به گزارش کردپرس، با این که کردهای سوریه با حمایت نظامی آمریکا توانسته اند بر بخش هایی از خاک سوریه تسلط یابند و منطقه خودگردان تشکیل دهند اما همپیمانی با آمریکا خاطرات تلخی نیز برای کردها داشته است. دولت قبلی آمریکا به رهبری دونالد ترامپ، کردهای سوریه را در مقابل هجوم ارتش ترکیه و شورشیان سوری مورد حمایت آن تنها گذاشت تا به خیانت به کردها متهم شود.
در حال حاضر حدود 900 تن از نیروهای آمریکایی در سوریه حضور دارند که به نوشته لوس آنجلس تایمز، بیشتر آنها در میدان های نفت و گاز شمال شرق سوریه حضور دارند تا از دسترسی دولت مرکزی و یا به گفته مقامات آمریکایی، از کنترل داعش بر این میدانها جلوگیری کنند.
این نشریه که درباره احتمال ادامه حضور نیروهای آمریکایی در دوران دولت جو بایدن با مقامات ارشد آمریکا گفته کرده، نوشت: هنوز این اطمینان وجود ندارد که جو بایدن به تعهد آمریکا در مورد حضور در سوریه و کردها پایبند باشد.
بر اساس اظهارات برخی مقامات آمریکایی در کاخ سفید، دولت جو بایدن در حال بازبینی مسئله حضور نیروهای این کشور در سوریه است و احتمال خروج نیروهای آمریکا از مناطق تحت کنترل کردها وجود دارد. این مقامات گفته اند وزارت دفاع آمریکا یا پنتاگون به دنبال کاهش نیروها در خاورمیانه و تمرکز بر آسیاست.
ژنرال کنث مکنزی، از فرماندهان ارشد ارتش آمریکا در خاورمیانه وجود طرح بازبینی حضور نیروهای این کشور در سوریه از سوی دولت جو بایدن را تایید کرد.
او به لوس آنجلس تایمز گفت: همه در مورد این که دولت جو بایدن قصد دارد چکار کند، از من سوال می کنند. من فکر می کنم که دولت جدید آمریکا به دنبال این مسئله (بررسی حضور نیروهای آمریکا در سوریه) است و ما منتظر دریافت دستورات و راهنمایی ها در این مورد هستیم.
رابرت فورد سفیر سابق آمریکا در سوریه، سیاست حضور نیروهای آمریکا در سوریه را که بخش مهمی از آن حمایت از کردها در برابر داعش بوده، ناکارآمد دانسته و خواستار خروج نیروهای از سوریه در دوران جو بایدن شده است.
با این حال، برخی مقامات آمریکایی از جمله ژنرال مکنزی نسبت به پیامدهای منفی خروج نیروهای آمریکا از مناطق تحت کنترل کردهای سویه هشدار داده اند. مقامات آمریکایی هشدار داده اند در صورت خروج نیروهای آمریکایی، نیروهای کرد-عرب سوریه مناطق بیشتری از شمال شرق را از دست خواهند داد و حضور آنها به محدوده کوچکی محدود خواهد شد و چاره ای جز سازش با دولت مرکزی نخواهند داشت.
افرادی مانند مکنزی تاکید کرده اند حضور نیروهای آمریکا در سوریه و کمک های نظمی و اطلاعاتی به کردها در مبارزه با داعش ضرورت دارد و در صورت خروج نیروهای آمریکا از این منطقه خلاء امنیتی بوجود می آید اما افرادی مانند رابرت فورد معتقدند داعش توان تهاجمی قبلی را ندارد و نمی تواند به خاک آمریکا حمله کند.
لوس آنجلس تایمز به مسئله اسکان نزدیک به 70000 عضو داعش و وابستگان آنها در کمپ های تحت کنترل کردهای سوریه اشاره کرده که در صورت خروج نیروهای آمریکایی و تهدید شدن کردها بویژه از سوی ترکیه، احتمال فرار این افراد و تجدید قوای داعش وجود دارد.
دولت جو بایدن در دولت خود افرادی را در مناصبی که به مسائل خاورمیانه ارتباط دارد، منصوب کرده است که از جمله آنها برت مک گورک، نماینده ویژه سابق آمریکا در ائتلاف مبارزه با داعش است. رسانه های آمریکایی او را معمار ایجاد ارتباط میان آمریکا و نیروهای کرد سوریه دانسته اند. برخی تحلیلگران این مسئله را به نفع کردهای سوریه دانسته و معتقدند احتمال کمی وجود دارد که آمریکا که یک بار به خیانت به کردهای سوریه متهم شده، دوباره آنها را تنها بگذارد.
فابریس بالانشه، تحلیلگر مسائل سوریه و کردها نیز در مصاحبه ای با خبرگزاری کردپرس تاکید کرد که جو بایدن تمایل ندارد نیروهایش را تا ابد در مناطق تحت کنترل کردهای سوریه حفظ کند اما به صورتی ناگهانی و غیرمنتظره این کار را نخواهد کرد.
او هشدار داد در صورتی دولت جو بایدن که مهم ترین حامی کردها توصیف شده، از سوریه خارج شود، ترکیه بار دیگر اقدام به حمله نظامی خواهد کرد و تلاش خواهد کرد در اولین فرصت شهر کوبانی را از کنترل کردها خارج کند.
نظر شما