پیام‌های احداث بزرگ‌ترین کنسولگری آمریکا در اربیل

سرویس عراق و اقلیم کردستان – عضو رهبری جماعت اسلامی کردستان عراق (کومل) ضمن تأکید بر این‌که‌ باید اقلیم کردستان از تجربه‌ های گذشته‌ در روابط با آمریکا درس بگیرد، اهداف و پیام های تأسیس بزرگ‌ترین کنسولگری آمریکا در اربیل را تشریح نمود.

کردپرس: سنگ بنای بزرگ‌ترین کنسولگری آمریکا در جهان جمعه 15 تیر ماه 1397 با حضور کن گراس سرکنسول آمریکا در اربیل، داگلاس سلیمان سفیر این کشور در بغداد و نیچروان بارزانی نخست‌وزیر اقلیم کردستان عراق، در اربیل گذاشته شد. بر اساس گزارش ها ساختمان جدید کنسولگری آمریکا هزینه‌ای بالغ بر 600 میلیون دلار خواهد داشت و به وسعت 200 هزار متر مربع در جاده اربیل- شقلاوه احداث خواهد شد. این رویداد واکنش های بسیاری در عراق و منطقه‌ به‌ دنبال داشت. کردپرس در گفتگو با شوان رابر از رهبران برجسته‌ حزب جماعت اسلامی کردستان (کومل) ابعاد و پیام های این اقدام آمریکا را بررسی کرده‌ است.

مشروح مصاحبه‌ :

کردپرس: به عقیده شما آمریکا در تأسیس بزرگ‌ترین کنسولگری این کشور در اربیل مرکز اقلیم کردستان چه اهدافی را پیگیری می کند؟

شوان رابر: آمریکا با تأسیس بزرگ‌ترین کنسولگری در اقلیم کردستان به دنبال ارسال این پیام به عراق و کشورهای همسایه است که وضعیت کردستان باثبات و آرام است و از آن محافظت خواهد کرد و به تعهدات نسبت به این اقلیم پایبند خواهد بود و روابط با کردستان را از طریق کانالی مستقل پیگیری و آن را جایگزین عراق خواهد کرد.

واشنگتن دارای اهداف بلند مدت در منطقه است و قصد باقی ماندن در این کشور برای مدت زمان نامعلومی را دارد، این کشور بر تعمیق نفوذ خود در عراق و منطقه تأکید دارد و این را نیز به صورت شفاف بیان کرده است.

کردپرس: با توجه به سابقه روابط کردهای عراق با آمریکا و اذعان آن ها به تنها گذاشتن اقلیم کردستان از سوی واشنگتن در مقاطع سرنوشت ساز و حساس تاریخی، به عقیده شما در این مقطع زمانی، رهبری سیاسی و تصمیم گیرندگان اقلیم کردستان باید چه سیاستی در قبال آمریکا در پیش گیرند؟

شوان رابر: اقلیم کردستان مجبور به داشتن مجموعه ای از دوستان در منطقه و در سطح بین المللی است و این نیز در راستای پیگیری و تحقق اهداف خود می باشد. یکی از دوستان و کشورهای مهم در این موضوع، آمریکا است. این کشور دارای سلطه بر بسیاری از مناطق جهان به ویژه کردستان و عراق است. اربیل نمی تواند به آمریکا بی اعتنا باشد. کردها باید در آینده هم به عنوان دوست در کنار آمریکا بمانند. اما این دوستی نباید در خصومت با کشورهای دیگر باشد و بر روابط کردستان با دیگر کشورها تأثیر داشته باشد. آمریکا به دنبال تحقق منافع ملی خود است و کردها نیز باید از تجربیات تلخ در روابط با این کشور درس بگیرند، در بسیاری از مواقع این کشور به کردها و دیگر ملل پشت کرده و آن ها را قربانی کرده است.

کردپرس: برخی از دول منطقه از تداوم دخالت های آمریکا در منطقه و امور داخلی این کشورها نگران هستند، آیا تأسیس بزرگ‌ترین کنسولگری آمریکا در اربیل با توجه به طرح های این کشور برای گسترش نفوذ در منطقه که به آن اشاره کردید و به کار گیری روابط با اقلیم کردستان در راستای تحقق اهداف خود، موجب بی اعتمادی بیشتر به اقلیم کردستان نخواهد شد؟

شوان رابر: بدون شک آمریکا در منطقه احزاب و شخصیت های بسیاری را در راستای تحقق اهداف و منافع خود به کار می گیرد. باید اقلیم کردستان بهره لازم را از روابط با آمریکا ببرد، اما هرگز نباید تبدیل به عامل دست و مجری فرامین و سیاست های آمریکا شود. اقلیم کردستان نباید به هیچ عنوان به خاطر آمریکا با ملل و کشورهای منطقه خصومت ورزد. اگر کردستان چنین رویکردی را در پیش گیرد ضرر خواهد کرد. واقعیت این است که اگر فردای روز، آمریکا منافع بیشتری در روابط با دیگر کشورهای منطقه داشته باشد، به کردها پشت خواهد کرد. کردها لازم است در روابط خارجی خود توازن را حفظ کنند. قرار نیست فقط روابط با آمریکا برای اقلیم کردستان دارای سود و منافع باشد. کشورهای دیگر نیز می توانند دارای نفع یا زیان برای اقلیم کردستان باشند.

کردپرس: به عقیده شما اقلیم کردستان باید چه رویکردی در سیاست خارجی خود به ویژه در ارتباط با کشورهای همسایه در پیش بگیرد؟

شوان رابر: لازم است اقلیم کردستان با هر کشوری که قادر به تأمین منافع کردستان است رابطه داشته باشد، اما نباید این روابط به ضرر کشورهای دیگر باشد و باید به صورت هوشمندانه تعریف گردد. به ویژه روابط با کشورهای همسایه و از همه مهم تر روابط با عراق که اقلیم کردستان جزئی از این کشور است، زیرا ما دارای منافع مشترک بسیاری هستیم. آن ها کشورها و مللی هستند که برای همیشه با کردستان همسایه هستند و این موضوع قابل تغییر نیست. نیاز متقابل ما همیشگی است، اما روابط با آمریکا از سر اجبار و موقتی است.

کردپرس: ایران در مقاطع مختلف در کنار اقلیم کردستان بوده است به عقیده شما باید اربیل روابط با ایران را چگونه و بر چه اساسی تعریف کند؟

شوان رابر: در بسیاری از مقاطع ایران به اقلیم کردستان کمک کرده است و در کنار کردستان بوده است. در آینده هم می توان از همکاری و روابط با ایران بهره برد و این نیز تقویت روابط فی مابین و جلوگیری از سردی روابط را ضروری کرده است.

کردپرس: نقش احزاب اسلامی کردستان عراق در روشنگری در ارتباط با روابط خارجی و به ویژه حساسیت روابط اقلیم کردستان با قدرت های جهانی و روابطی که حساسیت برانگیز هستند، چیست؟

شوان رابر: لازم است تمامی مردم کردستان عراق به ویژه جریان های اسلامی به این امر واقف باشند که آمریکا و اسرائیل انحصارطلب و‌ به دنبال اشغال دیگر کشورها هستند و این را نیز از طریق شعار دفاع از کشورها و تحت عنوان گسترش دموکراسی اجرایی می کنند. باید همچون خودشان با آن ها تعامل کرد.

کد خبر 73951

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha