وزیرآباد ، از روزگار والیان ایلام تا زندگی در بستر و آغوش گرم سیمره

سرویس ایلام- شاید یکی از موارد جالب توجهی که هر تازه وارد در بدو ورود به روستای وزیرآباد دره شهر با آن مواجه می شود نام وزیرآباد و علت نام گذاری این روستا باشد که به همین خاطر علت این نامگذاری را از اهالی این روستا جویا می شویم.

سیمره در طول هزاران سال از عمر خود همواره مادری مهربان برای فرزند پروری و پرورش انسانها بوده است و اینکه در استان ایلام بسیاری از روستاها در همجوار این رودخانه بنا شده اند و به حیات خود ادامه می دهند به همین دلیل بوده است.

این جمله را یکی از جوانان و اهالی روستای وزیرآباد شهرستان دره شهر می گوید و ادامه می دهد: سیمره همواره دامانی مهربان داشته و منشأ خیر و برکت برای اهالی روستاها و شهرهایی بوده است که در جوار آن زندگی کرده اند.

محمدرضا در ادامه به کردپرس می گوید: وزیرآباد هم مانند دهها روستایی که در کرانه های این رودخانه همیشه جاری در طول هزاران سال گذشته از برکات این رود استفاده کرده اند زندگی مردمان خود را مدیون سیمره می داند و امروزه هم حیات و زندگی این روستا به نوعی به زندگی و جریان سیمره بستگی دارد.

وزیرآباد یادگار دوران والیان

شاید یکی از موارد جالب توجهی که هر تازه وارد در بدو ورود به روستای وزیرآباد دره شهر با آن مواجه می شود و برایش جالب توجه باشد نام وزیرآباد و علت نام گذاری این روستا با این نام باشد که به همین خاطر علت این نامگذاری را از اهالی این روستا جویا می شویم.

رماوندی یکی از اهالی روستای وزیرآباد در این باره به کردپرس می گوید: در دوران قبل از انقلاب یکی از نمایندگان والی ایلام در این روستا به نوعی صدارت داشته و نماینده والی در بخشی از دره شهر و این مناطق بوده است.

وی افزود: نماینده والی در این منطقه شخصی به نام صیدمحمدخان بوده است و از آنجایی که آن موقع مردم اینجا وی را نماینده و وزیر والی در دره شهر و این روستا می دانستند و وی هم اقداماتی را در زمینه های عمرانی و کشاورزی در این منطقه داشته است به همین خاطر این روستا را بخاطر حضور نماینده والی از آن موقع تاکنون «وزیرآباد» نام گذاشته اند.

یکی دیگر از اهالی این روستا در جواب این پرسش که چرا این روستا وزیرآباد نامگذاری شده می گوید: تا جایی که اطلاع دارم هیچ وقت یک وزیر دولتی به این روستا سفر نکرده است اما شاید علت این نامگذاری حضور برخی خان های محلی در این روستا بوده است.

وزیرآباد نزدیک ترین روستا به دره شهر

احمد در ادامه می گوید: خان های محلی در گذشته برای خود در این روستاها به نوعی فرمانروا بوده اند و برخی از کارهای حکومتی را پیگیری می کرده اند. مردم هم از دستورات آنها اطاعت می کردند و گاهی وقتها مقام و منزلتشان را تا سطح یک وزیر مراعات می کردند و علت نامگذاری اینجا به نام وزیراباد شاید اینگونه موارد باشد.

وزیرآباد نزدیک ترین روستا به شهر دره شهر است و فاصله این روستا تا میدان ورودی این شهر شاید چند کیلومتر بیشتر نباشد و به همین خاطر اهالی این روستا اعتقاد دارند که این روستا باید آباد ترین روستای دره شهر باشد اما به گفته آنها اینگونه نیست.

فاطمه یکی از اهالی این روستا است که با اشاره به مشکلاتی که در این روستا دارند می گوید: در سالهای گذشته فعالیتهای عمرانی زیادی در این روستا انجام گرفته و علاوه بر آب،برق و گاز در زمینه عمران روستایی در قالب طرح هادی روستا اقدامات خوبی در اینجا صورت گرفته است.

مشکلاتی که وجود دارند و انتظاراتی که چندان درشت نیستند

وی ادامه داد: با اینکه برخی از معابر اصلی این روستا جدول گذاری و آسفالت شده اند اما در این زمینه به مناطق حاشیه ای روستا ندان توجه نشده است و به عنوان مثال ما بارها موضوع جدول کشی و آسفالت محله مان را از طریق شورای روستا پیگیری کرده ایم که در جوابمان می گویند که ما بودجه نداریم.

این زن اهل وزیرآباد می گوید: اینجا در تابستان و حتی فصل بهار بسیار گرم است و نبود جدول گذاری در این بخش از روستا باعث شده است که ما با برخی موارد ضد بهداشتی و بوی گنداب و فاضلاب مواجه باشیم که انتظار داریم مسئولان به این خواسته ما توجه کنند.

وی ادامه داد: ما انتظارات آنچنانی که قابل برآورده شدن نباشند از مسئولان برای رسیدگی در اینجا نداریم و خواسته های ما بسیار معمولی هستند و آنچنان درشت و غیر قابل برآورده شدن نیستند.

امکان اشتغال زایی در دره شهر با تسهیلات بسیار اندک

وجود رودخانه سیمره در جوار روستای وزیرآباد فرصت بسیار خوبی را برای عمران و آبادانی در این روستا خصوصاً در زمینه های کشاورزی فراهم کرده است اما این مهم و این ظرفیت نیاز به حمایت مسئولان دارد.

نماینده مردم شهرستان دره شهر در مجلس شورای اسلامی با اشاره به ظرفیتهای خوب در دره شهر برای اشتغال می گوید: از مسئولان اجرایی استان درخواست داریم تأثیر وامهای خوداشتغالی در معیشت مردم مناطق محروم شهرستان دره شهر و روستاهای این مناطق را جدی بگیرند و در این زمینه تسریع کنند.
کاظم زاده افزود: دره شهر یک نقطه نگین طلایی است که یک سمت آن منتهی به رودخانه خروشان سیمره است و از سمت دیگر زمینهای حاصلخیز قرار دارند که می توانند بهترین زمینه برای رونق اشتغال در این مناطق باشند.
وی با اشاره به اینکه در این مناطق هم شرایط کاری وجود دارد و هم آمادگی برای کار و فعالیت،افزود: بعضی وقتها برای ایجاد شغل پایدار باید حداقل یک میلیارد تومان هزینه کرد اما در اینجا انتظارات از مسئولان پایین بوده و با حداقل منابع مالی و با تسهیلات 20 تا 25 میلیون تومانی هم می توان شغل پایدار ایجاد کرد.

بیکاری اندک در وزرآباد و زمینه های خوب برای کار و فعالیت

یکی دیگر از اهالی شهرستان دره شهر با اشاره به ظرفیتهای خوب برای اشتغال زایی در این شهرستان می گوید: روستای وزیرآباد همانند دیگر روستاهای حاشیه سیمره در این شهرستان از لحاظ کشاورزی موقعیت های ایدآلی دارد که البته در این زمینه نیاز به حمایت مسئولان هست.

زینی وند افزود: خوشبختانه در این روستا انگیزه برای کار و فعالیت بسیار وجود دارد و به همین خاطر میزان بیکاری در میان اهالی این روستا بسیار اندک است و چنانچه کسانی علاقه مند به فعالیت در زمینه کشاورزی باشند زمینه کار و فعالیت وجود دارد.

وی گفت: البته کشاورزی در این بخش از دره شهر با وجود رودخانه سیمره همچنان به شکل سنتی است و چنانچه مسئولان در زمینه مکانیزه کردن کشاورزی و انتقال کم هزینه تر آب از سیمره به زمینهای این اطراف همکاری کنند می توان در آینده رونق کشاورزی و رشد و توسعه این منطقه را شاهد باشیم.

گزارش: حشمت اله کرمی نژاد

کد خبر 85799

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha