترین مشکل هنرمندان صنعتگر استان را بازاریابی و فروش محصولاتشان عنوان کرد و ادامه داد: از آنجایی که بازارچه دائمی صنایع دستی در جنب نمایشگاه بین المللی واقع شده و در طول سال نمایشگاه های متعددی در این نمایشگاه برگزار می شود لذا می توان گفت که سالانه تقریبا500 فرصت را برای تولید کنندگان صنایع دستی استان فراهم کرده ایم تا محصولات خود را در شلوغ ترین و پرمراجعه کننده ترین محل در زمان برپایی نمایشگاه ها عرضه کنند.
مدیرکل میراث فرهنگی استان کرمانشاه تاکیدکرد: به منظور رونق بازار محصولات صنایع دستی استان باید درکنار اینکه صنعتگران تولیدات خود را انبوه و قیمت آن رانیز متعادل کنند، مردم و دستگاه های مختلف نیز از صنایع دستی به عنوان مصداق عینی و قطعی کالای ایرانی خرید کرده و فعالان این عرصه را با خرید خود مورد حمایت قرار دهند.
وی در ادامه به بازدید از حمام حاج شهباز خان اشاره کرد و گفت: این بنای تاریخی از جمله آثار قدیمی دوره قاجار استان کرمانشاه است که تاکنون جمعا با اعتبار یک و نیم میلیارد تومان کاملا احیاء و مرمت شده است.
بالایی تصریح کرد: در تلاش هستیم تا ظرف دو ماه آینده این بنای ارزشمند را به عنوان "خانه خلاق" صنایع دستی کرمانشاه معرفی کرده تا مجموعه اقداماتی را درچارچوب آموزش، پژوهش، عرضه و ورکشاپ صنایع دستی در آن داشته باشیم.
وی همچنین از مرمت و احیاء بازار قدیمی کرمانشاه در چهار مسیر آن خبرداد و افزود: کارمرمت راسته بازار بنکدارها و آهنگرها تقریبا به اتمام رسیده اما در قسمت آبشوران به مانع برخورده ایم که امیدواریم با کمک شهرداری و آب منطقه ای این مانع بزودی برطرف شود.
مدیرکل میراث فرهنگی استان کرمانشاه با بیان اینکه کار مرمت و بازسازی راسته بازار چال حسن خان نیز آغاز شده، تاکیدکرد: کار مرمت و بازسازی این قسمت از بازار نیز ظرف سه تا هفت ماه آینده به اتمام خواهد رسید و کار تملک بخشی از بازار توپخانه نیز اکنون در حال انجام است.
به گفته این مسئول مجموعا پنج میلیارد و 100 میلیون تومان از محل اعتبارات استانی برای احیاء و مرمت بازار کرمانشاه اختصاص یافته است.
بالایی تاکید کرد: مرمت و احیاء بازار سنتی کرمانشاه نیازمند مشارکت و همکاری کسبه و بازاریان است و درکنار آن دستگاه های خدمات رسان نیز در بحث بهسازی، ارائه خدمات مناسب و نیز زیباسازی منظر عمومی بازار باید کمک کنند.
وی همچنین به بازدید استاندار کرمانشاه از مدرسه طبیعت و اقامتگاه بوم گردی کیکم اشاره کرد و گفت: امروز این واحد اقامتگاه بوم گردی به عنوان دومین واحد اقامتگاه بوم گردی استان رسما افتتاح شد.
مدیرکل میراث فرهنگی استان کرمانشاه بااشاره به فعالیت شش واحد اقامتگاه بوم گردی در استان، تاکید کرد: تاکنون بیش از 150 مورد درخواست راه اندازی اقامتگاه بوم گردی در سطح استان داشته ایم که برای 100 مورد آن کار کارشناسی و موافقت اولیه انجام شده و 30 مورد نیز موافقت اصولی گرفته اند.
به گفته مدیرکل میراث فرهنگی استان کرمانشاه تا پایان شهریور امسال تعداد واحد اقامتگاه های بوم گردی استان از شش مورد به 16 مورد افزایش خواهد یافت.
نظر شما