به گزارش خبرگزاری کردپرس، هم اکنون در محافل ادبی این استان انجمن های شعر و داستان کردی و بومی رونق بسیار خوبی دارد که نمونه آن انجمن ادبی هانا در شهر ایلام است که هر هفته با موضوع شعر و ادبیات کردی برگزار می شود و با استقبال خوب هنرمندان این استان هم مواجه شده است.
علاوه بر این چند سالی است که در استان ایلام شاهد چاپ و انتشار مجموعه شعرهای کردی و محلی توسط شاعران بومی سرای این استان بوده ایم که این آثار مورد استقبال جدی هم قرار گرفته اند.
همه اینها نشان از امیدواری برای رونق ادبیات بومی محلی در استان ایلام دارد و مسئولان هنری و ادبی این استان را به این اندیشه وا داشته که در قالب جشنواره و به صورت جدی تر پاسداشت ادبیات بومی را مورد توجه خود قرار دهند.
نخستین جشنواره داستان بومی محلی ایلام گامی در راستای اعتلای هنر داستان نویسی در ایلام
در سالهای اخیر اگرچه که شعر کردی بسیار با اقبال عمومی در استان ایلام مواجه بوده است اما داستان کردی و بومی محلی اگرچه که در انجمن های ادبی استان به آن توجه خاصی صورت گرفته اما تاکنون جشنواره بومی با موضوع داستان برگزار نشده است که امسال برای نخستین بار اداره کل ارشاد اسلامی استان ایلام نخستین جشنواره داستان بومی محلی این استان با نام جشنواره رازان را در دستور کار خود قرار داده است.
معاون فرهنگی و رسانه ای اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی ایلام در همین زمینه به خبرگزاری کردپرس گفت: نخستین جشنواره استانی داستان های بومی محلی استان ایلام ٢٧ تیرماه قرار است برگزار و ضمن برگزاری کارگاه آموزشی برای علاقه مندان و شرکت کنندگان،از برگزیدگان این جشنواره هم تجلیل می شود.
یونس قیطانی با بیان اینکه این جشنواره بومی محلی به همت انجمن شعر و ادب شهرستان ایلام اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی ایلام برگزار می شودگفت: تعداد بیش از 30 اثر داستانی با گویش های محلی رایج استان ایلام به دبیرخانه این جشنواره ارسال شده است.
وی افزود: توجه به استعدادهای ادبی بومی محلی و نیز پاسداشت فرهنگ بومی و محلی و ایجاد اتحاد و همدلی بین اقوام و همچنین ارتقای هنر داستان نویسی در کنار توجه به آثار فاخر داستان بومی و محلی از اهداف اصلی این جشنواره است.
معاون فرهنگی و رسانه ای اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی ایلام با بیان اینکه فراخوان جشنواره ادبی رازان در سال ٩٦ منتشر شده است گفت: با توجه به اینکه این جشنواره برای نخستین بار است برگزار می شود پیش بینی می شود مورد توجه و اقبال علاقه مندان ادبیات بومی این استان قرار گیرد.
داستان نویسی در ایلام هنری نوپا است
دبیر علمی جشنواره ادبی رازان نیز با اشاره به برگزاری این جشنواره در 27 تیرماه گفت: این جشنواره قرار است که در جهت تقویت و ارتقاء فرهنگ و زبان کردی و دیگر گویش های محلی این استان گام بردارد .
حسین شکربیگی با اشاره به نوپا بودن هنر داستان نویسی در استان ایلام افزود: داستان نویسی در ایلام بر خلاف شعر که جایگاه تثبیت شده و شناخته شده ای در ایلام دارد نهالی نوپا است که نیاز به تقویت و حمایت دارد .
وی با عنوان اینکه داستان نیاز امروز ماست گفت: این خلایی بود که در سپهر ادبی ایلام وجود داشته است و این جشنواره خوشبختانه توانسته در نخستین دوره خود چهره های تازه ای به دنیای ادبیات داستانی ایلام معرفی کند .
جشنواره رازان جریانی شورانگیز و بالنده در حوزه زبان کردی
دبیر علمی جشنواره ادبی رازان به میزان استقبال از این جشنواره اشاره کرد و گفت: بیش از 30 نویسنده آثارشان را به این جشنواره فرستاده اند و سطح کیفی آثار خوشبختانه در سطح بسیار بالایی ست و دست اندرکاران این جشنواره امیدوارند که این جشنواره جریانی شورانگیز و بالنده را در حوزه زبان کردی جنوبی در ایلام رقم بزند .
شکربیگی با بیان اینکه غالب شرکت کنندگان از قشر جوان هستند و این خود نوید دهنده روزهای روشن برای ادبیات ایلام است افزود: این جشنواره نشان می دهد وقتی مدیر ارشد فرهنگی استان خود شاعر و نویسنده و از جنس ادبیات هستند می توانند در عرصه ادبی جریان ساز و عامل پیش برنده و موتور محرکه در این زمینه باشند.
وی گفت: مطمئنا ظرفیت این جشنواره چنان بالا است که مسئولان را راغب به ادامه برگزاری این جشنواره می کند و البته چنان که گفتم مدیریت ارشاد ایلام از جنس ادبیات است و خود آنها مشوق ما در برگزاری مجدد و مستمر این جشنواره هستند.
تجلیل از 8 برگزیده داستان در اختتامیه جشنواره
دبیر علمی جشنواره ادبی رازان با عنوان اینکه کار داوری آثار با داوران استانی بوده است گفت: سه نفر از نویسندگان استان ایلام این وظیفه را بر عهده داشتند و داوری را در نهابت دقت ، وسواس و انصاف به انجام رساندند که حاصل این داوری این خواهد بود که در روز اختتامیه جشنواره سه نفر برگزیده اول تا سوم داریم و تعداد پنج نفر هم تقدیری داریم ضمن اینکه از پیشکسوتان حوزه داستان استان هم تجلیل و تقدیر به عمل خواهد آمد.
وی در پایان گفت: در روز اختتامیه جشنواره و در حاشیه آن، برای شرکت کنندگان و علاقه مندان کارگاه آموزشی داستان نویسی با حضور یکی از اساتید بنیاد شعر و ادبیات داستان ایرانیان برگزار می شود.
گزارش: حشمت اله کرمی نژاد
نظر شما