توضیحات دادگاه فدرال عراق درباره فراکسیون مامور تشکیل دولت جدید

سرویس عراق و اقلیم کردستان - سخنگوی دادگاه فدرال عراق مفهوم فراکسیون دارای بیشترین نماینده در پارلمان و مامور تشکیل دولت جدید این کشور در چارچوب قانون اساسی را توضیح داد.

به گزارش کردپرس به نقل از السومریه نیوز، ایاس الساموک، سخنگوی دادگاه فدرال عراق امروز (چهارشنبه) در رابطه با مفهوم فراکسیون پارلمانی دارای بیشترین نماینده در چارچوب قانون اساسی این کشور توضیحاتی ارائه داد.

الساموک با بیان این که بر اساس ماده 76 قانون اساسی عراق رئیس جمهوری ظرف 15 روز از انتخاب خود، نامزد فراکسیون پارلمانی دارای بیشتر نماینده را مامور تشکیل دولت جدید می کند، تاکید کرد که این ماده سرنوشت مسئله تشکیل دولت و مامور تشکیل آن را مشخص کرده است.

به گفته سخنگوی دادگاه فدرال عراق، از نظر این دادگاه مفهوم فراکسیون پارلمانی بزرگ تر در ماده 76 قانون اساسی واضح و صریح بوده و عبارت است از فراکسیونی که از بیشترین تعداد نمایندگان پارلمان تشکیل شود.

الساموک در رابطه با نماینده پارلمان در عراق نیز تاکید کرد که تنها پس از پیروزی در انتخابات و راهیابی به پارلمان، تایید واجد شرایط بودن وی از سوی دادگاه فدرال و ادای سوگند بر اساس ماده 50 قانون اساسی به صورت رسمی تبدیل به نماینده می شود و از مصونیت و سایر امتیازات پارلمانی برخوردار خواهد بود.

وی همچنین خاطر نشان ساخت که بر خلاف شماری از کشورها، خواست و اراده قانونگذاران هنگام تدوین قانون اساسی عراق اعطای حق تشکیل دولت جدید به فهرست پیروز انتخابات پارلمانی نبوده چرا که در این صورت در قانون ثبت می شد که رئیس جمهوری نامزد فهرست پیروز انتخابات را مامور تشکیل دولت جدید خواهد کرد.

سخنگوی دادگاه فدرال عراق با بیان این که از نظر قانونی فهرست پیروز در انتخابات پارلمانی تنها در صورت تشکیل بزرگ ترین فراکسیون دارای بیش از نصف کرسی های پارلمان می تواند دولت تشکیل دهد، تاکید کرد که بزرگ ترین فراکسیون در نخستین جلسه پارلمان جدید به ریاست مسن ترین نماینده مشخص می شود جایی که باید به صورت رسمی به عنوان فراکسیون دارای بیشترین نماینده ثبت شود.

کد خبر 59834

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha