به گزارش کردپرس، رئیس آموزش و پرورش شهرستان دهگلان به همراه معاونانش نشستی با اصحاب رسانه داشتند، نشستی که با وجود عبور از روز خبرنگار اما طعم روز خبرنگار را داشت.
به جرات می توان گفت که "صالح نادری" جزو معدود مدیرانی است که روحیه نقدپذیری بالا داشته و تعامل با رسانه را به خوبی بلد است.
وی آزادی خبر و خبرنگاری در جامعه را متضمن سلامتی بیشتر کار مدیران و دستگاههای اجرایی می داند و معتقد است خبرنگاری با توجه به دید باز خبرنگاران و بازخورد خبرها در اطلاع رسانی قطعا نقش خوبی در توسعه اقتصادی و اجتماعی و امنیت را خواهد داشت.
به اعتقاد رئیس اداره آموزش و پرورش شهرستان دهگلان، طرح چالش ها و مشکلات کارساز است، همانو گونه که سال گذشته طرح یکی از همین مشکل ها از سوی یکی از خبرگزاری ها تبدیل به فرصت و ارتقای فضاهای آموزشی در این شهرستان شد.
"بومی گزینی" عاملی بر سر راه دانش اموزان توانمند
در ادامه این نشست خبری، خبرنگاران سوال کننده بودند و رئیس آموزش و پرورش با همراهی معاونانش و با حوصله پاسخگوی سوالات بودند. اولین سوال "میزان قبولی دانش آموزان دهگلانی در ماراتن کنکور" را مورد سنجش قرار داد، موضوعی که به گفته "نادری" یکی از شاخص هایی است که میزان موفقیت شهرستان را نشان می دهد.
به گفته وی برخورداری از نیروهای توانمند و همچنین حساسیت مردم، رمز موفقیت دانش اموزان دهگلانی در کسب موفقیت در کنکور است هر چند به اعتقاد وی، "بومی گزینی" عاملی برای کوتاه شدن دست دانش آموزان توانمند این منطقه از دانشگاههای تراز اول کشور شده است.
"نادری" میزان قبولی دهگلانی ها در کنکور سال گذشته و راهیابی به موسسات عالی آموزشی را 125 نفر معادل 33 درصد عنوان می کند که سهم پذیرفته شدگان در رشته های پزشکی و پیراپزشکی 12 نفر بوده است.
به اعتقاد وی سهم قبولی دهگلانی ها در کنکور امسال با دارا بودن 2 رتبه دو رقمی در رشته های ریاضی و تجربی و 26 نفر رتبه زیر 3 هزار هر چند مطلوب است اما در مقایسه با گذشته کمی دچار افت شده است.
معضلی اجتماعی به نام "تب پزشک شدن"
وی از ذکر موضوعی که شاید تبدیل به چالشی در حوزه آموزش و پرورش شده است غافل نمی شود، به اعتقاد "نادری"، "تب پزشک شدن" تبدیل به معضلی اجتماعی شده است که نتیجه آن بالا رفتن آمار پشت کنکوری ها و ترک تحصیلی ها با مدرک دیپلم است.
وی سیاست کشور را مبتنی بر توزیع 50 درصدی دانش آموزان در رشته نظری و 50 درصد مابقی در رشته کار و دانش عنوان می کند و با اذعان به اینکه همه پزشک نمی شوند ضروری است که والدین فرزاندان خود را به سمت رشته های فنی و حرفه ای که دارای بازار کار بهتری است سوق دهند.
عدم مشکل در فضای آموزشی، مشکل در فضای فرهنگی
اما موضوع بعدی نشست مربوط به میزان فضاهای آموزشی در دهگلان و تناسب آن با تعداد دانش اموزان این شهرستان بود. موضوعی که به گفته رئیس آموزش و پرورش شهرستان دهگلان، به جز چند مدرسه در شهر دهگلان که به صورت دو شیفته اداره می شود مشکلی از نظر فضای آموزشی در این شهرستان به ویژه در روستاها وجود ندارد.
"نادری" در دامه به تلاش مجموعه آموزش و پرورش برای ورود خیرین در جهت ارتقای فضای اموزشی در این شهرستان اشاره می کند و احداث دو مدرسه خیرساز در سال 95، سه مدرسه خیرساز در سال گذشته و یک مدرسه در حال احداث خیرساز در سال جاری از نتایج این تلاش ها عنوان می کند.
وی البته با اذعان به اینکه 6.5 درصد از مدارس این شهرستان تخریبی بوده که به اجبار از آن استفاده می شود سایر مدارس را قابل استفاده و مناسب می داند.
رشد 4 برابری شرکت در کلاس های تابستانی
اما این نشست تنها مختص به رئیس آموزش و پرورش نبود بلکه معاونانش نیز مجال صحبت داشتند، امری که نشان از وجود تعامل بالا در بین معاونین و مدیر بود.
"اسدالله قادرمرزی" معاون پرورشی آموزش و پرورش شهرستان دهگلان با توجه به پایان ایام اوقات فراغت و نزدیک شدن برای ورود به سال تحصیلی جدید، اوقات فراغت را سپری دفاعی برای پیشگیری از آسیب های اجتماعی می داند که جزو فعالیت های لاینفک این حوزه می باشد.
به گفته "قادرمرزی" با وجود کمبود فضاهای فرهنگی، رشد 4 برابری را در استقبال دانش آموزان برای شرکت در این کلاس ها را داشته اند که 1200 نفر در رشته های مختلف مشغول به فعالیت بوده اند.
معاون پرورشی آموزش و پرورش دهگلان منکر کمبود فضاهای فرهنگی در روستاها نمی شود اما معتقد است آموزش و پرورش با توجه به امکانات و اعتبارات، این مناطق را پوشش داده است.
وی البته با توجه به لزوم پیشگیری و جلوگیری از آسیب های اجتماعی و همچنین جنگ نرم، آموزش و پرورش را متولی اصلی در این عرصه معرفی می کند که با برگزاری نمایشگاه، اجرای طرح "ماد" با همکاری بهزیستی و برگزرای اردوی راهیان نور به مقابله با این آسیب ها رفته است.
"قادرمرزی" گریزی نیز به برنامه های فرهنگی می زند. به اعتقاد وی دهگلان همیشه در مسابقات فرهنگی در استان حرف برای گفتن داشته است. به طور نمونه دو رتبه اولی کشوری در "پرسش مهر"، 15 نفر رتبه اول استانی و کشوری در مسابقات قرآن، فرهنگی و هنری ادبی و انتخاب دانش اموز دهگلانی به عنوان نماینده مجلس دانش آموزی در کشور مهر تاییدی بر این ادعاست.
اما معاون پژوهشی آموزش و پرورش شهرستان دهگلان در این نشست با برشمردن شاخص های برونداد در راستای موفقیت های آموزشی، یکی از این شاخص ها را شرکت در همایش ها و جشنواره ها عنوان می کند که سهم دانش آموزان دهگلانی کسب مقاوم دومی دانش آموز دهگلانی در جشنواره جوان خوارزمی از بین 33 هزار طرح ارائه شده به این جشنواره در سال گذشته بود.
تبدیل معضل به فرصت
به گفته "صادق محمدی" دهگلان یکی از معضلات ادامه تحصیل دانش اموزان "هدایت تحصیلی" است که در کشور تبدیل به معضل شده است اما با تدبیر مجموعه عوامل آموزش و پرورش در شهرستان دهگلان این معضل تبدیل به فرصت شده است به طوری که در حال حاضر 52 درصد از دانش اموزان دهگلانی در رشته های نظری و 48 درصد در رشته های کاردانش مشغول به تحصیلند.
به اعتقاد "محمدی" ورود دانش آموزانی که از نظر توان علمی "تاپ" هستند یک آسیب علمی است اما با توازنی که مجموعه آموزش و پرورش دهگلان برقرار کرده است این شهرستان از لحاظ توازن علمی مقام دوم را در استان داراست.
نظر شما