به گزارش کردپرس، روزنامه «العربی الجدید» می افزاید: نگرانی هایی که اکنون اکثر عراقی ها دارند، ناشی از تأخیر در تشکیل دولت جدید عراق و حتی اینکه چه کسی نخست وزیر عراق می شود، نیست؛ بلکه از گسترش کشمکش سیاسی کنونی و فروپاشی امنیتی در عراق است که تنها طی سه سال نزدیک به 25 هزار نفر کشته و تعدادی زخمی به جای گذاشته است.
نگرانی عراقی ها از فروپاشی امنیتی همچنین به دلیل تاریخی نه چندان دور و حوادث خونینی است که هنگام تشکیل دولت عراق در سال 2010 روی داده و در خلال آن بیش از 500 شهروند عراقی طی کمتر از یک ما ه کشته و زخمی شدند.
در سال 2014 نیز هنگام شکست نوری المالکی در انتخابات و به قدرت رسیدن حیدر العبادی که انقلاب سفید نام گرفت، مناطق زیادی از سوی داعش اشغال شدند و تعدادی از جوانان عشایری در مناطق هیت، البغدادی و اطراف رود دجله به قتل رسیدند.
در این میان یک مسئول بلند پایه در دفتر نخست وزیر و فرمانده کل نیروهای مسلح عراق گفت: حیدر العبادی به تمامی نیروهای های مسلح عراق از جمله ارتش، پلیس محلی، پلیس فدرال، یگان مبارزه با تروریسم، سازمان اطلاعات، گارد مرزی و دیگر تشکیلات نظامی دستور داده است که در امور انتخابات و رقابت های سیاسی کنونی بین احزاب عراقی مداخله نکنند.
این مسئول عراقی که نخواسته است نامش فاش شود در مصاحبه با روزنامه «العربی الجدید» افزود: العبادی همچنین دستور داده است که هر شخصیت سیاسی را که برای مختل کردن امنیت عراق از طریق ایجاد کشمکش های سیاسی کنونی تلاش کند، بازداشت نمایند.
این مسئول همچنین نگرانی خود را از احتمال دست زدن برخی از فرماندهان و ژنرال های طرفداران نوری المالکی، رهبر ائتلاف دولت قانون به اقداماتی در صورت عدم حصول توافق سیاسی برای تحقق اهداف المالکی، پنهان نداشت.
از سوی دیگر صادق البان یکی از نمایندگان مجلس عراق که دوره نمایندگی وی رو به پایان است، گفت: احزاب و جریان های سیاسی در عراق برای رسیدن به قدرت در این کشور وارد نزاع مسلحانه نخواهند شد.
اللبان راه حل جلوگیری از خونریزی در عراق را بازشماری دستی آراء انتخاباتی در این کشور از سوی کمیسیون عالی انتخابات عراق دانست.
کریم نوری، یکی از فرماندهان حشد الشعبی نیز خروجی انتخاباتی که در آن تقلب و سرقت آراء صورت گرفته باشد را فاجعه آمیز خواند.
روزنامه «العربی الجدید» در ادامه گزارش خود می نویسد: دیدار اخیر بین مقتدی صدر و سید عمار حکیم، رهبران دو جریان صدر و الحکمه الوطنی برخلاف تمامی پیش بینی ها بە ائتلاف بین طرفین نیانجامید و به گفته ناظران سیاسی، این دیدار بیشتر با هدف نبض سنجی دو جریان؛ از ائتلاف های آینده در عراق صورت گرفته بود؛ چراکه روابط گرم بین صدر و حکیم موجب شد که حکیم نقش واسطه را بین جریان صدر با ائتلاف الفتح و دولت قانون که به ایران نزدیک هستند، ایفاء کند.
کد خبرنگار: 20103
نظر شما