به گزارش کردپرس، کمیته وزیران اروپا که نظارت بر اجرای تصمیمات دادگاه حقوق بشر اروپا را بر عهده دارد، اقدام برای آزادی عثمان کاوالا بازرگان و فعال اجتماعی اهل ترکیه را که بیش از سه سال است زندانی است، در دستور کار خود دارد.
بر اساس خبر دویچه وله ترکی، کمیته وزیران که این هفته در جلسه کمیسیون حقوق بشر در استراسبورگ گرد هم آمدند، تصمیم گرفت موضوع آزادی عثمان کاوالا را نه تنها در جلسات کمیسیون حقوق بشر اروپا بلکه در تمام جلسات به دستور کار خود اضافه کند.
کمیته وزیران به دلیل این که آنکارا طبق تصمیم کمیسیون حقوق بشر که در ماه مه سال 2020 نهایی شد، باید به درخواست آزادی عثمان کاوالا و صلاح الدین دمیرتاش تمکین می کرد اما از این کار سر باز زد، بنابراین از این هفته موضوع آزادی کاوالا نیز به دستور جلسات ثابت نمایندگان ۴۷ کشور عضو شورای اروپا، که هر هفته در استراسبورگ برگزار می شود، اضافه خواهد شد.
در طول مدت زمانی که این جلسات ادامه دارند، هر کشور اروپایی قادر به طرح موضوع عثمان کاوالا و درخواست پاسخگویی از آنکارا خواهد بود. این عمل که به نوعی اعمال "فشار سیاسی"، بر حکومت ترکیه است، تا زمان آزاد شدن کاوالا ادامه خواهد داشت.
کمیته با بیان اینکه ادامه بازداشت کاوالا و روند دادرسی درباره وی مطابق با تصمیم دادگاه حقوق بشر اروپا نیست، بار دیگر آنکارا را ملزم به انجام تعهدات خود در مورد اجرای تصمیمات دادگاه حقوق بشر اروپا کرد.
کمیسیون حقوق بشر اروپا میگوید دادگاه ترکیه كاوالا را "با انگیزه های سیاسی" زندانی کرده است که نتیجه عدم استقلال قوه قضاییه در ترکیه است.
در جلسه قبلی در تاریخ ۳ دسامبر سال ۲۰۲۰، در زمان روند بازرسی پرونده کاوالا، کمیته وزیران درخواستی برای آزادی فوری کاوالا مطابق با تصمیم دادگاه حقوق بشر اروپا اتخاذ کرد.
کمیته وزیران همچنین تصمیم گرفت تا با ارسال نامه ای به مولود چاووش اوغلو وزیر امور خارجه ترکیه "نگرانی عمیق" خود به دلیل ادامه بازداشت کاوالا را ابراز کند.
این نامه توسط وزارت امور خارجه آلمان که ریاست دوره ای کمیته وزرای شورای اروپا را دارد، به آنکارا ارسال می شود. همچنین این کمیته روند بازرسی درباره عدم آزادی صلاح الدین دمیرتاش علیرغم تصمیم کمیسیون حقوق بشر اروپا را در دستور کار خود قرار داد.
گفتنی است محمد عثمان کاوالا، ۶۳ ساله، تاجر اهل ترکیه و مدافع حقوق بشر است. او از اوایل دهه ۱۹۹۰ تا کنون از بسیاری از سازمانهای غیردولتی نیکوکارانه حمایت کرده است. کاوالا بنیانگذار و رئیس هیئت مدیره مرکز فرهنگی آناتولی است که از سال ۲۰۰۲ به عنوان یک موسسه فرهنگی غیرانتفاعی فعالیت می کند. عثمان کاوالا به دلیل تلاش برای حفاظت از میراث فرهنگی در معرض خطر ترکیه جوایز بسیاری از جمله جایزه میراث باستان شناسی اروپا در سال ۲۰۱۹ و جایزه آزادی بیان و اندیشه انجمن حقوق بشر شعبه استانبول را دریافت کرده است.
کاوالا ، که از اول نوامبر ۲۰۱۷ در بازداشت است، در پرونده پارک گزی تبرئه شد ولی به اتهام تلاش برای کودتای ۱۵ جولای ۲۰۱۶ در زندان به سر می برد. فعالان حقوق بشر می گویند این پرونده ها ساختگی هستند.
نظر شما