مردم قارچ های فله و غیر پرورشی مصرف نکنند / تولید 2000 تن قارچ خوراکی در آذربایجان غربی

سرویس آذربایجان غربی- رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان غربی نیزمصرف قارچ سمی از نوع amanita را عامل مهم مرگ ناشی از مسمومیت قارچی دانست.

به گزارش کردپرس، قارچ ها در طبیعت فراوان هستند و انواع مختلفی دارند که بعضی از آنها خوراکی و برخی دیگر سمی بوده و ممکن است افراد هنگام گشت و گذار در مناطق جنگلی و طبیعت، با یکسری گیاهان وحشی و خود رو ازجمله قارچ ها روبرو شوند و تصور شود مصرف این گونه گیاهان نه تنها مضر نیست، بلکه دارای خواص بسیاری است، ولی باید دانست تمام این قارچ ها و گیاهان خوردنی نیستند و تعدادی از آن ها سمی است.

بعضی قارچ ها و گیاهان سمی، بسیار خطرناک هستند و خوردن چند لقمه از آن ها می تواند کبد، کلیه و حتی مغز را از کار بیاندازد.

در روزهای گذشته، مسمومیت تعدادی از هموطنانمان در چندین استان کشور از طریق مصرف قارچ سمی به یکی از موضوعات مهم خبری بدل شده است.

مصرف قارچ سمی از نوع amanita عامل مهم مرگ ناشی از مسمومیت قارچی

رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان غربی نیزمصرف قارچ سمی از نوع amanita را عامل مهم مرگ ناشی از مسمومیت قارچی دانست.

عباسعلی روانلو ، بابیان اینکه آمار قارچ‌های سمی در سطح آذربایجان غربی برآورد نشده است، گفت: اما در سطح کشور بیش از ۵۰ گونه قارچ سمی وجود دارد که سالانه باعث مسمومیت و حتی مرگ تعدادی از هم‌وطنان و هم استانی‌ها می‌شود.

وی، افزود: قارچ‌های خوراکی پرمصرف در سطح استان شامل قارچ‌های دکمه‌ای، صدفی و دنبلان‌ها هستند که در اکثر مناطق می‌رویند.

رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان غربی، با تأکید بر اینکه شناخت قارچ سمی از خوراکی نیاز به آگاهی دقیق و علمی از آن دارد، اظهار داشت: برخی مشخصات زیست‌شناختی در تمایز قارچ سمی از خوراکی نقش ویژه‌ای دارنده آگاهی از این خصوصیات برای مردم عادی امکان‌پذیر نبوده و نیازمند تخصص در این رشته است.

وی تصریح کرد: همچنین به‌صورت سنتی باید با شناخت قبلی مبنی بر اینکه یک قارچ در سال‌های گذشته استفاده‌شده و هیچ آثار مسمومیتی نداشته برخورد شود ولی به دلیل شباهت ظاهری برخی قارچ‌های سمی با خوراکی امکان تمایز آن‌ها برای همه مقدور نبوده و این‌یکی از دلایل عدم‌تشخیص یک قارچ خوراکی از سمی است.

روانلو، بیان کرد: قارچ‌های سمی جنس amanita به دلیل شباهت بسیاری که با برخی قارچ‌های خوراکی دارند یکی از عوامل مهم مرگ ناشی از مسمومیت قارچی هستند.

وی، در توصیه به مصرف‌کنندگان قارچ‌های کوهی، عنوان کرد: اولاً با توجه به عرف منطقه عمل‌کننده از قارچ‌هایی که قبلاً استفاده‌شده، مصرف کنندو ثانیاً یک مطالعه اولیه درزمینهٔ شناخت قارچ‌های سمی از خوراکی داشته باشند که یک بحث تخصصی بوده و باید دقیق و علمی عمل شود. همچنین بهتراست از قارچ‌های خوراکی تولیدشده در کارگاه‌های تولید قارچ که سالم و مطمئن هستند استفاده شود و اقدام به چیدن قارچ از طبیعت نشود.

رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان غربی، تأکید کرد: هم‌وطنان از مصرف خودسرانه و غیر کارشناسانه قارچ‌های موجود در طبیعت خودداری کرده و به خاطر یک وعده مصرف قارچ زندگی خود و خانواده خود را به خطر نیندازند البته قارچ‌های بسته‌بندی‌شده موجود در بازار بهترین گزینه جهت مصرف است.

وی، با اشاره به اینکه توزیع قارچ‌های سمی و خوراکی در مناطق جغرافیایی مجزا از یکدیگر نیست، خاطرنشان کرد: در اکثر مناطق استان هم قارچ خوراکی و هم سمی وجود دارد ولی اکثر قارچ‌های سمی در سطح استان در مناطق جنگلی و چمن‌زارها رویش می‌کند.

تولید2000 تن قارچ خوراکی در آذربایجان غربی

مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی از تولید سالیانه 2000 تن قارچ خوراکی در استان خبر داد.

عزیز امانی فزود: امسال در حدود 2 هزار تن قارچ خوراکی در استان تولید شده است که در مقایسه با سال گذشته این میزان تولید تغییری نداشته است.

وی با اشاره به فعالیت 14 واحد تولید قارچ خوراکی در استان تصریح کرد: نزدیک به 150 نفر به صورت مستقیم در این واحدها مشغول به کار هستند.

امانی بیان کرد: بیشترین میزان تولید قارچ خوراکی در شهرستان ارومیه است.

وی با تاکید بر اهمیت توسعه کشت های گلخانه ای در استان با توجه به وضعیت بحرانی دریاچه ارومیه گفت:دولت از متقاضیان سرمایه گذاری برای کشت محصولات گلخانه ای در جهت بالا بردن کیفیت محصولات و کاهش مصرف آب در بخش کشاورزی حمایت می کند.

کد خبر 60023

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha