حماسه‌ی «مرصاد» با مقاومت ایلامیان معنا می شود / سلام امینی

سرویس ایلام - بیم آن می رود که این بخش پرافتخار از تاریخ مقاومت و سلحشوری مردم استان ایلام ندانسته و ناشیانه از تاریخ حماسی و خون‌رنگ دفاع مقدس حذف شده باشد!

به گزارش خبرگزاری کردپرس، دکتر سلام امینی، نماینده مردم استان ایلام در مجلس شورای اسلامی با انتشار یادداشتی به مقاومت مردم ایلام در برابر حمله‌ی غافلگیرکننده‌ی منافقین و صدام حسین در روزهای پس از پذیرش قطعنامه 598 می‌پردازد و نسبت به نادیده گرفتن این مقاومت با قلمی مطالبه‌گر، هشدار می‌دهد.

در یادداشت دکتر سلام امینی، نماینده مردم استان ایلام در مجلس شورای اسلامی می‌خوانیم:

تاریخ دفاع مقدس را که ورق می زنیم به سال حماسی 1367 می رسیم آن هنگام که آخرین جرثومه‌های شاخه نظامی منافقین در نبردی سهمگین، در جبهه های غرب کشور با شکستی فضاحت بار، پُشته های کُشته های خود را پشت سر گذاشتند و سراسیمه از روی اجساد همفکران خود به سمت دشمن بعثی فرار کردند.

آنها با شعار "امروز مهران فردا تهران" برای یک پیروزی غافلگیرکننده با تمام تسلیحات اهدایی صدام حسین به عمق خاک‌های ایران یورش آورده بودند. منافقین سراسیمه و با عجله وارد مهلکه‌ای شدند که در آن گردان‌های سپاه، بسیج مردمی و ارتش، برای رویارویی با آنان شهادت طلبانه و با آمادگی در کمین بودند.

پیش از این در نبرد نیروهای جمهوری اسلامی با منافقین و بعثی ها، شهر مهران با حماسه ماندگار مردم مرزدار مهران و استان ایلام برای چهارمین بار از اشغال دشمن بعثی و ایادی آنان آزاد شده بود و مردم سلحشور شهرستان های سیروان و چرداول، ایوان و ملکشاهی دوشادوش مردم مهران و ایلام شهادت طلبانه و جان برکف از ورود منافقین و بعثیون به خاک وطن ممانعت کرده بودند و دراین راه، مردان مرد سربداری به خیل شهدا و جانبازان پاکباز پیوستند.

بلافاصله پس از آتش بس بین ایران وعراق و خاتمه جنگ، استان همسایه با هوشمندی و ارتباطات و نفوذ وسیع در مرکز توانست حماسه مرصاد را به نام خود ثبت وضبط نماید و اعتبارات فرهنگی چشمگیری را در حوزه دفاع مقدس جذب کند و یادمان مرصاد را احداث و به محل بازدید مردم و کاروان های راهیان نور تبدیل کند که البته سند افتخار همه ایرانیان سلحشور تلقی می شود و ما نیز به این یادمان افتخار می کنیم.

این درحالی است که مردم ایلام علاوه بر حضور حماسی خود در دفاع از مرز مهران که وسعت عملیات جنگی نبرد با عراقی ها تا سه راه جندالله صالح آباد و ۳۰ کیلومتری شهر ایلام و ارتفاعات جنوبی شهرستان ملکشاهی ادامه داشت، به کمک نیروهای خودی مستقر در تنگه‌ی مرصاد نیز شتافتند و در نبردهای سومار و گیلانغرب و تنگه کوشک و حتی نزدیکی های اسلام آباد حضوریافتند تا به منافقین بفهمانند که عملیات چلچراغ آنان در اشغال شهرهای مرزی ایران اسلامی، فروغی جاویدان نخواهد داشت و برای همیشه در زوال و افول محو و تباه خواهند شد.

اینک ناباورانه در تحلیل های خبری رسانه های رسمی ملی و منطقه‌ای، نامی از مردم ایلام برده نمی شود و به دفاع جانانه آنان در مقابل دشمن تا سه راهی جندالله و ارتفاعات "زیل" و "تنگ ترشابه" و ارتفاعات جنوبی شهرستان ملکشاهی کمترین اشاره ای نمی شود.

بنده خود به عینه دیدم که چگونه مردم استان ایلام در اواخر جنگ همچون اوایل جنگ با بسیج عمومی فوج فوج عازم جهاد علیه خصم کوردل شدند. آنان تنها به انتطار رسیدن نیروی کمکی از مرکز اکتفا نکردند بلکه خود به سوی جبهه ها شتافتند و مردانه دشمنان را به عقب راندند. اینک در پَسِ سالیان دفاع مقدس و در سالگرد این حماسه مردمی چرا نامی از آن همه رنج و زحمت و مقاومت و شهامت و شهادت این مردم در کار نیست؟

چرا ما در ایلام هر ساله مراسمی تحت این عنوان نداریم؟

چرا هنوز یادمان دفاع مقدس نبرد با منافقین در تنگه کوشک و تنگه ترشابه احداث نشده است؟

چرا حضرات مسئول سکوت کرده اند؟

بیم آن می رود که این بخش پرافتخار از تاریخ مقاومت و سلحشوری مردم استان ایلام ندانسته و ناشیانه از تاریخ حماسی و خون‌رنگ دفاع مقدس حذف شده باشد!

هرچند که تاریخ دفاع مقدس که با ایستادگی و سلحشوری مردم ایلام معنا می شود برای همیشه به دور از تحریف و بی توجهی در اذهان مردم ایران و جهان باقی خواهد ماند اما متولیان ذیربط باید نسبت به این مطالبه مغفول مردم این خطه سلحشور در راستای اقناع افکار عمومی پاسخی شایسته و بایسته ارائه دهند.

کد خبر 73868

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha