به گزارش کردپرس، حملات هوایی و توپخانه ای ارتش روسیه – ارتش سوریه به ادلب از دیروز در حالی آغاز شد که تمام نگاه جوامع بین المللی به تحولات ادلب دوخته شده است؛ ترکیه به عنوان یکی از 3 کشور ضامن صلح در ادلب پس از آن که نتوانست روسیه را متقاعد به عدم انجام یک عملیات نظامی در ادلب کند اکنون دست به دامن غرب و اتحادیه اروپا شده است تا با همسو کردن متفق های غربی و ناتوی خود بتواند مانع از یک عملیات گسترده در ادلب شود.
در این میان دیدگاه ها و نقطه نظرات مقامات غربی به مسئله ادلب نیز جالب توجه است:
آنکلا مرکل، صدراعظم آلمان در اظهاراتی با اشاره به این عملیات ها عنوان می کند: در خصوص آخرین وضعیت سوریه با اردوغان و پوتین گفتگو کردیم. وضعیت ادلب بسیار پیچیده است. گروه های رادیکالی وجود دارد که باید با آنان مبارزه کرد. باید از یک فاجعه انسانی در ادلب به طور قطع خودداری کنیم.
این اظهارات در حالی صورت می گیرد که چند ساعت قبل از این سخنان ستاد فرماندهی نیروهای مسلح فرانسه با تهدید جدی دولت مرکزی سوریه عنوان کرد: در صورت استفاده از سلاح شیمیایی در ادلب آماده حمله به مواضع دولت مرکزی سوریه هستیم.
در کنار این سخنان و مواضع تندتر فرانسه نسبت به آلمان در قبال مسئله ادلب، دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا نیز با یک موضعی شبیه به مواضع فرانسه ضمن مخالفت آشکار با این عملیات ها عنوان می کند: عملیات نظامی به ادلب آمریکا را بسیار عصبانی خواهد کرد.
هایکو ماس وزیر امور خارجه آلمان که به ترکیه سفر کرده بود در دیدار با همتای ترکی خود در آنکارا به خبرنگاران در خصوص مسئله ادلب عنوان می کند: آخرین تحولات و وضعیت سوریه را بررسی کردیم. نگرانی های ترکیه در قبال عملیات های ادلب کاملا بر حق است. ما از نشست تهران حمایت می کنیم.
اتحادیه اروپا نیز یکی از مخالفان جدی عملیات نظامی در ادلب است، چند روز پیش فدریکا موگرینی، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا ضمن ابراز نگرانی از احتمال آغاز عملیات نظامی در ادلب اعلام کرده بود: حمله احتمالی به منطقه ادلب، عواقب ویران کننده ای بر مردمی خواهد داشت که تاکنون نیز به حد کافی زجر کشیده اند. ما به عنوان اتحادیه اروپا برای جلوگیری از آن هر کاری که از دستمان بر بیاید، انجام خواهیم داد.
چیزی که بیش از اندازه غرب را در خصوص عملیات ادلب نگران می کند، آغاز موج جدیدی از پناهندگی به ترکیه و احتمال ورود این پناهندگان از خاک ترکیه به خاک اروپا است. اروپا در طول جنگ داخلی سوریه همواره از مسئله آوارگان جنگی واهمه داشته و این موضوع همواره یکی از برگ برنده های ترکیه در مذاکره با غرب بوده است. اکنون نیز همسویی غرب با ترکیه در خصوص مسئله ادلب و نزدیکی به این کشور در روزهای اخیر بار دیگر بخش قابل توجهی از آن به همین مسئله پناهندگان احتمالی ادلب است که در صورت آغاز یک عملیات گسترده نظامی به سمت مرزهای ترکیه روانه خواهند شد.
خبرگزاری کردپرس/ سرویس سوریه/ محمد شریفی کرجان
کد خبرنگار: 30102
نظر شما