به گزارش کردپرس، رضا اردکانیان وزیر نیرو امشب در برنامه نگاه یک شبکه یک سیما با اشاره به اینکه پروژه ها با بررسی های لازم انجام می شود، اظهار داشت: پروژه ها در مرحله مطالعه اولا قرار می گیرند و بعد اجرا می شوند و بدون انجام مطالعات، سازمان برنامه و بودجه منابع مورد نیاز را تخصیص نمی دهد.
وی با بیان اینکه باید از هزینه زایی در طرحها عبرت بگیریم، افزود: در جانمایی صنعت بایستی به موضوع آب نگاهی عمیق داشت و فشارهای سیاسی را به این حوزه ورود ندهیم و دخیل نکنیم و تصمیم گیریهای ما مبتنی بر آمایش آب محور باشد.
اردکانیان با عنوان این مطلب که آب یک کالای حیاتی است و باید بهینه و درست آن را مصرف کنیم، تصریح کرد: نبایستی این کالا ارزش واقعی خود را از دست بدهد و حتما قیمت واقعی آن باید مشخص شود، از این رو ما باید به سمت اصلاح تعرفه برای مصرف درست برویم.
وزیر نیرو با اشاره به اینکه در مدیریت مصرف اقداماتی را در دستور کار خود قرار دادیم، عنوان کرد: از 19 خردادماه تمامی سازمان های دولتی موظف شدند تا در مصرف آب و برق خود صرفه جویی کنند و در این خصوص نیز دو مصوبه از سوی هیات دولت به سازمان ها ابلاغ شد که یکی تغییر ساعات ادارای و دیگری تشویق دستگاه ها برای مصرف درست و بهینه بود.
وی ادامه داد: با اجرای این مصوبه حدود 2 هزار مگاوات کاهش مصرف داشتیم که این رقم بسیار قابل ملاحظهای در ایام پیک است.
اردکانیان افزود: اکیپ های از شرکت های توزیع بر عملکرد دستگاه ها نظارت دارند و هم اکنون 250 اکیپ در تهران سیستم های سرمایشی را رصد می کنند که در صورت عدم رعایت سازمان یا دستگاهی، حتما برق آنها قطع خواهد شد.
وزیر نیرو با بیان اینکه برای تامین 2 هزار مگاوات بایستی مبلغ 1 میلیارد و 600 میلیون یورو در نظر می گرفتیم، ادامه داد: این مقدار صرفه جویی کمک فراوانی به ایام پیک کرد و خاموشی ها را کاهش داد.
وی از اهمیت درست مصرف کردن گفت و ادامه داد: از 55 هزار مگاوات برق مصرفی کشور، حدود 21 هزار مگاوات آن سهم سیستم های سرمایشی است که این رقم بسیاربزرگ است و جای تامل دارد و بدانید اگر مردم همچنان در زمینه صرفه جویی کمک کنند و مدیریت مصرف داشته باشیم، قطعاً تابستان امسال را بدون مشکل سپری خواهیم کرد و خاموشی نخواهیم داشت.
اردکانیان درباره نوسانات برق در برخی مناطق بیان داشت: ما سعی داریم که نوسانات در فرکانس شبکه نداشته باشیم و اگر مصرف پایین بیاید، ذخیره نیروگاهی نیز بیشتر خواهد شد و مردم برق مطمئن تری را دریافت خواهند کرد.
وزیر نیرو با اشاره به پیک امروز که 55 هزار و 225 مگاوات بود گفت و بیان داشت: امروز در مجموع در مناطق مختلف کشور بهصورت پراکنده تقریباً یک هزار مگاوات خاموشی داشتیم، اما دو عامل صرفهجویی و کاهش دما میزان خاموشیها را کاهش خواهد داد.
وی از اطلاع رسانی قبلی شرکت های توزیع برای خاموشی های احتمالی به مردم گفت و افزود: دستورالعمل های لازم در این باره به شرکت های توزیع داده شده است که حتما از قبل اطلاعرسانی لازم را بهعمل آورند و در اینجا باید گفت خاموشیهای اخیر هم بهدلیل افزایش دما و خارج شدن تجهیزات از مدار بوده است که این امری طبیعی بشمار می رود.
اردکانیان درباره صادرات و واردات برق نیز گفت و اینگونه بیان داشت که یکی از افتخارات صنعت برق ما تبادل شبکه با همسایگان خارجی خود است که در حوزه برق هم صادرات داریم و هم برق را به داخل کشور وارد میکنیم که در حال حاضر همکاری خوبی با کشورهای افغانستان، ارمنستان، ترکمنستان، آذربایجان، عراق و...وجود دارد.
وی از تشویق سرمایه گذاران داخلی برای تولید برق گفت و بیان داشت که آنها میتوانند برق تولیدی خود را به کشورهای همسایه بفروشند و این از سیاست های کلی و برنامه دراز مدت ما نیز است.
وزیر نیرو ادامه داد: در زمان پیک، هیچگونه صادرات برق نخواهیم داشت و نزدیک صفر است؛ باید گفت که یک هزار و 300 مگاوات ظرفیت برق کشور متعلق به بخش صادرات است و حدود 700 مگاوات نیز در بخش واردات ظرفیت داریم؛ هماکنون نیز با کشورهای آذربایجان و ارمنستان در واردات همکاری داریم و با اجرای خط سوم با ترکمنستان صدور برق نیز افزایش خواهد یافت.
اردکانیان از انرژیهای تجدیدپذیر گفت و بیان داشت: پتانسیل بسیاربالایی در این زمینه وجود دارد که ما به لحاظ فنی مشکل خاصی برای افزایش آن نداریم و کار را تقریباً شروع کرده ایم و بایستی بر اساس برنامه پنجم توسعه، ظرفیت این بخش را به 5 هزار مگاوات برسانیم.
وی افزود: امسال ظرفیت نصب شده به یک هزار مگاوات خواهد رسید و ان شاالله در سال آینده این ظرفیت دو برابر خواهد شد و بهدنبال این هستیم که با ایجاد تسهیلات برای سرمایه داران داخلی، نسبت به گسترش انرژی های تجدیدپذیر در کشور اقدام کنیم.
وزیر نیرو در انتهای سخنان خود به تغییر ساعات ادارات بهویژه در تهران بمدت دو هفته اشاره کرد و گفت: دولت اختیارات لازم را به استانداریها داده است تا در صورت لزوم این تغییر ساعت ها ادامه داشته باشد که باید بعنوان نمونه به استان خوزستان اشاره ای داشته باشم که با مصرف درست و کاهش آن، توانستند یک هزار و 500 مگاوات در مصرف کاهش داشته باشند که این نشان دهنده مدیریت درست و همکاری دستگاه ها و مردم برای ایام پیک است.
نظر شما