به گزارش کرد پرس، فرامرز شاکری با بیان اینکه تلگرام بیش از 60 درصد از جرائم فضای مجازی در استان کردستان را به خود اختصاص داده است، افزود: با تلاش مجموعه همکاران پلیس فتای استان 97 درصد جرائم فضای مجازی در استان کشف شده است.
شاکری اذعان داشت: بحث فیلترینگ و کاهش سرعت تلگرام در کاهش میزان تخلفات در فضای مجازی تاثیرگذار بوده است. مزاحمتهای اینترنتی، برداشت از حساب و نشر اکاذیب بیشترین فراوانی جرائم فضای مجازی در استان کردستان را دارا هستند.
وی با عنوان این مطلب که برداشت غیرمجاز از حساب بانکی رتبه نخست جرائم فضای مجازی در سال گذشته در کردستان داشت، افزود: مزاحمتهای اینترنتی، هتک حرمت و نشر اکاذیب هم به ترتیب بیشترین فراوانی در بحث جرائم فضای مجازی در استان را داشتهاند.
رئیس پلیس فتای کردستان اضافه کرد: 336 نفر از مجرمین فضای مجازی استان در سال گذشته را آقایان و 95 نفر را خانمها تشکیل میدهند.
به گفته شاکری، امسال نیز 38 نفر آقا و 8 نفر خانم بخاطر ارتکاب جرائم فضای مجازی دستگیر شدهاند.
وی از برگزاری بیش از 40 دوره آموزشی برای اقشار مردم به ویژه دانشآموزان، دانشجویان و غیره با هدف بیان مخاطرات فضای مجازی خبر داد و گفت: در راستای پیشگیری از وقوع جرم در فضای مجازی اقدامات بسیار خوبی در سطح استان انجام شده اما معتقدیم نیاز به کارهای بیشتری است.
رئیس پلیس فتای کردستان نبود سواد رسانهای را یکی از مهمترین دلایل وقوع جرائم در فضای مجازی عنوان کرد و افزود: متاسفانه افراد بدون شناخت کافی وارد این فضا شده و گاها موجب بروز مشکلات برای خود و یا دیگران میشوند.
شاکری به برگزاری برخی طرحها در این راستا اشاره کرد و بیان داشت: 6 کارگاه آموزشی برای دانشآموزان 18 مدرسه در سطح استان برگزار شده و طی این کارگاهها در قالب محتویات نمایشی مخاطرات و آسیبهای فضای مجازی به دانشآموزان انتقال داده شد.
وی در پایان توصیه هایی هم به کاربران فضای مجازی داشت؛ مردم از شبکههای اجتماعی بومی استفاده کنند چرا که سرقت اطلاعات، نقض حریم خصوصی و نشر محتواهای غیراخلاقی به راحتی در فضای تلگرام انجام میشود و مشکلات زیادی را برای کاربران ایجاد میکند.
نظر شما