به گزارش کردپرس، بحرانی که در روابط ترکیه – آمریکا به وجود آمده است این روزها به تیتر اول رسانه های جهان تبدیل شده است و نه تنها کشورها منطقه بلکه عرصه بین المللی از نزدیک این بحران میان آمریکا و مهمترین متفق منطقه ای خود را دنبال می کند. یکی از کشورهایی مهمی که می تواند معادلات موجود میان ترکیه – آمریکا را تغییر دهد روسیه است. از همین رو با بررسی به موضع گیری های اخیر در رسانه های روسیه تلاش می کنیم تا نگاه روسیه در خصوص بحران میان آنکارا – واشنگتن را مورد ارزیابی قرار دهیم.
ویاچسلاف نیکونوف، نماینده پارلمان روسیه و رئیس کمیسیون آموزش مجلس دوما روسیه در اظهاراتی با اشاره به بحرانی که در روابط ترکیه – آمریکا در چند هفته اخیر به وجود آمده است؛ گفت: زمانی که حملات توام با عصبانیت واشنگتن علیه ترکیه نگاه می کنیم و زمانی که به اخبار رسانه های لیبرال جهانی علیه رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه که دست کمی از عصبانیت های واشنگتن را ندارد؛ نگاه می کنیم متوجه می شویم که یک بازی در جریان است. غرب تلاش می کند تا اردوغان را سرنگون کرده و یا مقاومت وی را بشکند.
همچنین الکساندر براتسکی، از روزنامه نگاران روزنامه Gazeta.ru با اشاره به این بحران نوشته است: رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه که از واشنگتن بسیار عصبانی است آمریکا را متهم به "از پشت ضربه وارد کردن" می کند و از همین رو به دنبال متفق جدید در عرصه جهانی است.
یوری مواشوف؛ کارشناس مرکز تحقیقات ترکیه در روسیه می گوید: ترکیه که بزرگترین پایگاه هوایی آمریکا در این کشور قرار دارد مهمترین متفق منطقه خاورمیانه آمریکا به حساب می آید. تا زمانی که آن پایگاه هوایی در ترکیه به فعالیت خود ادامه می دهد؛ برهم خوردن روابط ترکیه – آمریکا در ابعاد گسترده ای به هیچ عنوان مطرح نیست. اگر چه هر اتفاقی هم بیوفتد بعد از این روابط ترکیه – آمریکا هیچ وقت به مانند گفته نخواهد بود. رجب طیب اردوغان، در حالی که تلاش خواهد کرد تا به آمریکا نزدیک شود همواره فاصله خود را نیز با طرف های آمریکایی حفظ کرده و نیم نگاهی به کره و شرق خواهد داشت.
الکساندر اوبراستوف رئیس بخش آسیا و آفریقای پژوهشکده عالی اقتصاد روسیه نیز در گفتگو با روزنامه Argumentı i Faktı روسیه نیز با اشاره به بحران آنکارا – واشنگتن عنوان کرده است: ترکیه ای که چند سال است از نقش خود ناتو رفتار اروپا در قبال این کشور رضایت خاطر ندارد در تلاش است تا یک سیاست مستقلی را در پیش گرفته و به موقعیت مهمی دست پیدا کند. مشخص و واضح است که کشورهایی مانند بلغارستان و رومانی نخواهد توانست جای ارتش قدرتمند ترکیه در ناتو را بگیرد و آنکارا با آگاهی کامل به این موضوع و استفاده از آن به عنوان یک برگ برنده وارد جدال با غرب شده است. واشنگتن با اعمال تحریم هایی که علیه ترکیه انجام داده است کمی به سوی افراطی گرایی پیش رفته و این نشان می دهد که اقتصاد آمریکا آن گونه هم که به نظر می رسد سالم و قدرتمند نیست. در نتیجه ترکیه به تنظیمات دوباره سیاست خارجی خود ادامه خواهد داد و روسیه باید از این فرصت به دست آمده بهترین استفاده را بکند.
خبرگزاری کردپرس/ سرویس ترکیه
کد خبرنگار: 30102
نظر شما