مدیران دولتی در برابر بهبود فضای کسب و کار مقاومت می کنند

سرویس کرمانشاه _ رئیس اتاق بازرگانی کرمانشاه با اشاره به اینکه شاهد یک نوع مقاومت و سخت جانی در برابر بهبود فضای کسب و کار هستیم در ادامه گفت: متاسفانه مدیران استان یک فهم و یک گفتمان مشترک از مشکلات فضای کسب و کار ندارند و اتفاق دلگرم کننده ای در این حوزه رخ نمی‌دهد.

7کیوان کاشفی در گفتگو با خبرنگار کردپرس یکی از رویکردهای اصلی اتاق را تقویت بنیه علمی مجموعه با تکیه بر نیروهای بومی استان دانست و در ادامه گفت: یکی از ویژگی‌های اصلی اتاق بازرگانی این است که در خط مقدم تحولات حوزه تولید و صادرات قرار دارد و اعضای این مجموعه‌‌ اولین کسانی هستند که تغییرات مثبت و یا منفی این حوزه، فعالیت های آن ها را تحت تاثیر قرار می دهد.

وی افزود: این ویژگی موجب شده که اعضای اتاق بازرگانی از یک مجموعه اطلاعات بسیار گسترده از حوزه های مختلف تولید و صادرات برخوردار باشند و هر اتفاق و یا مشکلی که در حوزه تجارت مرزی رخ ‌دهد صادرکنندگان به فاصله زمانی بسیار کمی آن را با مدیریت اتاق در میان می‌گذارند و ما هم بلافاصله هماهنگی‌‌های لازم را با دستگاه‌های مربوطه برای رفع آن مشکل انجام می‌دهیم.

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان کرمانشاه ادامه داد: در مرحله بعدی این داده‌های ارائه شده از سوی فعالان اقتصادی، توسط یک تیم متشکل از اساتید دانشگاهی به شکل علمی مورد تجزیه و تحلیل قرار می‌گیرد و در گام بعدی برآیندهای این مطالعات در اختیار دستگاه‌های متولی قرار داده می شود.

وی عنوان کرد: به عنوان نمونه در نشست اخیر شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی، مجموعه اتاق یک گزارش تحلیلی بسیار دقیق و همه جانبه پیرامون وضعیت دام زنده استان کرمانشاه، هزینه‌های تولید و برآوردهای ریز آن در حوزه صادرات و همچنین مقصدهای صادراتی و وضعیت بازار داخلی ارائه کرد که تهیه نمونه مشابه آن از توان بسیاری از دستگاه‌های دولتی خارج است.

کاشفی که همزمان عضو هیات رئیسه اتاق ایران نیز هست در ادامه یادآور شد: البته اثرگذاری این گزارش‌های تحلیلی و داده‌های علمی کاملا بستگی به دغدغه‌مندی و باانگیزه بودن مدیریت استان و دستگاه‌های مختلف است.

وی در ادامه انتشار نشریات تخصصی را بخش دیگری از کارهای اتاق بازرگانی معرفی کرد و گفت: نشریه اقتصادی اتاق از یک کیفیت علمی بسیار بالایی برخوردار است که حداقل در ۲۰ سال اخیر نشریه‌ای با این کیفیت علمی را در حوزه اقتصاد سراغ نداریم.

رئیس اتاق بازرگانی کرمانشاه افزود: این نشریه در هر شماره در قالب یک یا دو پرونده ویژه، به بررسی مسائل مهم اقتصادی استان در حوزه واردات و صادرات، حمل و نقل ریلی، پایانه‌های مرزی و دیگر حوزه‌‌های مختلف تولیدی می‌پردازد و مدیران و کارشناسان بخش‌های دولتی و صاحب‌نظران بخش خصوصی به بررسی مشکلات و ارائه راهکارها در این حوزه می‌پردازد.

وی در ادامه سخنانش با گلایه از مدیران دولتی اظهار داشت: سه سال تمام این نشریه برای مدیران دولتی مربوطه ارسال شد ولی حتی یک اظهار نظر هم در مورد مطالب نشریه از سوی آن ها صورت نگرفت.

کاشفی ادامه داد: بارها با مدیران دولتی و حتی بخش خصوصی و اساتید دانشگاه برای مشارکت در تهیه این گزارش های اقتصادی مکاتبه کرده ایم ولی آن ها رغبتی نشان نمی‌دادند و حتی هنگامی که خبرنگار ما به صورت حضوری به این افراد مراجعه می‌کرد باز آن ها به سختی راضی به همکاری می شدند.

وی در بخش دیگری از سخنانش عنوان کرد: دو سال قبل برای پخش یک برنامه هفتگی در مورد مسایل اقتصادی استان با صدا و سیما به توافق رسیدیم و در قالب این برنامه ها به تحلیل کارشناسی مشکلات حوزه های مختلف پرداخته می‌شد. ولی متاسفانه با زحمت بسیار تنها توانستیم محتوای ۶ برنامه را تهیه کنیم زیرا جز تعداد معدودی بقیه مدیران به بهانه های مختلف در این برنامه مشارکت نکردند.

رئیس اتاق بازرگانی کرمانشاه خاطرنشان کرد: این تلاش ها برای تهیه برنامه های تلویزیونی موقعی به ثمر می نشیند که حلقه های دوم و سوم نیز در این روند مشارکت کنند زیرا اگر افراد تکراری باشند این برنامه ها خیلی زود جذابیت خود را از دست می دهند.

وی در بخش دیگری از سخنانش به تدوین سند رونق تولید استان کرمانشاه در سال گذشته توسط اتاق بازرگانی اشاره کرد و گفت: این سند در شورای مدیریت و برنامه ریزی استان ارائه و تصویب شد و در ادامه در ریاست جمهوری هم آن را ارائه کردیم.

کاشفی تاکید کرد: بارها مطالب مشابهی را در حوزه صادرات و مرزهای تجاری نیز تدوین کرده ایم ولی این مطالعات علمی زمانی اثرگذار است که مجموعه‌های مختلف با هم هماهنگ و همراه باشند.

وی خاطرنشان کرد: خوشبختانه تاکنون بسیاری از پیگیری‌های اتاق به نتیجه رسیده و البته برخی تلاش ها هم بی ثمر مانده است.

رییس اتاق بازرگانی کرمانشاه در بخش دیگری به اشاره به اینکه شاهد یک نوع مقاومت در برابر بهبود فضای کسب و کار استان هستیم در ادامه گفت: متاسفانه مدیران استان یک فهم و یک گفتمان مشترک از مشکلات فضای کسب و کار ندارند و اتفاق دلگرم کننده ای در این حوزه رخ نمی‌دهد.

وی اظهار داشت: این درست نیست که کارآفرین در راهروهای ادارات و پشت اتاق مدیران و کارشناسان برای گرفتن دستور یک نامه سرگردان و مستأصل باشند بلکه باید این روند برعکس این باشد. چنین وضعیتی در واقع همان سنگینی و مقاومتی است که در برابر بهبود فضای کسب و کار استان انجام می شود. حتی پذیرش کارهای علمی و تحلیلی نیز با مقاومت روبرو می‌شود.

کد خبر 7098

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha