به گزارش کُردپرس، حجم مراودات اروپا با آمریکا یکی از عواملی است که می توان انتظار داشت که اروپاییان در مقابل با آمریکا سیاست های تقابلگرایانه ای اتخاذ نکنند. اروپا برای ادامه همکاری خود با ایران در چهارچوب برجام، با دو مشکل فنی و سیاسی مواجه است.
از سویی،اروپا در حالی که روسیه و چین پشت سر ایران قرار دارند نمیخواهد خود را در مقابل آمریکا و عربستان قرار دهد و این تقابل بین اروپا و آمریکا از لحاظ سیاسی قابل هضم نیست.در سوی دیگر،به جهت فنی اروپا بقای برجام را دنبال میکند ولی آیا اینکه توان حفظ برجام را دارد یا خیر، محل تردید است؟ تصور اینکه اروپا بتواند شرکتهای کوچک و متوسط خود را به جهت حقوقی و سیاسی مجاب به همکاری با ایران کند، سخت است.
ورود شرکتهای بزرگ اروپایی به ایران به جهت حجم تبادلاتی که با آمریکا دارند، مقدور نیست ولی شرکتهای کوچک و متوسط نیازمند فراهم آوردن فضای حقوقی و سیاسی از جانب اتحادیه اروپا هستند که این موضوع نیز با اما و اگرهایی مواجه است.
در اینباره علی رضا بیگی، نماینده مردم تبریز، اسکو و آذرشهر در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه اکنون اتحادیه اروپا اعلام میکند که این شرکتها را نمیتوان مجاب کرد و باید سود و منفعت برای آنها تعریف نمود، اظهار کرد: علی القاعده اروپا هیچ گاه حجم 450 میلیارد دلاری مراودات مالی خود با آمریکا را با 15 میلیارد دلار مبادلات مالی با ایران تغییر نمیدهد و همین امر سبب میشود که اروپا، آمریکا را انتخاب کند.
نظر شما