به گزارش کردپرس، تامین آب شرب با کیفیت بالا یک جزء حیاتی برای توسعه پایدار اجتماعی و اقتصادی است. کمبود منابع آبی در بسیاری از روستاهای شهرستان دیواندره سبب شد تعدادی از روستاها بعضا با کمبود و قطعی آب بخصوص در فصل گرما مواجه شوند. روی آوردن به ایجاد طرحهای آبرسانی روستایی در قالب مجتمعهای آبرسانی روستایی که چند روستا در قالب یک مجتمع به یک منبع آبی پایدار وصل میشوند، میتواند نقش مهمی در تامین آب پایدار روستاها داشته باشد. مجتمع آبرسانی اوباتو که در این راستا کلنگ زنی شد نزدیک به 10 سال است که به بهره برداری نرسیده است.
مجتمع اوباتو 93 روستا را تحت پوشش قرار می دهد
رئیس آب و فاضلاب روستایی شهرستان دیواندره گفت: با توجه به خشکسالی های چند سال گذشته و کاهش منابع آبی بسیاری از روستاهای استان بویژه شهرستان دیواندره در سفر سال 88 مقام معظم رهبری به استان کردستان پروژه مجتمع آبرسانی دیواندره کلنگ زنی شد.
خسرو ساعدی ادامه داد: این مجتمع ابتدا در دو فاز برای تامین آب 63 روستا تعریف شد که اخیرا فاز سوم آن را برای تامین آب چند روستا در بخش سارال تعریف کردیم که این مجتمع مجموعا 80 روستای شهرستان دیواندره و 13 روستای شهرستان سقز را تحت پوشش قرار می دهد که از اهمیت خاصی برخوردار است.
وی افزود: آب این مجتمع باید از تصفیه خانه آب شرب دیواندره تامین می شد که به علت تکمیل نبودن آن پروژه اجبارا در حال حاضر بصورت پدافند غیر عامل آب مورد نیاز آن از پایاب سد سیازاخ تامین می شود.
ساعدی بیان کرد: فاز اول این مجتمع به پایان رسیده و 22 روستا از آب این مجتمع بهره مند شده اند در حال حاضر 80 لیتر در ثانیه آب برداشت می کنیم که درخواست برداشت بیشتر را ارائه کرده ایم.
مجتمع اوباتو 20 میلیارد تومان می خواهد
این مسئول در مورد اعتبارات و اینکه چرا تاکنون ساخت این پروژه به پایان نرسیده است، اظهار می کند: تاکنون 18 میلیارد تومان صرف این پروژه شده است و برای اتمام آن باید 20 میلیارد تومان دیگر به آن اختصاص داده شود. در صورت تامین اعتبار این پروژه تا پایان سال 99 به اتمام خواهد رسید.
وی تصریح کرد: جهت کاهش کدورت آب در مجتمع اوباتو فیلتر شنی به مبلغ 500 میلیون تومان تهیه و در حال نصب است و جهت کلرزنی منظم دو دستگاه ویژه کلرزنی برای این مجتمع تهیه شده است.
مشکل کمبود آب در تعدادی از روستاهای دیواندره
یکی از اهالی روستایی رشیدآباد گفت: با توجه به نزدیکی این روستا به شهر هر روز به جمعیت آن افزوده می شود و به همین دلیل مشکلاتی برای ما پیش آمده است یکی از این مشکلات جیره بندی آب در فصل تابستان است.
فاطمه خدری ادامه داد: افرادی که در قسمت بلند روستا خانه ساخته اند آب با فشار کمی به آنها می رسد و در برخی مواقع اصلا آب ندارند در تابستان روزانه چند دفعه آب قطع می شود و ما مجبوریم از چشمه ها با گالن آب بیاریم.
وی افزود: اگر آب کافی برای زندگی کردن نباشه بهداشت هم با مشکل مواجه می شود و ممکن است فرزندان و خود ما بیمار شویم. از مسئولان تقاضا داریم هر چه زودتر مشکل آب روستا را حل کنند.
خدری بیان کرد: در ابتدا قطعی آب بسیار زیاد بود و آب اصلا به چند خانواده نمی رسید بعد از مدتی از طریق دیواندره آب به روستا آوردند با اینکه مشکل کمی حل شده است اما بازهم با مشکل مواجه هستیم. مسئولان قول داده اند از طریق مجتمع آبرسانی اوباتو مشکل را بصورت کامل برطرف کنند.
مردم راضی از فاز اول مجتمع آبرسانی اوباتو
یکی از اهالی روستای ظفرآباد که از آب مجتمع اوباتو بهره مند شده اند گفت: اگر روی خانه های این روستا را تماشا کنید تانکرهای آب را می بینید که برای ذخیره آب در زمان کمبود آب نصب شده بودند.
زمانه مرادی ادامه داد: در اوایل صبح کمتر از 2 ساعت آب وصل می شد تمامی اهالی روستا در این ساعت مقداری آب در تانکرها ذخیره می کردند و در طول روز مورد استفاده قرار می دادند که بعضی وقتها اگر مهمان داشتیم آب ذخیره شده به ظهر نمی رسید و تا فردای آن روز بی آب بودیم. اگر هم فردی صبح در خانه نبود نمی توانست آب ذخیره کند.
وی افزود: از وقتی که آب روستا از مجتمع اوباتو تامین می شود مشکل بی آبی از این روستا رفته و در اکثر ساعات روز آب کافی برای مصارف خانگی را داریم. در ابتدا کمی قطعی داشتیم اما الان همیشه آب وصل است و مشکلی از این بابت نداریم.
اهمیت ویژه بهداشت آب
کارشناس بهداشت آب گفت: آب يكي از نعمات بزرگ پروردگار و منشأ حيات و سرآغاز زندگي موجودات زنده است. بهسازي منابع آب مهمترين ركن تأمين آب آشاميدني سالم است كه مي توان با هماهنگي و مشاركت شركتهاي آب و فاضلاب روستايي، جهاد كشاورزي، مركز بهداشت و مشاركت مردم نسبت به انجام و اجراي آن اقدام نمود.
شیرکو احمدی ادامه داد: بعضا شاهد آلودگی منبع یا سرچشمه آب شرب بر اثر بی توجهی های اهالی روستا ها بوده ایم که یکی از این موارد ریختن فضولات حیوانی در رودخانه ها بوده است مردم باید خود به سلامت اهمیت دهند.
وی اضافه کرد: مردم اگر خود نکات بهداشتی را در مورد آب رعایت کنند می توانند مسئولان را نیز مجاب کنند که شبکه آبرسانی آنها را نوسازی و بهسازی کنند. خوشبختانه ورود دستگاه های جدید در حوزه بهداشت آب سبب شده آب سالم تری در اختیار مردم قرار گیرد.
احمدی گفت: میزان مصرف سرانه آب دراجتماعات مختلف متفاوت است وبا فرهنگ وارتقای سطح بهداشت جوامع ارتباط مستقیم دارد.هرچه سطح وفرهنگ وبهداشت بالاتر باشد نیاز به آب ومصرف آن نیز افزایش می یابد.بنابراین افزایش آگاهی مردم برای مصرف بهینه آب یکی ازضروریات بسیار مهم برای حل معضل کمبود این ماده حیاتی انسان است.
وی افزود: تأمین آب سالم از ابتداییترین و درعینحال اساسیترین گامهایی است که بهطورکلی برای تأمین حداقل بهداشت باید برداشته شود. یکی از معضلات زندگی امروز انسانها علیرغم پیشرفت روزافزون علم، هنوز هم آلودگی آب است.
این کارشناس تصریح کرد: همه موجودات زنده نیاز به آب تمیز و پاک دارند. برای رویش محصولات کشاورزی و برای نوشیدن نیاز به آب داریم. در صورت مصرف آب آلوده، ممکن است در همان لحظه آسیبی به سلامتی شما وارد نشود، اما اگر در مدت طولانی از این آب آلوده مصرف کنید، سلامتی شما به خطر میافتد.
گزارش: هیوا محمد پور
نظر شما