به گزارش کرد پرس، خالد سعیدی رییس پارک علم و فناوری کردستان در نشست خبری امروز خود با خبرنگاران بارها مجبور شد به سوالاتی در این باره پاسخ دهد. برخی NGO ها و البته برخی افراد خاص در ماه های اخیر سعی کرده اند با حاشیه سازی هایی موضوع ارایه زمین در پهنه کوچکه ره ش را برای احداث پارک علم و فناری را با گره زدن به موضوعات زیست محیطی به صدر اخبار رسانه ها برسانند. این در حالی است که نقشه هوایی نشان می دهد 15 هکتار ارایه شده به این محل در محاصره مناطق مسکونی است و اگر این پارک در آنجا احداث نشود ممکن است تبدیل به برج های مسکونی شود.
رییس پارک علم و فناوری کردستان در پاسخ به سوالات متعدد در این باره چند نکته مشخص را عنوان کرد. بر اساس گفته های سعیدی مسئولان و تیم طراح این مجموع حاضر هستند از نظرات کارشناسان برای طراحی بهتر این مجموعه استفاده کنند. به تصریح او در این پهنه 15 هکتاری هیچ نمونه جانوری و گیاهی خاصی وجود ندارد که با احداث این پارک به خطر بیفتد و نقشه ها هم به گونه ای طراحی می شود که آسیبی به امکانات این مجموعه از نظر کوهنوری نزد. از سوی دیگر سعیدی تاکید دارد که 70 درصد این 15 هکتار فضای سبز است و 30 درصد مابقی هم غیر از هزار متر فضای ساختمان اداری قرار است در اختیار جوانان کردستانی برای راه اندازی کسب و کار قرار بگیرد.
کوچکه ره ش باید به مردم زندگی بخشد
سعیدی در این جلسه با بیان اینکه ما همه شهروند این شهر هستیم و دغدغه نمادهای هویتی را هم داریم، گفت: کوچکه ره ش باید توان زندگی بخشیدن به مردم را داشته باشند. ما تلاش داریم با تعریف این پروژه مهم در آن منطقه گامی در این جهت برداریم.
وی معترضان را چند گروه دانست و گفت: عده ای از آنها دغدغه هایی دارند که ناشی از ارایه اطلاعات غلط در مورد این پروژه است که می توانند با مراجعه و بازدید از آن جواب سوالاتشان را بگیرند و مطمئنا قانع خواهند شد. عده ای دیگر اما کسانی هستند که منافع خاص خود را دنبال می کنند و عامدانه به دنبال تخریب این پروژه با استفاده از احساسات مردم هستند.
آمار اشتغالزایی در طرح تکاپو از آغاز انتزاعی بود
سعیدی در پاسخ به سوالی در مورد طرح تکاپو و اینکه برخی اعتقاد دارند این طرح در استان شکست خورده است، گفت: از آغاز برخی مدیران در مورد اشتغالزایی در این طرح آمار انتزاعی ارایه داده و گفته بودند در قالب این طرح برای 6 هزار نفر اشتغالزایی می شود. ما از همان آغاز با چنین آماری مخالف بودیم.
وی افزود: پارک علم و فناوری تنها یکی از دستگاه های مشارکت کننده در این طرح است. این طرح شکست نخورده و ادامه دارد و تا به حال برای حدود 350 نفر در قالب آن اشتغالزایی شده است. وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات حمایت مناسبی از آن انجام داده و طرح در حال انجام است. حدود 4 میلیارد و 800 میلیون تومان وزارت ارتباطات قرار است اعتبار به استان کردستان برای طرح تکاپو ارایه دهد که در حال حاضر حدود یک و میلیارد و 100 میلیون تومان آن اجرایی شده است.
سعیدی، با بیان اینکه گردش مالی واحدهای فناوری پارک در استان نیز 48 میلیارد تومان بوده است، گفت: گردش مالی واحدهای فناوری 256 هزار میلیون ریال بوده است، اذعان کرد: میزان صادرات محصولات فناوری 248 هزار دلار بوده است.
رئیس پارک علم و فناوری کردستان تصریح کرد: 21 مورد ثبت اختراع، 4 مورد ثبت علائم تجاری، 31 مورد محصولات نمونهسازی شده و 30 مورد محصول در طول این 5 سال راهی بازار شده است.
سعیدی با بیان اینکه در حال حاضر 10 شرکت فناور پارکی را در استان داریم، گفت: شرکتهای ارائه خدمات تجاریسازی، منتورینگ، آزمایشگاه معتمد، خدمات ثبت شرکت، اختراع و ...7 مورد و واحدهای تحقیق و توسعه 3 مورد بوده است.
رئیس پارک علم و فناوری کردستان ضمن اشاره به برنامه راهبردی پارک تا سال 99 تاکید کرد: تا آن زمان 300 شرکت خواهیم داشت که 160 شرکت برای فعالیت نیاز به دفتر و 140 شرکت هم نیاز به زمین دارند.
وی گفت: کل بودجه امسال 82.5 درصد و اعتبارات هزینه ای پارک 68 درصد افزایش یافته و از طریق مجلس ردیف اعتبارات از محل تملک دارایی برای پارک علم و فناوری کردستان اخذ شده است.
سعیدی با اشاره به اینکه واحدهای مستقر در پارک علم و فناوری از معافیت های برابر با مناطق آزاد بهره مند می شوند، اظهار داشت: با توجه به اینکه هنوز طرح مناطق آزاد بانه و مریوان به تصویب مجلس شورای اسلامی نرسیده می توان از ظرفیت های پارک علم و فناوری برای جذب سرمایه گذار بهره برد.
وی با بیان اینکه از سال 2030 میلادی به بعد درآمدزایی بر مبنای اقتصاد فرهنگ و هنر و فناوری صورت می گیرد، افزود: کردستان، استانی صنعتی نیست و اگر به سمت صنعت برویم به آن موفقیت مدنظر نمی رسیم بنابراین باید به سمت فناوری اطلاعات و ارتباطات حرکت کنیم.
نظر شما