به گزارش کردپرس، سال هاست گفته می شود طرح های نیم کاره زیادی بر دست دولت مانده است و برای ایجاد طرح های جدید نیاز به ورود سرمایه گذاران است از آنجا که سرمایه داران زیادی در دیواندره وجود ندارد سال ها تلاش شد تا افرادی برای سرمایه گذاری به دیواندره برگردند و همین موضوع باعث شد در چند سال اخیر موجی از سرمایه گذاری ها در شهرستان به راه بیفتد اما امروز اکثریت این سرمایه گذاران از وضعیت موجود ناراضی و برای تکمیل طرح هایشان با مشکل مواجه هستند.
450 نفر اشتغالزایی لنگ حمایت های دولتی
یک سرمایه گذار دیواندره ای در گفت و گو با خبرنگار کردپرس گفت: سال 93 وزیر وقت صنعت، معدن، تجارت به دیواندره سفر کرد و پروژه کارخانه سیمان با سرمایه گذاری ما را کلنگ زنی کرد به پشتوانه این کلنگ زنی تمام کارهای که مربوط به سرمایه گذار بود را کلا در کمترین زمان ممکن انجام دادیم.
شاهرخ کریمی ادامه داد: خرید زمین جهت احداث کارخانه، ساخت ساختمان اداری و مهمانسرا، ثبت معدن، گرفتن مجوزهای لازم، بستن قرارداد با شرکت مشاور ایرانی و خارجی و تمام کارهای که به ما مربوط می شد را انجام داده ایم. متاسفانه هیچ گونه حمایت های دولتی انجام نگرفته است .
وی افزود: این کار امید زیادی در میان جوانان دیواندره ای ایجاد کرده است و از روزی که کلنگ زنی شده تا الان بیش از 2500 نفر در دفتر ما ثبت نام کرده اند این پروژه مستقیم 450 نفر اشتغالزایی مستقیم و بیش از 3 هزار نفر اشتغالزایی غیر مستقیم دارد.
پروژه 5 میلیاردی لنگ تخصیص آب
یک سرمایه گذار دیواندره ای می گوید: بهمن سال 95 عملیات ساخت پروژه مزرعه پرورش ماهی 400 تنی در پایاب سد سیازاخ را آغاز کردم میزان اشتغالزایی ۴۰ نفر را به صورت مستقیم و ۱۲۰ نفر را به صورت غیرمستقیم ایجاد کرده است.
پیمان عبدی ادامه می دهد: طبق وعده ای که در زمان کلنگ زنی داده شد اکنون پروژه مورد نظر 98 درصد پیشرفت فیزیکی دارد، عبور آب از این مزرعه و بازگشت مجدد آب به مبدا را از مزیتهای این مجتمع پرورش ماهی قزل آلا پایاب سد سیازاخ عنوان کرد.
وی با اشاره به مشکلات پیش رو و تکمیل فاز اول پروژه بیان می کند: مساحت کل پروژه 7250متر مربع است . پروژه در روزهای آینده به بهره برداری خواهد رسید اما آب منطقه ای از تخصیص آب به پروژه امتناع می کند.
عبدی می افزاید: با توجه به اینکه این پروژه متعلق به پایاب سد سیازاخ است قبل از شروع کار مجوز تخصیص آب برای پرورش 400 تن ماهی را از آب منطقه ای گرفتم اما امروز آنها به بهانه تکمیل نشدن سد از تخصیص آب برای این طرح امتناع می کنند.
وی تصریح می کند: تا کنون 5 میلیارد تومان در اینجا هزینه کرده ام . من به دلگرمی این مجوزها کار را شروع کرده ام سر رسید اقساط بانکی من در حال نزدیک شدن است اگر نتوانم طرح را راه اندازی کنم با مشکل مواجه می شوم. از مسئولان درخواست دارم هرچه سریعتر این مشکل را رفع کنند.
پروژه ای که گرفتار مشکلات اقتصادی شد
سرمایه گذار و مدیر مجتمع تجاری ، خدماتی و ورزشی دیواندره می گوید: این طرح در عرصه زمين ٢٣٠٨ متر مربع و اعيانى در چهار طبقه به مقدار ٦٦٦٠ مترمربع احداث شد.
فرهاد شیری ادامه می دهد: این طرح شامل يك طبقه زير زمين با متراژ ١٥٥٠ متر مربع با گنجايش هفتاد خودرو، دو طبقه همكف و اول تجارى داراى يكصد مغازه جمعاً ٣٣٠٠مترمربع ، طبقه دوم داراى ده واحد خدماتى حدوداً پنجاه الى نود مترى داراى (اتاق انتظار و اتاق مدير و آبدارخانه) و در همان طبقه دو واحد ورزشى هركدام ٣٥٠ مترمربع كه عبور سالن هاى خدماتى و سالن هاى ورزشى به صورت مجزا است.
وی می افزاید: هزینه زیادی در این پروژه انجام داده ایم و در حال حاضر حدود 90 درصد پیشرفت فیزیکی دارد اما به دلیل وضعیت نامناسب اقتصادی سیستم برق رسانی اصلی آن راکد مانده است. اگر تسهیلات مناسبی برای طرح در نظر گرفته شود می توانیم کار را به اتمام برسانیم.
تسهیلات بانکی مانع اصلی
سرمایه گذار طرح تولیدی و بسته بندی آب معدنی ایرانیان آذین چهل چشمه به بحث اشتغالزا بودن طرح اشاره می کند و می گوید: این طرح در صورت تکمیل شدن بیش از 40 نفر مستقیم و 100 نفر غیر مستقیم اشتغالزایی خواهد داشت.
مناف علی پناه ادامه می دهد: ظرفیت این طرح ۱۲۰۰۰ بطری نیم لیتری در ساعت و ۹۰۰۰ بطری یک و نیم لیتری در ساعت است که حدود 35 درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
وی اضافه می کند: اصلی ترین دلیلی که روند پیشرفت فیزیکی طرح را با مشکل مواجه ساخت است عدم دریافت تسهیلات بانکی است اگر هر چه زودتر بتوانیم تسهیلات را دریافت کنیم پروژه در اسرع وقت به پایان خواهد رسید.
گله مندی از مسئولان شهرستانی
سرمایه گذار بزرگترین طرح گردشگری دیواندره می گوید: طرح گردشگری رفاهی و تفریحی سپهر تابناک غرب کردستان بیش از ۱۲۰نفر اشتغالزایی خواهد داشت که شامل هتل چهار ستاره، پارک آبی، تالار همایش، تالار عروسی، جایگاه سه منظوره سوخت، کارواش و رستوران است.
امجد باباراری ادامه می دهد: تاکنون بالغ بر 9 میلیارد تومان در این طرح هزینه شده است جا دارد از جناب مرادنیا استاندار کردستان، دکتر فیروزی، جناب فرشادان نماینده مردم در مجلس و رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان بابت حمایت و دلگرمی به ادامه کار تشکر نمایم.
وی اضافه کرد: تا اکنون یک ریال تسهیلات نگرفته ام و با حمایت مسئولان تا پایان سال فاز اول را به اتمام خواهم رساند. از مسئولان درخواست دارم سرمایه گذاران را حمایت کنند در حال حاضر چندین پروژه با همت سرمایه گذاران بومی شروع شده است که با اتمام این پروژه ها شاخص دیواندره در بسیاری از حوزه ها ارتقا خواهد یافت.
تکمیل طرح ها به جامعه امید می بخشد
فعال مدنی و عضو شورای شهر دیواندره می گوید: اتمام طرح های ورزشی، تفریحی در بین مردم شادی آور و ایجاد نشاط می کند متاسفانه در چند سال گذشته تکمیل پروژه های دولتی روند کندی داشته است و تا حدودی مردم را نگران کرده است.
فریدون آقایی ادامه می دهد: با ورود بخش خصوصی در حوزه های ورزشی، تفریحی، رفاهی، گردشگری و تجاری شهرستان دیواندره جان تازه ای گرفت اما متاسفانه روند تکمیل پروژه های خصوصی هم مانند پروژه های دولتی کند شد.
وی اضافه می کند: اعضای شورای شهر که دنبال پیگیری مطالبات مردمی هستند بارها در جلسات شهرستانی موضوع حمایت از سرمایه گذاران بخش خصوصی را مطرح کرده اند اگر سرمایه گذاران بومی در این شهرستان حمایت شوند مطمئنا در جذب سرمایه گذاران غیر بومی هم موفق خواهیم بود.
آقایی بیان می کند: در حال حاضر چندین استخر شنا سرپوشیده، مکان گردشگری، رفاهی توسط سرمایه گذاران و بخش دولتی در حال ساخت است اما مردم سال هاست در انتظار تکمیل آنها هستند و هر روز چشم انتظار تحقق وعده مسئولان هستند بلکه اتفاقی بیفتد.
مسئولان در کردستان یکصدا از بخش خصوصی بارها درخواست کرده اند در کردستان سرمایه گذاری کنند. سرمایه داران هم انتظار دارند بعد از شروع کار آنها را به حال خود رها نکنند و تا به نتیجه رسیدن پروژه همراه باشند.
نظر شما