قرارداد شرکت قزاقستانی در معدن طلای داشکسن به هیچ وجه شفاف نیست/ مسئولان صنعت، معدن و تجارت موظف به شفاف سازی هستند

سرویس کردستان- نماینده مردم قروه و دهگلان در مجلس شورای اسلامی گفت: قرارداد شرکت قزاقستانی در معدن طلای داشکسن در قروه یکی از ننگین ترین قراردادها در حوزه بهره برداری از معادن است. این قرارداد به هیچ وجه شفاف نیست و متاسفانه علی رغم درخواست برای شفاف سازی در این باره هنوز هیچ مدرکی ارایه نشده است.

به گزارش کرد پرس، علیمحمد مرادی در نشست خبری با خبرنگاران استان کردستان با بیان اینکه، قرارداد قبلی بهره برداری از این معدن به صورت 51 درصد سهم ایران و 49 درصد سهم شرکت خارجی بود، گفت: متاسفانه در قرارداد جدید با شرکت قزاقستانی سهم شرکت خارجی به 70 درصد افزایش یافته است.

وی افزود: بر اساس این قرارداد، این شرکت باید سالانه 2 تن طلا برداشت کند، اما در حال حاضر بر اساس برخی گفته های خود مسئولان صنعت، معدن و تجارت برداشت این شرکت حدود 3.4 تن در سال است.

عضو شورای عالی معادن با بیان اینکه ما تقریبا هیچ چیز از این قراداد نمی دانیم و هیچ نظارتی هم بر پروسه کار از سوی دستگاه های مسئول انجام نمی شود، گفت: حتی اگر ادعا شود این شرکت سالانه 7 تن برداشت می کند کسی نمی تواند منکر شود چون هیچ نظارتی وجود ندارد و همه عوامل موثر و کارگران و ... هم از سوی این شرکت با صلاح دید آنها در این معدن به کار گرفته شده اند و اجازه بازدید هم به هیچ کس نمی دهند.

مرادی با تاکید بر ضرورت شفاف سازی در این باره، خواستار نقش آفرینی اداره کل صنعت، معدن و تجارت، وزارت صنعت، معدن و تجارت و همه دستگاه های مرتبط در این باره شد.

وی افزود: علاوه بر حقوق دولتی و مالیات بر ارزش افزوده باید سالانه یک درصد از عایدات این شرکت در منطقه به مصرف برسد. اما متاسفانه این حقوقات قانونی در این سال ها پرداخت نشده است.

محمدی افزود: به عنوان عضو شورای عالی معادن از حاکمیت درخواست داریم که این موضوع در اسرع وقت رسیدگی شود.

تخصیص آب زنجیره فولاد از سد قوچم

عضو کمیسیون کشاورزی مجلس با اشاره به اینکه زنجیره فولاد کردستان در شهرستان های قروه، بیجار و سقز در آینده نزدیک کلنگ زنی می شود، گفت: آب مورد نیاز برای این زنجیره فولاد از سد قوچم تخصیص داده شده است و فعالان محیط زیست و کشاورزان نگران استفاده از سفره های زیر زمینی برای این پروژه نباشند.

وی همچنین به موضوع سهم آب کردستان از منابع آبی اشاره کرد و گفت: متاسفانه تخصیص سهمیه آب در سال های متمادی در استان کردستان منصفانه نبوده است. اقدامات مناسبی در این باره انجام شده و تخصیص های مناسبی برای آب شرب و آب کشاورزی گرفته شده است هر چند همچنان راضی کننده نیست.

وی افزود: میانگین کشاورزی آبی در کشور 47 درصد است و این رقم در کردستان با وجود 31 سد، حدود 10 درصد است و خواسته ما این است که کشاورزی آبی در کردستان هم به میزان میانگین کشوری برسد و در این راستا تلاش می کنیم.

مدیریت در استان ضعف دارد

عضو کمیسیون اصل 90 مجلس با اشاره به اینکه ضعف های جدی در مدیریت کلان استان کردستان وجود دارد، گفت: من بارها در مورد این ضعف مدیریت در مجموعه های مختلف از جمله صنعت، معدن و تجارت تذکر داده ام.

نماینده مردم شهرستان‌های قروه و دهگلان در مجلس شورای اسلامی با یادآوری ضعف کردستان در زیرساخت‌های توسعه و صنعتی، گفت: سرانه صنعت در کردستان برای هر نفر ۳۰۰ هزار تومان است در صورتی که میانگین کشوری آن ۸ میلیون تومان است.

وی اذعان کرد: اقتصاد کردستان به نوعی متاثر از کشاورزی است و بنده بر اساس اهمیت این موضوع کمیسیون کشاورزی را انتخاب کردم تا بلکه بتوانم در این زمینه به مردم استان خدمت کنم.

مرادی تصریح کرد: از آنجایی که در گذشته نماینده‌ای از استان در کمیسیون کشاورزی نبوده تا از آب‌های استان صیانت کند کمترین آب کردستان به خود استان اختصاص داده شده بود.

وی گفت: بنده برای این مهم ۲۰ جلسه با وزیر نیرو و معاونین وی داشته‌ام تا اینکه این سهمیه را افزایش دهیم و به میانگین کشوری نزدیک شویم.

این نماینده مجلس ادامه داد: تا سال ۹۵ حدود ۲ هزار هکتار تخصیص آب داشتیم که این رقم به ۱۶ هزار هکتار رسیده و تلاش بر این است این رقم به ۲۳ هزار هکتار افزایش یابد هر چند به این میزان هم اکتفا نخواهیم کرد.

کد خبر 63121

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha