اخذ وثیقه ها و بروکراسی اداری مانع ازدریافت تسهیلات اشتغالزایی در بانه است

سرویس کردستان- در جلسه کارگروه اشتغال و سرمایه گذاری بانه اخذ وثیقه ها و بروکراسی اداری چک های برگشتی به عنوان مهمترین عوامل سد راه جذب تسهیلات اشتغالزایی در بانه عنوان شد.

به گزارش خبرنگار کرد پرس جلسه کارگروه اشتغال و سرمایه گذاری بانه شامگاه پنجشنبه با حضور معاون امور اقتصادی استاندار و نماینده مردم شهرهای سقز و بانه در سالن جلسات فرمانداری این شهر برگزار شده و بحث ضعف های جذب تسهیلات اشتغالزایی مطرح شد که اخذ وثیقه های بانکی، بروکراسی اداری، چک های برگشتی و نبود پایان کار بیش از 90 درصد ساختمان های بانه به عنوان موانع مهم جذب تسهیلات اشتغالزایی مطرح شد.

معاون امور اقتصادی و توسعه استانداری کردستان گفت: مهمترین مانع دریافت تسهیلات اشتغالزایی در بانه سخت گیری در اخذ وثیقه ها، چک های برگشتی و نبود پایان کار ساختمان است.

حسین فیروزی افزود: در کل کشور ضابطه ای برای اشتغال پایدار روستایی تعریف شده که در جاهای مختلف نسبت به این دستور العمل واحد یکسان عمل نشده که باعث شده اعتبارات در بعضی جاها بیشتر و در بعضی جاها کمتر جذب شود.

وی با شاره به ضعف عملکرد شهرستان بانه در دریافت تسهیلات اشتغالزایی تاکید کرد: بحث دریافت تسهیلات اشتغالزایی در بانه باید آسیب شناسی شود رویکرد اشتغالزایی در شهرستان توسعه ای نیست باید این رویکرد تغییر کند.

وی مهمترین الزامات توسعه پایدار را تحقق بخشی به فعالیت های اقتصادی دانست و افزود: باید تمرکز بخشی به فعالیت های اقتصادی در مرزها انجام شود چراکه تمرکز بخشی به فعالیت های اقتصادی ضامن توسعه پایدارو ماندگاری در مرزها و ایجاد امنیت در مرزها می شود.

وی تاکید کرد: باید تا 10 روز آینده کارگروهی در بانک کشاورزی تشکیل شود و همه 50 میلیارد ریال اعتبارات بخش کشاورزی بانه برای طرح های خوب اشتغالزایی در بانه هزینه شود و بانه هم به میانگین استانی برسد و در مرحله دوم باید اعتبارات اشتغالزایی بانه را که در شهرستان های دیگر هزینه شده جبران شود.

فیروزی با بیان اینکه باید انتقاد را از خود شروع کنیم گفت: هدف دولت و مسئولین حل مشکلات مردم، رفاه اجتماعی و تامین معیشت مردم است و مطالبات به حق مردم تامین شود.

وی با اشاره به اینکه همکاری مسئولین با مردم در استان منفعلانه است افزود: در 10 سال اخیر اقتصاد کردستان در مقایسه با میانگین کشوری به دلیل سختگیری در سیستم اداری متحول نشده ودیدگان نظارتی بر دیدگاه توسعه ای در سیستم اداری غالب شده باید نگاه ها تغییر کند.

وی بخشی از مشکل اقتصادی کشور را ناشی از تحریم های ظالمانه ای آمریکا دانست و تاکید کرد: در مقابل تحریم ها باید انسجام ملی را حفظ کنیم و به فرهنگ قناعت بپردازیم و به فرهنگ استفاده از تولید ملی کمک کنیم و اقتصاد مقاومتی را تقویت کنیم.

40 درصد اعتبارات اشتغال پایدار در بانه پرداخت شده است

در این جلسه مدیر کل تعاون کار و رفاه اجتماعی کردستان نیز گفت: بر اساس سامانه کارا تاکنون 77 طرح به مبلغ 44 میلیارد ریال حدود 40 درصد اعتبارات اشتغال پایدار روستایی پرداخت شده است.

برهان صلواتی با اشاره به اقدامات خوبی که کارگروه اشتغال بانه برای دریافت تسهیلات اشتغالزایی انجام شده افزود: سهم شهرستان بانه در بحث اشتغال پایدار روستایی 110 میلیارد ریال است که تاکنون 227 طرح به مبلغ 270 میلیارد ریال به بانک ها معرفی شده که در بانه 2 برابر سهمیه شهرستان طرح به بانک ها معرفی شده است.

وی با اشاره به اینکه اعتبارات مشاغل خانگی سال گذشته در بانه 17 میلیارد ریال بود گفت: در بحث اشتغال فراگیر تاکنون 560 میلیارد ریال طرح به بانک های عامل معرفی شده اما تاکنون 9 طرح به مبلغ 25 میلیارد ریال پرداخت شده و در بحث اعتبارات مشاغل خانگی سال گذشته 11 میلیارد و 400 میلیون ریال پرداخت شده که از این ظرفیت به خوبی استفاده نشده است.

صلواتی افزود: سهم اعتبارات مشاغل خانگی امسال در بانه 19 میلیارد ریال است که امیداواریم امسال در بحث مشاغل خانگی به خوبی اقدام شود.

به گفته وی دولت برای طرح کارورزی مشوقهای خوبی به کارفرمایان داده که در بانه کمترین درصد کارورزی جذب شده که باید در این زمینه اطلاع رسانی شود.

وی به اشاره به ویژگی ها مهم اقتصادی در بانه اظهار کرد: در بانه با توجه به گردشگر پذیر بودن و تجاری بودن این شهر ظرفیت های خوبی برای ایجاد اشتغال و تولید وجود دارد که باید در بحث گردشگری، و توریسم درمانی هم سرمایه گذاری شود.

49 درصد سهمیه تسهیلات اشتغالزایی در بانه جذب شده است

فرماندار بانه در ادامه این جلسه گفت: در شهرستان بانه 49 درصد سهمیه تسهیلات اشتغالزایی جذب شده که این شهرستان کمترین سهم تسهیلات اشتغالزایی در استان جذب کرده است.

محمد فلاحی با اشاره به تاریخچه طولانی تجارت مرزی در بانه اظهار داشت: شهرستان بانه در ابتدای سال با بحث بسته شدن معابر مرزی مواجه شد که این موضوع بر دیگر مسائل تاثیر گذاشت و تاحدودی زیادی هم در جذب تسهیلات سرمایه گذاری و تولید هم اثر گذاشت.

وی با بیان اینکه 10 درصد اراضی بانه مناسب کشاورزی است گفت: 90 درصد اراضی شهرستان بانه مرتع و جنگل است 10 درصد هم به صورت دیم قابل کشت است و تمام آبهای بانه سطحی است کمبود آب یکی از مشکلات کشاورزان بانه است.

وی اضافه کرد: با توجه به مسائل فرهنگی جامعه مردم بانه تمایل کمتری به دریافت تسهیلات اشتغالزایی دارند در حوزه شهری به دلیل وجود تجارت مرزی در بحث وام های مضاربه ای فعال هستند.

فلاحی گفت: بسیاری از سرمایه گذارانی که در شهرک صنعتی سرمایه گذاری کردند رغبتی برای دریافت تسهیلات بانکی در امر تولید و اشتغال ندارد و چراکه این سرمایه گذاران با سرمایه های شخصی اقدام به ایجاد کارگاه های تولیدی کردند.

وی با اشاره به وجود قوانین دست و پاگیر دریافت تسهیلات اشتغالزایی در روستاها افزود: افرادی که در روستاها برای دریافت تسهیلات بانکی اقدام می کنند با نبود وثیقه مواجه می شود و این افرادی نمی توانند وثیقه را تامین کنند بنابراین از دریافت تسهیلات منصرف می شوند.

وی اظهار داشت: 90 درصد ساختمان های بانه پایان کار ندارند که این مهم در امر دریافت تسهیلات تاثیر منفی دارد چراکه ساختمانی که پایان کار نداشته باشد نمی توان از آن به عنوان وثیقه استفاده کرد.

فرماندار بانه ساده وصول بودن درامدهای مرزی هم یکی از عوامل عدم تمایل مردم به دریافت تسهیلات اشتغالزایی دانست گفت: بسیاری از افراد چک برگشتی دارند و نمی توانند از تسهیلات بهره مند شوند.

وی افزود: با توجه به جلسات مکرری که با روستاییان برگزار شده این رغبت در بین مردم ایجاد شده که وابستگی به مرز را کاهش دهند و به سمت تولید و اشتغال گرایش پیدا کنند.

اظهار کرد: اکنون مردم بانه به این بارو رسیدند که درکنار مبادلات مرزی به امر تولید و اشتغال هم بپردازند و با توجه به شرایط پیش امده باید فرصت بیشتری برای دریافت تسهیلات اشتغالزایی به بانه داده شود و باید متناسب با نیاز مردم حرکت کنیم.

فلاحی گفت: روند اداری دریافت تسهیلات در بانه بسیار طولانی و خسته کننده است این امر باعث شده بسیاری از افراد از دریافت تسهیلات اشتغالزایی منصرف شوند.

از آغاز اجرای طرح های اشتغالزایی در بانه 689 طرح با اشتغالزایی یک هزار 560 نفر در بانه تصویب شده است.

کد خبر 85216

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha