به گزارش خبرگزاری کردپرس، 17 مرداد در تقویم جمهوری اسلامی که به عنوان روز خبرنگار نامیده میشود، بهانهای برای تجلیل از فعالان رسانه و خبرنگاران است؛ گاه با یک پیام کوتاه و گاه با برگزاری همایشهای بزرگ و پخش مستقیم آن از تلویزیون.
صداوسیمای استان ایلام با همکاری سازمان بسیج رسانه یک روز مانده به روز خبرنگار مبادرت به برگزاری همایش بزرگی در هتل زاگرس ایلام کرد و مقام خبرنگار را ارج نهاد. سخنران ویژهی این مراسم عزتاله ضرغامی، عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی و رییس سابق صداوسیمای ایران بود. او در سخنانش به تبیین «خبرنگار تراز انقلاب» پرداخت و گفت: یکی از مهمترین کارهای رسانهها مسئولیت نظارتی آنهاست و باید گفت که مسئولیت نظارتی یک خبرنگار در کنار دیگر وظایفش از یک برجستگی خاصی برخوردار است.
وی افزود: رسانهها نظارت عمومی مردم را نمایندگی میکنند و باید با گزارشهای بصیرتآفرین خود و حضور بهموقع و نقد شجاعانه و از موضع حق خود، کاری کنند که مردم نقش نظارت عمومی خود را درست ایفا کنند.
ضرغامی نظارت و کنترل را در عداد اولین مؤلفههای مدیریت برشمرد و اظهار داشت: اگر یک سازمان و به تبع آن یک جامعه با وجود داشتن مؤلفههای کارایی خوب، از مؤلفهی نظارت و کنترل صحیح بیبهره باشد، حتماً به قهقرا رفته و شکست میخورد.
او تأکید کرد: هر جامعهای نظارت میخواهد و جامعهی اسلامی بیش از هر جای دیگر به نظارت احتیاج دارد زیرا اگر در جامعهی اسلامی نظارت درست نباشد و جامعه به سمت کژی مایل شود، نام اسلام لکهدار خواهد شد چون کشوداری به نام اسلام صورت میگیرد.
وی افزود: به نام اسلام مدیریت کردن و ضایع کردن آن مدیریت، به پای اسلام نوشته شده و باعث خراب شدن اعتقادات مردم میشود.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی عنوان کرد: برای گرفتار چنین فضایی نشدن لازم است که اصحاب رسانه به نمایندگی از مردم وظیفهی نظارتی بسیار مهم خود را انجام بدهد.
ضرغامی تأکید کرد: نظارت عمومی با مردم است و چکیدهی مردم که میتواند آنها را در این نظارت درست رهبری کند، خبرنگاران هستند که باید بدون ترس و به دور از مشی کارمندی خبرنگاری آن را انجام دهند.
وی با تأکید بر این که کار کارمندی، آفت یک کار رسانهای شایسته است، در مورد مشی کارمندی خبرنگاری توضیح داد: نگاه کارمندی به خبر در حوزهی رسانه کارگشا نیست و این ضعف حتی در فضای رسانهای نهادهای انقلابی نیز دیده میشود که شعار انقلابی میدهند اما در عمل محافظهکار هستند.
او گفت: اگر کار نظارتی خبرنگاری با عشق همراه باشد، اگر چه ممکن است تشر و زندان و دردسر داشته باشد اما عشق به مردم و عشق به اطلاعرسانی درست است که میتواند خبرنگار را موفق کند.
خبرنگاران؛ سنگرسازان بیسنگر
فرمانده سپاه امیرالمؤمنین(ع) استان ایلام نیز در این همایش، خبرنگاران را سربازان جبهه فرهنگی انقلاب دانست و عنوان کرد: در دوران دفاع مقدس، خبرنگاران دوشادوش رزمندگان در تاریکی شب و آتش سنگین روز تلاش میکردند تا حماسهها و خلاقیتها و فضای فرهنگی بین رزمندگان را پوشش دهند.
سردار سیدصادق حسینی افزود: امروز هم خبرنگاران به عنوان سربازان جبههی فرهنگی در مقابل جبههی دشمن صفآرایی میکنند و زبان گویا و صریح برای دفاع از مردم و پرسش از مسئولین هستند.
وی ضمن تأکید بر انعکاس سریع و دقیق اخبار، خاطر نشان کرد: امروز ما در شرایطی هستیم که جبههی استکبار به تمام معنا در برابر ما صفآرایی کرده و با همهی امکانات به جنگ ملت ایران آمده است. تبیین و انعکاس اتحاد و همبستگی و وحدت ما که رمز موفقیت ماست، وظیفهی خطیر خبرنگاران در برههی حساس کنونی است.
حسینی به فعالان رسانه توصیه کرد: اگر وجه مثبتی در جامعه یا دستگاههای دولتی وجود دارد باید آن را تقویت کنید و اگر دشمن شبههای در جامعه میافکند باید با قلم و بیان خود آن را تبیین کرده و خنثی نمایید.
این مقام نظامی ارشد استان ضمن تأکید بر نقش نظارتی دولت و دستگاه قضایی، بیان کرد: در کنار این نقش حاکمیتی، بیان واقعیتها به صورت شیوا، جذاب، خلاقانه، روان، سلیس و باصداقت وظیفهی خبرنگاران در حوزهی نظارتی خویش است.
سردار حسینی گفت: خبرنگاران همان سنگرساران بیسنگر دفاع مقدس هستند که امروز با نوک قلم خود وحدت و انسجام و ایستادگی رهبری و زبونی و ضعف دشمنان را منعکس میکنند تا یک صدا از کشور به گوش برسد.
او در مورد خبرنگاران ایلام عنوان کرد: خبرنگاران استان ایلام سربازان راستینی هستند که در ماههای اخیر با شفافسازی و کوشش خویش در عرصهی اطلاعرسانی درست، بسیار به کشور کمک کردهاند.
نظر شما