از قانون تمرکز آگهی‌ها تا چالش‌های مطبوعات محلی در ایلام

سرویس ایلام– به مناسبت فرا رسیدن روز خبرنگار، برای گفت‌وگو به سراغ کسی رفتیم که بیش از هر کس دیگری در ایلام به‌صورت روزانه با خبرنگاران استان مراوده و دیدار دارد.

به گزارش خبرگزاری کردپرس، رییس اداره فرهنگی و رسانه اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان ایلام در گفت‌وگوی اختصاصی با کردپرس، اعلام کرد: در راستای تکریم از فعالان رسانه‌ای استان ایلام و به منظور شناساندن روز خبرنگار به مردم و معرفی حرفه‌ی خبرنگاری و حساسیت آن به جامعه، آیین تجلیل از خبرنگاران استان ایلام در روز خبرنگار برگزار می‌شود.

شهریار غلامپور افزود: این برنامه در روز 17 مردادماه ساعت 9 صبح در مجتمع فرهنگی هنرس ارشاد اسلامی ایلام و با حضور محمدرضا دربندی، مدیرکل مطبوعات و خبرگزاری‌های وزارت ارشاد برگزار خواهد شد.

خروج 33 نمایندگی نشریات سراسری از شمول عملکردهای مطبوعاتی

وی گفت: در استان ایلام 74 نشریه‌ی محلی با ترتیب انتشار روزنامه، هفته‌نامه، ماهنامه، فصلنامه به صورت چاپی و الکترونیکی (غیر برخط) دارای مجوز هستند که از این تعداد تقریباً 40 نشریه منتشر نمی‌شوند.

غلامپور درباره علت عدم انتشار نشریات محلی توضیح داد: دلایل عمده‌ی عدم انتشار این نشریات این است که تعداد زیادی از آن‌ها به‌تازگی مجوز گرفته‌اند و هنوز به صورت قانونی شش ماه برای انتشار مهلت دارند تا مشمول ماده 16 نشوند و تعدادی هم متأسفانه مشمول ماده 16 شده و لغو امتیاز شده‌اند.

وی به ساماندهی امور نمایندگی نشریات سراسری در ایلام پرداخت و گفت: در بخش نشریات سراسری در حال حاضر 92 نشریه سراسری در استان ایلام فعالیت دارند که از این تعداد 59 دفتر نمایندگی نسبت به تمدید اعتبار پروانه فعالیت خویش اقدام نموده‌اند و تعداد 32 نشریه تا کنون در راستای تمدید اعتبار اقدامی انجام نداده‌اند که بنا بر قانون، این 33 نشریه از شمول فعالیت‌ها و عملکردهای مطبوعاتی و رسانه‌ای در استان ایلام خارج می‌باشند. البته تعدادی از آن‌ها در حال انجام فرآیند خود در سامانه‌ی جامع هستند و در آینده‌ی نزدیک پروانه‌ی آن‌ها صادر خواهد شد.

این مسئول عنوان کرد: در استان ایلام تعداد 18 خبرگزاری فعالیت دارند و در بخش پایگاه‌های خبری و اطلاع‌رسانی 28 پایگاه خبری و اطلاع‌رسانی ثبت شده در سطح استان فعالیت رسانه‌ای دارند که این بخش‌ها توانسته‌اند تأثیرگذاری خوبی در فضای مجازی استان ایلام داشته باشند.

غلامپور گفت: بیش از 160 نفر فعال رسانه‌ای در استان داریم که شامل خبرنگار، عکاس، صفحه‌آرا، بازاریاب و غیره می‌شود.

حمایت از خبرنگاران صرفاً از طریق سامانه خانه مطبوعات

رییس اداره فرهنگی و رسانه اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان ایلام خاطرنشان کرد: سامانه‌ی خانه نشریات استان ایلام که به دنبال طراحی این سامانه در سطح کشور راه‌اندازی شد، کمک می‌کند که بتوانیم شناسایی جامع و کاملی از فعالان رسانه‌ای استان داشته باشیم و از طرفی باعث می‌شود که فعالان رسانه بتوانند سبدهای حمایتی خود را از طریق خانه‌ی مطبوعات دریافت کنند چرا که حمایت‌های وزارتخانه تنها می‌تواند از طریق انجمن‌ها و تشکل‌هایی مثل خانه مطبوعات شکل بگیرند.

شهریار غلامپور یادآور شد: یکی دیگر از موارد حمایتی اصحاب رسانه، تسهیل در شرایط و استفاده از بیمه تأمین اجتماعی و بیمه تکمیلی است که خبرنگاران می‌توانند از طریق عضویت در صندوق اعتباری هنر و پس از دریافت شماره‌ی عضویت، از تسهیلات بیمه‌ی تأمین اجتماعی و بیمه‌ی تکمیلی استفاده کنند.

وی افزود: بنا بر توافقات انجام گرفته با صندوق اعتباری هنر، اگر خدایی ناخواسته یکی از خبرنگاران استان دچار بیماری خاصی بشود، با حمایت صندوق اعتباری هنر به صورت ویژه تحت حمایت‌های پزشکی و پیراپزشکی قرار می‌گیرد.

او در مورد بیمه خبرنگاران نیز توضیح داد: پیرو توافقات انجام گرفته بین وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و سازمان تأمین اجتماعی کشور، برای حمایت از اصحاب رسانه و خبرنگاران، رسانه‌های دارای پروانه‌ی فعالیت می‌توانند با حمایت وزارت فرهنگ و ارشاد، تعداد پنج نفر از خبرنگاران حوزه‌ی کاری خود را با یارانه حمایتی این وزارتخانه تحت پوشش بیمه تأمین اجتماعی قرار دهند.

آگهی‌های دولتی ایلام در حال متمرکز شدن

از او درباره‌ی یکی از مطالبات همیشگی و قدیمی نشریات محلی در مورد عدم رعایت قانون تمرکز آگهی‌ها پرسیدم. غلامپور گفت: در راستای اعمال قانون تمرکز آگهی‌ها در استان، مکاتبات متعددی با استاندار ایلام و حوزه‌ی روابط عمومی استانداری و همچنین مدیران کل رؤسای دستگاه‌های اجرایی استان برای رعایت شیوه‌نامه تمرکز آگهی‌ها صورت گرفته که جا دارد از جدیت و حمایت استاندار محترم در این حوزه قدردانی کنیم. انتظار می‌رود مدیران کل محترم و مدیران روابط عمومی ادارات و نهادهای استان، در راستای توزیع عادلانه‌ی آگهی‌ها، همکاری کنند و آگهی‌های دستگاه متبوعه خود رابه صورت متمرکز و از طریق واحد امور آگهی‌های اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی استان ایلام توزیع کنند. در این زمینه به برخی دستگاه‌های اجرایی که این قانون را رعایت نکرده‌اند تذکرات لازم داده شده است ولی می‌توان مشاهده کرد که این قانون کم‌کم در حال جا افتادن است. در این راستا پیشنهاداتی به استاندار و معاون سیاسی ایشان جناب دکتر نوذری ارائه شده است و امیدوارم با جدیتی که استاندار ایلام برای اجرای این قانون دارد، بتوانیم شاهد اجرای کامل این قانون باشیم.

مطبوعات محلی و چالش‌های پیش رو

رییس اداره فرهنگی و رسانه اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان ایلام در مورد حطبوعات محلی ایلام و مشکلاتی که با آن روبه‌رو هستند، گفت: مطبوعات محلی استان ایلام در حال حاضر با مشکلات و چالش‌هایی مواجه هستند که یکی از آن‌ها بالارفتن هزینه‌های انتشار نشریاتشان است که با توجه به گرانی‌های اخیر بالاتر نیز رفته و توان مالی مطبوعات محلی ما را گرفته است. کاهش، کمبود و یا نبود یارانه اختصاصی به نشریات محلی نیز مزید بر علت شده است و جا دارد که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی توجه بیشتری به نشریات محلی داشته باشد. نکته دیگر این‌که اکثر آگهی‌های دولتی به سمت و سوی نشریات سراسری و کثیرالانتشار تمایل دارند که نیاز است دستگاه‌های اجرایی با تجدیدنظر در انتخاب نشریات منتشرکننده‌ی آگهی، نسبت به در اولویت قرار دادن نشریات محلی برای چاپ آگهی خود اقدام کنند.

غلامپور افزود: چالش دیگر مطبوعات محلی ایلام بالارفتن هزینه‌های جاری و روزمره آن‌هاست؛ هزینه‌هایی مانند اجاره دفتر، اینترنت و... که در این زمینه جا دارد دستگاه‌های خدمات‌رسان در حوزه‌ی حامل‌های انرژی (آب، برق، گاز، تلفن) نسبت به اعمال تعرفه‌ی فرهنگی مصارف انرژی دفاتر نشریات و رسانه‌ها همکاری و مساعدت بیشتری داشته باشند. پیشنهاد می‌شود که در راستای حمایت از نشریات و رسانه‌های چاپی و الکترونیکی استان ایلام، در صورت موافقت و همکاری این دستگاه‌های خدمات‌رسان، ضمن مکاتبه و استعلام از اداره ارشاد، نسبت به لحاظ کردن تعرفه‌ی فرهنگی برای این فعالان اقدام نمایند.

کد خبر 74288

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha