به گزارش کردپرس، مرتضی عبادی سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در اربیل در زمینه مطالبات شرکت های ایرانی از اقلیم کردستان عراق گفت: فعالیت عمرانی در اقلیم کردستان عراق از گذشته قابل توجه شرکت های ایرانی بود و معمولا پیمانکاران و کارفرمایان در تعاملی سازنده فعالیت می کردند. اما بحران مالی اقلیم کردستان عراق و هزینه های جنگ با گروهک تروریستی داعش موجب شد تعداد پروژه ها کاهش یافته و از سوی پرداخت بودجه تخصیصی برای انجام پروژه ها با مشکل مواجه شود. که این امر ضمن توقف آن موجبات نگرانی پیمانکاران را فراهم آورد.
عبادی افزود : مقامات اقلیم کردستان عراق در تمام جلسات با اذعان به بدهی به شرکت ها به سرکنسولگری جمهوری اسلامی ایران اطمینان دادند در صورت بهبود وضعیت مالی، نسبت به پرداخت بدهی اقدام خواهند کرد.
سرکنسول ایران در اربیل با توجه به دیدار تاریخ ۸خرداد ۹۷ خود با وزیر اقتصاد و دارایی اقلیم کردستان عراق خاطرنشان ساخت: موضوع پرداخت مطالبات شرکت های ایرانی در جلسه چندی پیش با جناب نیچروان بارزانی نخست وزیر اقلیم کردستان عراق مورد بررسی قرار گرفت و مقرر شد باتفاق وزیر محترم اقتصاد و دارایی اقلیم آخرین وضعیت شرکت های ایرانی و مطالبات آنها مورد بررسی و جداول زمانی برای پرداخت مطالبات تعیین گردد تا به محض بهبود وضعیت مالی نسبت به تخصیص آن اقدام شود.
عبادی در خصوص نتایج دیدار خود با وزیر اقتصاد ودارایی اقلیم بیان داشت: در دیدار با جناب ریباز حملان وزیر اقتصاد و دارایی اطلاعات و آمار شرکت ها و پیمانکاران ایرانی مورد بررسی قرار گرفت و نظر به نواقص برخی از پرونده ها و نبود اسامی بعضی از طلبکاران توافق شد کارشناسان اقتصادی سرکنسولگری اربیل و نمایندگان وزیر در کوتاهترین زمان ممکن نسبت به بروز رسانی و اصلاح اطلاعات و آمار اقدام و سپس در خصوص چگونگی پرداخت تصمیم گیری شود.
سرکنسول ایران در خصوص اولویت های اقلیم برای باز پرداخت مطالبات افزود: بطور طبیعی تامین بودجه برای شرکت های ایرانی که علی رغم وجود مشکلات مالی و حتی ناامنی های دوران جنگ داعش بر انجام کار خود استوار ماندند در اولویت است و از این رو پس از جلسه اینجانب با وزیر، مبالغی برای تعدادی از این دسته از شرکت ها، اختصاص و تامین شد.
وی افزود: گروه دیگری که در باز پرداخت ها مورد توجه خواهند بود شرکت ها و پیمانکارانی هستند که انجام پروژه های واگذاری را به اتمام رساندند.
سرکنسول کشورمان در سفارش به شرکت ها و پیمانکاران ایرانی افزود: اقلیم کردستان عراق از ظرفیت های لازم برای همکاری مشترک اقتصادی از جمله انجام سرمایه گذاری مشترک و تجارت و بازرگانی برخوردار است و روحیه تعاملی مقامات و مردم کرد و همچنین فرهنگ و آداب وسنن مشترک و مرز طولانی و همسایگی، از پتانسیل های قابل اعتماد برای افزایش همکاری هاست لذا ضروری است سرمایه گذاران و تجار و بازرگانان ایرانی همکاری مشترک با کردستان عراق را جدی بگیرند.
وی در ادامه به شرکت های ایرانی که با توجه به مشکلات مالی اقلیم پروژه های واگذاری را نیمه کاره رها کردند اعلام داشت: شرکت ها و پیمانکاران ایرانی که با توجه به مشکلات مالی اقلیم از ادامه فعالیت بازمانده و یا انجام آنرا نیمه کاره رها کردند ضروری است در اولین فرصت با مراجعه به کارشناسان اقتصادی نمایندگی نسبت به تعیین تکلیف پروژه ها اقدام نمایند .
وی همچنین به پیمانکارانی که انجام پروژه ها را به پایان رسانده و مطالبات خود را اخذ نکردند اعلام داشت نظر به اینکه پرونده های ناقص در اولویت پیگیری سرکنسولگری اربیل نیست به شرکت ها و پیمانکاران یادآورشد، حداکثر ظرف یک هفته با حضور در نمایندگی اربیل نسبت به بروزرسانی وضعیت مطالباتی خود اقدام نمایند .
مرتضی عبادی همچنین در خصوص بازگشایی بازارچه شیخ صله و نقش آن در توسعه صادرات افزود: بازارچه مرزی شیخ صله در مرز شهرستان ًثلاث باباجانی از معابری تجاری فعال کشور با شمال عراق بود که بازگشایی آن برای این نمایندگی از اهمیت زیادی برخوردار بود و از این رو استاندار محترم کرمانشاه و همچنین فرماندار شهرستان با اهتمام زیاد مساله بازگشایی مرز را پیگیری می کردند. طبیعتا پیگیری مستمر استاندار و دیگر مقامات و نمایندگی کشورمان در سلیمانیه، خود دلیل محکمی برای نقش و تاثیر این مرکز است. سکونت مردمی سخت کوش و فعال در دو سوی مرز و اهتمامشان به فعالیت های قانونی تجاری و بازرگانی بطور طبیعی در توسعه اقتصادی مناطق مرزی و همچنین در روان سازی تجارت در گذرگاه پرویزخان تاثیر بسزایی دارد.
نظر شما