کشاورزان کردستان دغدغه پرداخت به موقع دست رنجشان را دارند

سرویس کردستان – اگر پول گندم به موقع پرداخت نشود کشاورزان نمی توانند برای کاشت سال آینده آماده شوند.

به گزارش کردپرس، از آنجا که اقتصاد کردستان بر پایه کشاورزی می چرخد و در کل بیش از 50 درصد اقتصاد استان به کشاورزی ارتباط دارند خیلی از مردم در طول سال دغدغه کشت و بارندگی و برداشت را دارند که بیشترین دغدغه به زمان برداشت و تحویل آن به مراکز خرید بر می گردد.بعضا دسترنج کشاورزان دیر تحویل گرفته می شود و یا حق آنها دیر پرداخت می شود.

یک کشاورز کردستانی در باره به کرد پرس گفت: بعد از اینکه کار برداشت تمام می شود باید به سراغ کاشت برای فصل زراعی آینده برویم اگر پول گندم را به موقع پرداخت نکنند نمی توانیم براحتی ملزمات کاشت را فراهم و کاشت به موقعی داشته باشیم از دولت مردان درخواست داریم پول محصولی که از کشاورزان خرید می کنند را یکجا و نهایتا در دو مرحله با فاصله کم پرداخت کنند.

مهدی صیدی ادامه داد: به دلیل کوهستانی بودن این منطقه معمولا عملیات برداشت به آخرین وقت موکول می شود یعنی آخرین گندم ها در این شهرستان برداشت می شود بخاطر همین همه عجله دارند زودتر گندم را برداشت کنند به همین دلیل بعضا کمباین به سختی گیر میاد. و متاسفانه برخی از کمباین ها استاندارد ندارد و ریزش زیادی دارند.

وی اضافه کرد: بخاطر سیل و تگرگ های اخیر خسارات زیادی به کشاورزان وارد شد انتظار می رود بیمه خسارات زمین های بیمه شده را زودتر پرداخت کنند چون آنها دیگر محصولی ندارند تحویل دهند و به دیگر کشاورزان هم توصیه می کنم امسال محصولات خود را بیمه تا دغدغه کمتری داشته باشند.

یک کارشناس اقتصاد هم می گوید: برای حمایت از تولید کنندگان محصولات کشاورزی و ایجاد انگیزه برای تولید بیشتر سیاست های مختلفی اتخاذ شده است عمده ترین این سیاست ها که هم اکنون در کشور اجرا می شود سیاست قیمت گذاری محصولات کشاورزی است.

ثویبه محمدپناه ادامه می دهد: قیمت محصولات کشاورزی به سرعت در مقابل شرایط عرضه و تقاضا عکس العمل نشان می دهد. اینگونه سیاست ها می بایست در جلوگیری از نوسانات قیمت فرآورده های کشاورزی موفق عمل نماید به عبارتی زیان های تولید کنندگان این محصولات را که ناشی از کاهش سریع قیمت محصولات کشاورزی است به حداقل برساند و نیز مشکلات مصرف کنندگان ناشی از افزایش سریع قیمت این محصولات کشاورزی نقش بنیادی در توسعه اقتصادی کشور و همچنین حمایت موثر و اساسی از تولید کنندگان و مصرف کنندگان این محصولات ایفا می کند.

وی می افزاید: در بحث خرید تضمینی محصولات کشاورزی پیشنهاد می شود مواردی همچون منظور نمودن اثرات متقابل قیمت خرید تضمینی محصولات کشاورزی بر سطح زیر کشت و تولید سایر محصولات کشاورزی در داخل کشور و ایجاد ارتباط بین سیاست های حمایتی بویژه خرید تضمینی و الگوی کشت مطلوب مورد توجه قرار گیرد.

هم اکنون سیلوها و انبارهای استان ظرفیت ذخیره 500 هزار تن گندم را دارند که این میزان شامل 120 هزار تن در انبارها و سیلوهای مسقف و 380 هزار تن نیز در انبارهای رو باز است.
سازمان تعاون روستایی همه ساله به عنوان مباشر خرید تضمینی، توافقی و حمایتی محصولات کشاورزی انتخاب می شود که امسال نیز در استان کردستان 71 مرکز خرید تضمینی گندم را راه اندازی کرده است.

گزارش / هیوا محمدپور

کد خبر 62354

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha