خالد بایزیدی در این خصوص به کردپرس گفت: این روند از یکسال گذشته اجرایی شده و خاطیان به مجازات های زیست محیطی بدل از حبس محکوم میشوند.
او بیان کرد: در تعامل و همکاری دستگاه قضایی این شهرستان مبنی بر محکومیت متخلفان شکار و صید و مجازات جایگزین حبس، خاطیان به مجازات های محیط زیستی جایگزین محکوم میشوند.
بایزیدی افزود: در دو پرونده اخیر ۲ متخلف که یکی مربوط به شکار پرندگان و دیگری صید ماهی با موتور برق بود، به دستور دادستانبه مجازات های زیست محیطی بدل از حبس محکوم شدند.
رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان سردشت اظهار داشت: شکارچی متخلف به پاکسازی طبیعت به میزان ۲۸۰ ساعت و صیاد خاطی هم ملزم به تهیه ۲۰۰ قطعه بچه ماهی زرده بر رودخانه ای و رهاسازي در رودخانه زاب محکوم شد.
به گزارش کردپرس، در ماده ۶۰۸ قانون مجازات اسلامی ذکر شده اگر هر فردی خلاف مقررات و بدون مجوز قانونی اقدام به شکار حیوانات و جانوران وحشی حفاظتشده کند به حبس از سه ماه تا سه سال و جزای نقدی از یک و نیم میلیون ریال تا ۱۸ میلیون ریال محکوم خواهد شد.
همچنین براساس ماده ۶۷۹ قانون مجازات اسلامی هر کس به عمد و بدون ضرورت حیوان حلال گوشت متعلق به دیگری یا حیوانی که شکار آن توسط دولت ممنوع اعلام شده را بکشد یا مسموم کند مجرم به حساب میآید.
مطابق با قانون مسموم کردن، تلف شدن یا ناقص کردن حیوان جرم محسوب می شود و از ۹۱ روز تا ۶ ماه حبس یا جزای نقدی از یک میلیون و پانصد هزار ریال تا سه میلیون ریال مجازات دارد.
نظر شما