به گزارش کردپرس، بازشماری آراء انتخابات پارلمانی عراق بر اساس مصوبه مجلس نمایندگان عراق و تاییدیه دادگاه فدرال این کشور در استان های اقلیم کردستان و کرکوک به پایان رسید.
بازشماری دستی آراء انتخابات پارلمانی عراق در اقلیم کردستان نه تنها موجب کاهش نارضایتی احزاب معترض به نتایج نشد، بلکه اعتراضات آن ها را دو چندان کرد.
بر اساس آمار و نتایج اولیه، تغییر محسوسی در نتایج انتخابات پارلمانی عراق در کرکوک و سه استان اقلیم کردستان ایجاد نشد.
احزاب مخالف در اقلیم کردستان (جنبش تغییر (گوران)، اتحاد اسلامی (یکگرتو)، جماعت اسلامی (کومل)، ائتلاف برای دموکراسی و عدالت، جنبش اسلامی کردستان (بزوتنه وه) و حزب کمونیست کردستان) که پس از اعلام نتایج اولیه انتخابات پارلمانی عراق با متهم کردن اتحادیه میهنی و حزب دمکرات کردستان به انجام دادن تقلب بیشترین تلاش را برای تحقق بازشماری دستی آراء کردند، پس از حصول این مهم بار دیگر دست به اعتراض زدند.
زمناکو جلال مسئول نهاد انتخاباتی جنبش تغییر (گوران) در گفتگو با خبرنگار کردپرس در خصوص دلیل بایکوت بازشماری آراء انتخاباتی در استان سلیمانیه و دیگر استان های اقلیم کردستان از سوی این حزب و دیگر احزاب مخالف، گفت: ملاحضات و دلایل مخالفت های ما این بود که بازشماری دستی آراء به گونه ای که انجام شد، بر خلاف مصوبه مجلس نمایندگان عراق بود. ما در جنبش تغییر و دیگر احزاب و جریان های ناراضی، هنگامی که در مجلس نمایندگان عراق اصلاح قانون انتخابات و بازشماری آراء را به تصویب رساندیم، خواستار بازشماری تمامی صندوق ها بودیم، اما متاسفانه این گونه نشد و در استانی همچون سلیمانیه از مجموع 3 هزار 140 صندوق، فقط 188 صندوق مشمول بازشماری شدند و آن هم به صورت ناقص و با کاستی های بسیار انجام شد که در نهایت 150 صندوق بازشماری شدند.
وی در خصوص نتایج حاصله از بازشماری دستی آراء گفت: شاهد تغییرات بزرگ در نتایج حاصل از بازشماری دستی آراء صندوق ها بودیم و این نیز دلیلی بر انجام دادن تقلب های گسترده در انتخابات است.
این مقام جنبش تغییر خاطرنشان ساخت که بازشماری جزئی آراء هیچ تغییری در نتایج نهایی انتخابات ایجاد نخواهد کرد و تداوم تقلب های صورت گرفته و مشروع جلوه دادن تقلب است.
وی درباره موضع نهایی جنبش تغییر و دیگر احزاب ناراضی اقلیم کردستان، گفت: ما روند بازشماری آراء را بایکوت کردیم و بار دیگر در دادگاه فدرال عراق علیه این روند شکایت خواهیم کرد.
زمناکو جلال در خصوص احتمال بایکوت مجلس نمایندگان و پروسه سیاسی عراق از سوی جنبش تغییر و دیگر احزاب ناراضی اقلیم کردستان به نتایج انتخابات و بازشماری دستی آراء، تصمیم گیری در این باره را در حوزه اختیارات رهبری این حزب و دیگر مخالفان و منوط به تغییر و تحولات آینده دانست.
پیش تر بریار رشید سخنگوی نهاد انتخاباتی اتحادیه میهنی در گفتگو با کردپرس اعلام کرده بود که این حزب به نتایج برخی از صندوق ها و تلاش برای تغییر آراء اتحادیه میهنی اعتراض داشته و علیه احزابی که قصد تغییر این نتایج را داشته اند به نهادهای انتخاباتی و قضایی مربوطه شکایت خواهند کرد.
زمناکو جلال مسئول نهاد انتخاباتی جنبش تغییر ضمن مضحک خواندن اظهارات سخنگوی نهاد انتخاباتی اتحادیه میهنی و اشاره به این که خود اتحادیه میهنی مسئول انجام تقلب در انتخابات است، دلایل چنین اظهاراتی را سرپوش گذاشتن بر تقلب های صورت گرفته دانست و گفت: در صندوق هایی که بازشماری در آن ها صورت گرفت، آراء جنبش تغییر افزایش چشمگیر داشت و اتحادیه میهنی برای مشروعیت بخشیدن به تقلب صورت گرفته از جانب خود، احزاب معترض به نتایج انتخابات را به انجام دادن تقلب متهم می کند، این در حالی است که ما هیچ کارمند و ناظری در روند بازشماری آراء نداشتیم و چگونه می توانیم آراء صندوق ها را تغییر دهیم.
وی در ادامه در پاسخ به اظهارات احزاب پیروز انتخابات در خصوص وجود نظارت کافی بر روند بازشماری آراء به ویژه حضور ناظرانی از سوی سازمان ملل و دیگر سازمان های نظارتی، گفت: در همه کشورها روند شمارش آراء این گونه است که جدا کردن آراء با حضور نماینده احزاب انجام می شود، این در حالی است که در روند بازشماری آراء در استان های اقلیم کردستان 120 کارمند در هر نوبت 30 صندوق را بازشماری می کردند و به نماینده و ناظر احزاب سیاسی اجازه حضور در روند داده نشد و آن ها می بایست در فاصله ای 15 متری، کار نظارت را انجام دهند که این امر محال است و با این وصف نظارت بی معنی و فاقد اعتبار خواهد بود و ناظر نخواهد توانست ماموریت خود را انجام دهد. ما درخواست کردیم که در جدا کردن آراء شفافیت باشد که پذیرفته نشد. ما حتی پذیرفتیم که شمار کمی از صندوق ها بازشماری شوند تا انجام دادن تقلب گسترده در انتخابات را ثابت کنیم که اجازه این امر هم داده نشد.
* مصاحبه: حسن صالحی
سرویس عراق و اقلیم کردستان
خبرگزاری کردپرس
نظر شما