‍ الزامات تحقق شعار سال ۱۴۰۰  /    سید علاءالدین حیدری

سرویس کرمانشاه _ " دستورالعمل ها و بخشنامه ها و برخی قوانین جاری در ادارات مرتبط با تولید و تولید کننده، بجای تسهیلگری ، خود سدّهایی آهنین در مقابل تولید هستند ."

نامگذاری سال ۱۴۰۰ از سوی مقام معظم رهبری بعنوان " تولید، پشتیبانی ها ، مانع زدایی ها " را بسیار بجا و هوشمندانه می دانم. بعنوان کسی با توجه به تجربه کاری این سال ها، دو مقوله پشتیبانی و مانع زدایی را نیاز مبرم تولید کشور می دانم .
تولید و سرمایه گذاری در بخش تولید، معبر گذر از مشکلات و بسترِ مستعد رشد و توسعه کشور است. رشد و شکوفایی تولید در گرو حمایتها و بسترسازی های پیرامون آن می باشد که بدان پرداخت. آنچه که رهبری بدان پرداخته است دقیقا همان نکات یا آسیب هایی است که تولید امروز کشور بدان مبتلا بوده و جان بی رمق تولید کشور با آن دست و پنجه نرم می کند. جای تردید ندارد که اشتغال و مبارزه با غول بیکاری کشور همانند تار عنکبوت با حوزه رونق تولید در هم تنیده است و رفع بیکاری با رونق تولید ارتباط مستقیم و خطی دارد لذا اگر شاخص های یکی منفی گردد تاثیر منفی و مستقیمی بر دیگری دارد. بر حسب تجارب شخصی و حاصل بازخورد های کاری باید به این نکته اشاره کنم که تولید ملی با دو ویروس فلج کننده روبروست و آن عدم پشتیبانی و مانع تراشی های مرئی و نامرئی بر سرراه تولیدکنندگان است.
این دو آسیب جدی و کشنده هم عموما از دو ناحیه عارض و نشات می گیرند . اول دستورالعمل ها و بخشنامه ها و برخی قوانین جاری در ادارات مرتبط با تولید و تولید کننده که بجای تسهیلگری ، خود سدّهایی آهنین در مقابل تولید هستند .
دوم وجود مدیران بخشنامه محور و بی دغدغه در حوزه تولید که بجای پشتیبانی و مانع زدایی بر سر راه تولید ، خود آنها هم مانع می تراشند و هم پشت تولید و تولید کننده را خالی می کنند .
بر اساس تجارب سالهای گذشته که بصورت روزانه و تنگاتنگ با تولیدکنندگان و خصوصا جوانان فعال و علاقمند به فعالیتهای تولیدی در ارتباط بوده ام این آسیب ها را بصورت ملموس حس کرده و شعار سال را راهی به مقصود مطلوب می بینم .
بنظرم تحقق این شعار و الزام اجرای آن مستلزم چند بستر مهم است .
۱- جایگزینی همت جهادی خدمت بجای سیستم بوروکراسی غیرمنطقی و غیر منعطف حاکم بر ادارات
۲- انتصاب مدیران مردم محور و شایسته در بخش تولید یعنی اینکه تغییر مدیرانِ محفل گرا بسمت مدیرانِ مردم محوری که بجای دیدنِ دستِ ارباب رجوع و یا توصیه پذیری ، همت کار و عزم خدمت داشته باشند .
۲- تفسیر قوانین و دستورالعمل ها بسمت تسهیلگری بخش تولید ، بجای کندوکاو در قوانین برای یافتن بهانه ای برای مسدود کردن باب تولید و راندن فعالین بخش تولید از دستگاههای مربوطه
۳- نظارت پویا و دقیق بر دستگاه های مرتبط با حوزه تولید ، از سوی نهادهای مرتبط از باب خدمت رسانی شفاف و تسهیلگری لازم برای حمایت از تولید ملی ...
نیاز به پشتیبانی از تولید و مانع زدایی از آن کاملا مشهود و یک ضرورت انکار ناپذیر امروز کشور است که همه مدیران کشور باید آنرا نصب العین خود قرار داده و نباید در این مسیر کمترین کوتاهی باشد. تولید زمانی رونق می گیرد که مسیر سنگلاخ فعلی را هموار و برای آن فرش قرمز پهن کرد .
اگر مدیران ما بتوانند قدم های محکم و اجرایی در این راه بردارند بدون شک شاهد شکوفایی و رشد تولید در سال جدید خواهیم بود .
گام اول: تغییر نگاه و گام دوم: تغییر مدیران غیرهمسو با شعار سال.
امیدوارم سال۱۴۰۰ سال پشتیبانی از تولید و مانع زدایی از آن باشد و شاهد تحقق این شعار که ناشی از درک عمیق ، فهم درست و مبتنی بر بررسی دقیق و کارشناسانه مقام معظم رهبری می باشد ، باشیم .

کد خبر 6765

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha