به گزارش کردپرس، شهر دیواندره از دیرباز دارای یک پارک در خیابان اصلی بوده که مسافران هنگام عبور از این شهر اتراقی در این پارک داشته اند اما مدتی است این پارک تخریب و حال و هوای گذشته را ندارد پارک های دیگر شهر نیز با مشکلاتی مواجه هستند.
پارک های دیواندره ساماندهی می شوند
عضوشورای شهر دیواندره گفت: پارک ملت دیواندره که در سال های نچندان دور مورد استقبال مردم بود اما در چند سال اخیر به منظور باز سازی تخریب شد و این موضوع مورد اعتراض مردمی قرار گرفت فاز اول آن تکمیل شد اما برای تکمیل مابقی پارک مبلغ بالغ بر 3 میلیارد تومان لازم است.
محمد محمودی ادامه داد: پارک ملت دارای دو بخش عمرانی و فضای سبز که در فاز دوم زمین والیبال، پیاده رو سازی، نورپردازی و جاده سلامت در نظر گرفته شده است. در بخش فضای سبز هم برای نگهداری بهتر درختان موجود با واحد مطالعات دانشگاه آزاد کردستان وارد فاز مطالعاتی شده ایم سه میدان فواره دار نیز ساخته خواهد شد و تلاش می کنیم تا دو ماه آینده به پایان برسد.
وی افزود: ما بین پارک 22 گولان و پارک شانو 4 هزار متر را تملک کرده ایم سیستم آبیاری پارک شانو را مکانیکی کرده ایم و یک زمین فوتبال هم خواهیم ساخت و کار تامین روشنایی نیز به اتمام رسیده است. در پارک 22 گولان نیز یک سینما روباز با اعتباری بالغ بر 35 میلیون تومان راه اندازی کردیم.
محمودی بیان کرد: در حال احیا پارک محلات هستیم در محله های فاز 1 و 2 و 3 حدود 7 لکه فضای سبز را داریم که احیا 4 لکه انجام شده و مشغول 3 پارک دیگر هستیم تمام این پارک ها نیز تامین آب شده است و از لحاظ آبرسانی مشکلی ندارند. در حال ساخت زمین اسکیت در پارک شهرک پاسداران هستیم.
عضوشورای شهر دیواندره گفت: پارک جنگلی روبروی شهر را به مدت 99 سال از منابع طبیعی تملک کرده ایم این زمین 42 هکتار است سیستم آبیاری آن را انجام داده ایم و استخر آن بازسازی شده است.
کمبود فضای مناسب پارک ها
یکی از شهروندان دیواندره ای اظهار می کند: قبلا در روزهای تعطیل و شب ها جمعیت زیادی به پارک ملت می آمدند و فضای شادی را ایجاد می کردند اما با تخریب این پارک مردم بخش پایین شهر جای برای تفریح ندارند.
حمید امامی ادامه می دهد: پارک 22 گولان نیز ظرفیت جمعیت شهر دیواندره را ندارد و همین موضوع خانواده ها را نگران و آنها در ساعاتی که در پارک به سر می برند راحت نیستند. وسایل بازی کودکان نیز در این پارک ها بسیار معدود هست و بچه ها جای برای بازی رایگان ندارند.
وی می افزاید: پارک محلات بسیار محدود هستند مثلا در چند محله دیواندره وسعت پارک ها آنقدر نیست که چند خانواده در کنارهم یک شب یا غروبی را سپری کنند از آنجا که دیواندره جای تفریحی آنچنانی ندارد از مسئولان ذیربط درخواست داریم هرچه زودتر پارک های موجود را احیا و پارک های جدیدی نیز پایه گذاری کنند.
پارک مناسب نشاط اجتماعی را افزایش می دهد
کارشناس ارشد معماری که مطالعاتی در ارتباط با طراحی پارک داشته است ، گفت: تحلیل پارک های شهر دیواندره به عنوان قرارگاه های رفتاری شناخت غنی تری را از رفتار انسان نسبت به شهود تنها به دست می دهد. چنین تحلیل هایی اطلاعاتی را نیز در مورد تفاوت های فردی و گروهی در الگوهای رفتاری فراهم می آورد که می تواند طراحان را از تصور قالبی که در مورد مردم و فعالیت هایی که آنها انجام می دهند رها سازد.
فرخ عبودی در مورد طراحی پارک های دیواندره بیان کرد: معماری پارک شهری باید احساس گمنامی را از مردم بگیرد و آن ها احساس کنند رفتارشان کنترل می شود. یکی از پارک های شهر ما کمپین منحرفان است، چون نقاط کور زیاد دارد، درخت ها بلند و زیاد هستند. یا یکی دیگر از پارک ها تاریک هست و دیوار دارند اگر این نقاط کور ، کم شود افراد منحرف کمتر به این مکان ها می روند و به جای آن ها مردم احساس امنیت و اشتیاق پیدا می کنند و بیشتر در فضاهای عمومی و پارک ها حاضر می شوند.
وی افزود: حاضر شدن مردم در مکان های عمومی قطعا در نشاط و اجتماعی آن ها هم تاثیر دارد قطعا زمانی که پارک ها مآوای بزهکاران و منحرفان می شود مردم به آنجا نمی روند و وقتی مردم نتوانند به پارک ها و فضاهای تفریحی بروند نشاط اجتماعی هم کم می شود.
عبودی گفت: فرسودگی محیط پارک هم تداعی کننده ی انحرافات اجتماعی است ساختمان های فرسوده به نوعی وایرانگی محیط باعث بی نظمی می شود و ریخت منظر پارک را به هم می ریزد و آلودگی های تصویری زیاد می شود که این مساله نیز روی روح و روان مردم تاثیر منفی دارد.
وی بیان کرد: بنابراین دستکاری در معماری و مبلمان ها ؛ رنگ آمیزی مناسب و نورپردازی کافی و اصولی ؛ می تواند معادلات منحرفان را به هم بریزد و ریسک جرم و خیانت را کم کند. در نتیجه پارک ها باید طوری طراحی و اجرا شوند که به سوی معماری ارگانیک حرکت کرده باشد و مورد رضایت شهروندان قرار گیرد.
طراحی سلیقه ای پارک های دیواندره
این کارشناس در ارتباط با اینکه پارک های دیواندره کپی برداری از چه سبکب هستند تصریح کرد: پارک های ما کپی برداری از هیچ سبکی نیستند بلکه با شیوه سلیقه ای و بدون بهره مندی از یک مبانی نظری در عرصه باغ سازی صورت گرفته است. ما سبک های خاصی از جمله طراحی پارک به " سبک ایرانی " برای طراحی داریم .
وی گفت: دقت در نمونه های بوستان ها و پارک های معاصر این نکته را روشن می کند که جامعه ایران به عنوان تمدنی که خود ایجاد کننده باغ - پارک و دارای یکی از سبک های مهم باغ سازی در جهان است ؛ فاقد روشی جدید برای طراحی پارک است.
این روش می تواند از باغ سازی ایرانی الگو بگیرد یا خوانشی مجدد از باغ ایرانی باشد از این رو قبل از هر اقدامی لازم است که این پدیده منحصر به فرد به درستی شناخته شده و در پی آن معیارهایی بر اساس سبک باغ ایرانی برای طراحی فضاهای سبز مدرن که با زندگی امروز تناسب داشته باشد تدوین و به مرحله اجرا گذارده شود.
نظر شما