به گزارش کرد پرس، سید حمید کلانتری، که به کردستان سفر کرده بود در این جلسه با اشاره به هدف مهم طراحی تسهیلات اشتغال فراگیر روستایی و استفاده از منابع صندوق توسعه ملی در این زمینه گفت: در مورد این تسهیلات باید به کلمه پایداری که روی آن تاکید شده دقت بیشتری شود و بدانیم که هدف از این تسهیلات ایجاد شغل هایی پایدار برای ثبیت جمعیت روستایی و کمک به رفع بیکاری در این حوزه است.
وی در ادامه با انتقاد از نحوه عملکرد بانک های استان در پرداخت تسهیلات گفت: سرعت و کیفیت دو اصل مهم در پرداخت این تسهیلات است که هیچ یک نباید فدای دیگری شود. وقتی یک تصمیم ملی در مجلس شورای اسلامی اتخاذ شده و بارها هم از سوی دولت مورد تاکید قرار گرفته است پس مسئله یک مسئله مهم ملی است و بانک ها نباید این مسئله ملی فدای کاغذ بازی های معمول کنند.
تحقق 12 درصدی سهم کردستان در جذب تسهیلات اشتغالزایی
وی با بیان اینکه کردستان استان ششم و هفتم کشور به لحاظ تحرک در اجرای طرح اشتغال پایدار روستایی و اشتغال فراگیر است، گفت: از 260 میلیارد تومان سهم تعیین شده برای استان تاکنون 12 درصد تحقق پیدا کرده است.
به گفته معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، در این دو ماه باید 80 درصد دیگر کار شود با توجه به اینکه کار روی روال عادی افتاده است میتوانیم در زمان کوتاه یک تا دو ماه انجام شود. بانکها با نگاه مثبت به این حوزه توجه کنند و دستگاههای اجرایی از ظرفیت و تجربه بانکها استفاده کنند.
وی قول مساعد داد هر طرحی به کارگروه ملی برود با سرعت تصویب شود و افزود: یکی از دلایل قبول این مسوولیت انتقال این تسهیلات به بخش تعاونیهای کارآمد است که اینجا تعاونیهای محصولی میتواند خیلی خوب جواب بدهد. معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی اذعان کرد: مسوولان باید کار را رستهای و به صورت زنجیرهای ببینید و به گونهای نباشد که طرحی را اجرا کنیم که به مواد اولیه آن توجه نکنیم باید از صفر تا 100 به صورت کامل طرح را ببینیم.
حق مردم کردستان در تسهیلات اشتغال روستایی نباید ضایع شود
استاندار کردستان هم در این جلسه خواستار جذب تمامی سهم کردستان از تسهیلات اشتغال پایدار روستایی و جلوگیری از تضییع حق مردم شد.
بهمن مرادنیا در هفتمین کارگروه تخصصی اشتغال استان کردستان که با حضور معاون تعاون وزیر کار برگزار شد گفت: ما در استان کردستان بشدت نیازمند تولید و ایجاد اشتغال هستیم، و طرح اشتغال پایدار روستایی فرصت مناسبی در این جهت است.
وی با بیان اینکه تسهیلات اشتغال پایدار روستایی همیشگی نیست و فرصتی است که دولت برای حل بخشی از مشکل اشتغال در نظر گرفته است تصریح کرد: سهم ما در این طرح به نسبت کشور ۲۶۰ میلیارد تومان و تنها سه درصد است و همین مقدار را نیز نباید به هیچ وجه از دست داد و باید کل این اعتبارات جذب استان شود.
استاندار کردستان در ادامه سخنان خود دید کارشناسان بانکها را محدود و کوچک توصیف کرد و افزود: استان کردستان نیازمند بلند نظری و افرادی است که به نسبت توسعه وسعت دید داشته باشند.مرادنیا ادامه داد: هم اکنون روند جذب اعتبارات اشتغال پایدار روستایی روی روال افتاده و مدیران اجرایی و بانکها باید همچنان با جدیت پیگیر باشند.
نظر شما