غروب ستاره ای درخشان/ شهباز محسنی

سرویس آذربایجان غربی- دکتر شهباز محسنی استاد دانشگاه در یادداشت زیر که در اختیار کردپرس گذاشته است به بررسی ابعاد زندگی مرحوم دکتر محمد صالح ابراهیمی(شه‌پۆل) نویسنده و روزنامه‌نگار مهابادی پراخت.

به گزارش کردپرس، متن این یادداشت به شرح زیر است:

امروز پنجم خرداد ۱۳۹۷، ماموستا محمد صالح ابراهیمی(شه پول)، یکی از استادان و فعالان جدی و پرکار عرصه فرهنگ در تهران و در سن ۸۵ سالگی درگذشت. به علت بودن در شرایط سخت جسمی، همگی آماده شنبدن این خبر بودیم اما باز، درگذشت این مرد سبب تأسف فراوان گشت. انا لله و انا الیه راجعون.

ماموستا ابراهیمی را از زمان دانشجویی می شناختم. حضور فعالشان در محافل فرهنگی و مراسم های ادبی که دانشجویان در دانشگاههای تهران برپا می کردند و تواضع فراوانش، از وی چهره ای دوست داشتنی در بین دانشجویان ساخته بود. خانه اش نیز در خیابان ولی عصر مأمن و محل رفت و آمد فراوان دانشجویان کرد در تهران بود که راهنماییشان می کرد. کافی بود یک بار در مجلسش بنشینی؛ سراسر انرژی و امید و انگیزه به مسایل فرهنگی می بخشید. نسبت به زبان و فرهنگ و تاریخ و ادب کردی بسیار عاشق بود و از دل متون و منابع چون گمشده ای عزیز همواره به دنبال یافتن معلومات و اطلاعات بود.

اگر بخواهیم به کارنامه اش نگاهی بیندازیم علاوه بر حضور میدانی در مراسم ها و یادبودهای فراوان در تهران و شهرستانها، میراث قلمی پربرگ و قابل قبولی از وی برجای مانده در حد چهل جلد کتاب. عمدتا در معرفی شخصیتها و نام آوران عرصه ادب و دین و تاریخ کردستان؛ به عنوان یک ضرورت پژوهشی در زمان وی. از این میان شاید به گمانم موفق ترین کارشان که با اقبال فراوان هم روبه رو گشت ترجمه سلیس و روان قرآن کریم به زبان کردی باشد که حاصل هشت سال تلاش وعرق ریزان روح این دانشمند است و جزو بهترین ترجمه هاست.

ماموستا ابراهیمی خود از خانواده ای اهل علم بود و بویژه برادر بزرگترشان مرحوم ماموستا سعید ابراهیمی نیز اهل تحقیق و مؤلف چند اثر. وی پس از درک محضر علمای بنام و دانشمند حجره های پرافتخار منطقه مکریان چون ملاجسیم سعادتی، ماموستا علی ربانی(عارف و زاهد بی مانند در بغده کندی سقز)، حاج شیخ بابا سیادت و ملاحسین مجدی، و فراغت از تحصیل حوزوی، در آغاز در خانقاه شمزینان مهاباد امام و مدرس شد. بعدها عطش یافتن افزایش معلومات و کار فرهنگی وسیعتر او را به تهران کشاند. درطی شش دهه اقامت در تهران همواره پیگیر فعالیتهای فرهنگی خود بود. با رادیو کردی تهران در تهیه برنامه و نویسندگی در حوزه معرفی رجال و نام آوران کردستان فعالیت داشت. با جمعی از نویسندگان و اهل ذوق مانند سواره ایلخانی زاده، دکتر صدیق مفتی زاده، جمیل روژبیانی انجمنی برای فعالیت های فرهنگی ادبی کردی در تهران تأسیس نمود. تحصیلاتش را تا مقطع دکترای ادبیات عرب ادامه داد و پس از بازنشستگی از شغل دبیری، در بعضی از دانشگاهها نیز تدریس می کرد. از جمله فعالیتهایش روزنامه نگاری بود و حضور پررنگی در روزنامه های کردی داشت. پس از انقلاب نیز مجله ای به نام گرشه ی کوردستان منتشر کرد که ۹ شماره اش به چاپ رسید. ضمن عرض تسلیت به خانواده و بستگان وی و مردم مهاباد و اهالی علم و فرهنگ برای روح زلال این عزیز سفر کرده از خدای منان آمرزش و آرامش ابدی را خواهانم.

کد خبر 60036

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha