به گزارش کرد پرس، استاد قطب‎ الدین صادقی، هنرمند، نویسنده، فیلمنامه نویس، کارگران و مترجم کرد، دارای درجه دکتری هنر از دانشگاه سوربن فرانسه است. او یکی از مفاخر مهم معاصر هنری کردستان است که الگوی بسیاری از جوانان علاقه مند به هنر به شمار می آید و یکی از ویژگی های با ارزش را شاید حفظ پیوندش با سرزمین مادری اش بتوان عنوان کرد.
او اردیبهشت ماه سال 1331 در محله جورآباد سنندج به دنیا آمد دوران ابتدایی، راهنمایی و دبیرستان خود را در این شهر گذارند و در سال 1354 مدرک کارشناسی خود را در رشته هنرهای نمایشی از دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران دریافت کرد. سپس برای ادامه تحصیل عازم فرانسه شد و دوره کارشناسی ارشد و دکترای خود را در رشته هنرهای نمایشی در دانشگاه سوربن پاریس به اتمام رساند. از عمده فعالیتهای وی میتوان به تالیف 50 نمایشنامه، کارگردانی 52 فیلم کوتاه و تئاتر، ترجمه 18 اثر، دبیری مجموعه 100 جلدی تئاتر معاصر جهان، اجرای 100 برنامه رادیویی 90 دقیقه ای زنده درباره آیین ها و مناسک کهن در رادیو فرهنگ ایران اشاره کرد. همه موفقیت های علمی و هنری او در کنار حفظ ارتباطش با مردم باعث شده است که هر مراسم تجلیلی از او مملو از جمعیت باشد. رویه ای که در مراسم روز سه شنبه هم شاهدش بودیم.
رحمت صادقی رئیس بنیاد نخبگان کردستان در این مراسم با بیان اینکه امروزه قدرت ملت ها و جوامع در قدرت سخت و نرم افزاری است و قدرت سخت افزاری در تکنولوژی و فناوری خلاصه می شود اما قدرت نرم افزاری به مفاخر بر می گردد، گفت: اندیشمندان سرمایه های جامعه هستند که باید از آنان هویت سازی و الگوبرداری شود.
شهرام کرمی مدیرکل مرکز هنرهای نمایشی ایران هم در این مراسم با اشاره به اینکه در 10 سال اخیر این مراسم دهمین یا پانزدهمین آیین بزرگداشت برای قطب الدین صادقی است، گفت: این نشان می دهد که برخی آدم ها به اندازه ای بزرگ و تاثیرگذار هستند که می توان به بهانه های مختلف و هر ماه و هر سال برایشان بزرگداشت برگزار کرد.
وی افزود: در هر مجمع و محفل ادبی و هنری که صحبت از او می شود «کرد» بودنش نمایان است و این اصالت و فرهنگ در رفتار، ادبیات و آثارش تجلی یافته است.
وی با بیان اینکه دومین ویژگی این مرد بزرگ هنرمند بودنش است، گفت: صادقی از هیچ کمکی برای رشد و اعتلای هنر ایران زمین دریغ نکرد و در فضای هنری ما تاثیر بسزایی داشته است.
اصغر همت، مدیرعامل خانه تئاتر کشور نیز در این مراسم با بیان اینکه در در دوران دانشجویی هم دوره دکتر صادقی بوده است، گفت: از همان زمان دانشجویی تاکنون عرق من به این بزرگمرد بیشتر می شود.
وی گفت: قطب الدین صادقی در زمان دانشجویی نقد می نوشت و به عنوان کتابخانه متحرک به ما دانشجویان اطلاعات می داد و در تمام زمینه ها صاحب نظر است و مسئولان باید روی توانایی هایش حساب کنند.
در این مراسم همچنین از سردیس قطب الدین صادقی توسط بهمن مرادنیا استاندار کردستان و اصغر همت مدیرعامل خانه تئاتر کشور پرده برداری شد.
نظر شما