به گزارش کرد پرس فراوانی مراکز آموزش عالی دولتی و غیر دولتی و کثرت دانش آموختگان از یک سو و عرصه رقابت سنگین کاریابی و کارآفرینی از سوی دیگر رمز موفقیت و بقا دانشگاه ها را در ایران و سطوح بین المللی، در ارتقا کیفیت تعریف کرده است. در شرایط کنونی کشور که تدوین و اجرای برنامه های اقتصادی جامع و موثر مهم ترین رویکرد در حل مشکلات جامعه می باشد، اقتصاد مبتنی بر دانش یا به عبارت دیگر اقتصاد دانش بنیان بایستی در رأس برنامه های راهبردی سازمان ها و نهادهای دولتی و خصوصی باشد. و در این میان، امروز دانشگاه ها نه فقط به عنوان متولی اصلی انتقال دانش و مهارت فعالیت های اقتصادی دانش بنیان به دانش آموختگان ایفا نقش می کنند، بلکه به عنوان یکی از مراکز اصلی کمک به رونق اقتصادی کشور نیز مطرح هستند. بدون تردید تحقق و برآورد این انتظار از دانشگاه ها مستلزم اهتمام و توجه ویژه به کیفیت خدمات ارائه شده می باشد. توجه خاص به کیفیت و پرهیز از تمرکز بر کمیت در اهداف و برنامه های خرد و کلان مدیران و نیروی انسانی متخصص دانشگاه ها در سطوح کشوری و استانی کمک شایانی به تحقق مأموریت اصلی و امروزی دانشگاه ها می کند که این مأموریت همانا تولید است،تولید علم، تولید فناوری و تولید ثروت مبتنی بر علم و فناوری. با نگاهی گذرا و سطحی می توان رعایت این رویکرد را در استان های موفق و دارای رونق اقتصادی برتر در مقایسه با سایر استان های کم برخوردار و محروم دید. به گونه ای که توسعه کیفی دانشگاهها ارتباط مستقیم با توسعه اقتصادی همان استان دارد.
مقدمه فوق متوجه مدیریت دانشگاه آزاد کردستان می باشد که علیرغم کاهش چشمگیر آمار دانشجو ، خاصه در واحد سنندج و عدم استقبال از واحدهای دانشگاهی بیجار، قروه، مریوان و زیان ده بودن برخی از آنان من جمله واحدهای دانشگاهی مریوان وسنندج که به علت افت شدید داشجو در پرداخت حقوق کارکنان و هیات علمی دارای مشکل هستند چه اصراری بر توسعه کمی دانشگاه در استان دارند؟ در حالی که مرکز دانشگاهی بانه که اکنون با سهمیه دانشجویان آموزشکده سما سنندج و دانشجویان دانشگاه آزاد سقز سر پا مانده است و همچنین دانشکده های استان یکی پس از دیگری به علت عدم استقبال دانشجو منحل و یا در همدیگر ادغام می گردند چه دلیلی بر ایجاد کلاس های خالی از داشجو در این شهر مرزی دارند؟
این اقدامات سیاسی دانشگاه آزاد کردستان در کجای سیاست های کلان دانشگاه آزاد قرار دارد؟ زیرا مدیریت جدید دانشگاه آزاد کشور معتقدند،(که دیدگاهی علمی هم میباشد) دانشگاه آزاد با درک دقیق و عمیق از آموزش عالی کشور و آمایش سرزمین، بر تجمیع و هم افزایی قابلیت ها ی واحدها و مراکز دانشگاهی و با اتکا بر فعالیت های دانش بنیان، اراده بر ارتقا کیفیت دارد. با توجه به افت شدید دانشجو در سراسر کشور زمان افتتاح اینچنینی به سر آمده و زمان تحول بنیادین ساختارهای علمی و کارآمد میباشد. شعار دانشگاه آزاد در استانهای مرزی ایجاد تعامل با مراکز دانشگاهی همسایگان خصوصا اقلیم کردستان عراق میباشد لطفا نگاهی به برداشتهای اخیرمسئولین فرهنگی اقلیم از واحدهای آموزشی کردستان داشته باشید تا عمق عقب ماندگی دانشگاههای کردستان را درک کنید.
پرسش های کارشناسی در این زمینه وجود دارد که آیا بهتر نبود کمک های مردمی و خیرین این شهر به تقویت امکانات آموزشی با خروجی کاربردی متناسب با شرایط و قابلیهای آموزشی دانشگاه آزاد استان صورت میگرفت؟ با وجود این همه مشکلات عدیده دانشگاه آزاد چه اصراری بر توسعه کمی با اضافه کردن ساختمانی به اموال دانشگاه آزاد دارد؟ پرسیده می شود چه اصراری هست که تکمیل و راه اندازی واحد دانشگاهی بانه به یکی از آرزوهای مدیریت دانشگاه استان تبدیل گردیده است؟ توجیه علمی برتوسعه کمی واحدهای دانشگاهی استان با وجود دلایل فوق وجود ندارد مگر اینکه اهدافی دیگر وجود داشته باشد که به حوزه سیاست مربوط میباشد. اما میتوان گفت شاید این بنای دانشگاهی کاربرد آموزشی نداشته باشد ولی میتواند در آینده و در این شهر اقتصادی کاربرد تجاری داشته باشد و پاساژی به مجتمع های تجاری شهر بیفزاید و امیدی برای مسافران دانشگاه آزاد به این شهر باشد.
نظر شما