«کانی گراوان» جاذبه طبیعی گردشگری که مغفول مانده است

سرویس آذربایجان غربی- «کانی گراوان» واقع در جوا روستای «کانی جوز» در فاصله چهار کیلومتری شهر ربط سردست، یکی از جاذبه های گردشگری است که مغفول مانده است. جاذبه ای که می تواند به یکی از موتورهای توسعه این شهر مرزی بدل شود.

به گزارش کرد پرس، «کانی گراوان» یک برساخته طبیعی بدون کوچک ترین دخالت انسانی که جایگاهی برای به رخ کشیدن جلوه های بی نظیر طبیعت خدادای است. این چشمه سنگی در دل دره زیبا و سر سبز «کانی جوز» آرمیده و می تواند نظر گردشگران شهر جنگلی و آبی سردشت را به خود جلب کند. آبگیری سد بزرگ سردشت جذابیت طبیعی این شهر زیبا را چند آبگیر سد سردشت؛ کانی گراوان می تواند مکمل یک بازدید تفریحی و گردشگری در این شهر باشد. شهری با مردمان سخت کوش و مرز نشین که صافی و مهمان نوازی از سرو رویشان می بارد. متاسفانه این جاذبه طبیعی چندان به گردشگران معرفی نشده است. اگر چنانچه در تابلوی آمار برخورداری و شناسنامه گردشگری سردشت، یک بسته از آبشار زیبا شلماش و کانی گراوان و کانی جوز در کنار چشم اندازهای بی نظیر سواحل حوزه آبگیر سد بزرگ سردشت و پل عریض بر روی این سد نقش ببندد قطعا موجبات خاطر گردشگران را به خود جلب نموده و از این ره آورد می تواند علاوه بر انبساط خاطر گردشگران زمینه های اشتغال پایدار منطقه ای را نیز فراهم آورد.

این جاذبه طبیعی ظرفیت بالایی برای جذب گردشگر دارد که اخیرا با همت شهرداری ربط، جاده موصلاتی آن آسفالت گردیده که زمینه دسترسی به آن را آسان نموده است. اما اقدامات خدماتی سازمان های دولتی بیشتر با هدف به تملک در آوردن آن می باشد که با توجه به تجربه های ناموفق از مدیریت جاذبه های گردشگری در سطح کشور توسط نهادهای دولتی، این بار به سراغ این نگین زیبای دره کانی جوز رفته که آن را به سرنوشت محتوم دیگر جاذبه های طبیعی دچار نمایند. بهتر آن است که دولت و نهادهای دولتی از حالت تولی گری خارج و بیشتر به مشوق سرمایه گذاری مردمی فکر کنند. بهتر آن بود شهرداری در کنار این اقدام پسندیده جاده کشی، به احداث زیر ساخت های اقامتی و رفاهی و خدماتی محیط پیرامون این جاذبه بی نظیر می پرداخت. اول از هر چیزی موجودیت خود این پدیده طبیعی مهم می باشد که باید حریمی برای آن تعریف شود که گردشگران با خودرو بر روی آن تردد نکنند و سپس با آزاد سازی زمینه های اطرف آن حریم خودرو و افراد پیاده را مشخص نمایند. نقش فرماندار شهرستان در به ثمر رساندن پروژه و تسریع در احیا و ساخت و معرفی این نماد گردشگری طبیعی به منطقه و کشور می تواند بسایر مفید و موثر باشد که با توجه به مشغله های سیاسی توان لازم و کافی برای این کار به خرج نداده است. اهالی روستای کانی جوز و مالکان زمین های اطراف کانی گراوان چندین بار با شهردار ربط نشست های کاری داشته اند که منجر به اقدام اجرایی نگردیده و نهایتا منجر به فسخ قرارداد همکاری و آزاد سازی زمین های اطرف این پدیده گران بهای طبیعی گردید. تجربه بسیاری از فضاهای گردشگری نشان داده است که بخش خصوصی به مراتب موفق تر از بخش دولتی بوده است خصوصا در مناطقی که دارای بافت خاص جمعیتی با مشکلات سیاسی و اجتماعی می باشد. بهترین روش برای احیا و استفاده مطلوب از این پدیده طبیعی به نفع توسعه سردشت استفاده از ظرفیت های مردمی و اهالی منطقه می باشد.

کد خبر 85769

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha