گره کور مشکلات سیستم حمل و نقل درون شهری بانه/ 30 سال فعالیت گردشی آژانس ها

سرویس کردستان- سیستم حمل و نقل درون شهری بانه از ابتدای شروع به فعالیت خود با مشکلاتی دست و پنجه نرم کرده که این مشکلات امروزه به گره کوری برای این سازمان تبدیل شده که مسئولین در حل آن عازماندند.

به گزارش خبرنگار کرد پرس ساماندهی و نظم در ناوگان حمل و نقل درون شهری یکی از مهمترین امور درون شهری است که نمی توان نسبت به آن بی توجه بود اما ساماندهی سیستم حمل و نقل درون شهری بانه از ابتدای آغاز به کار این سازمان با مشکلاتی خاص مواجه شده و به گره کور برای این شهر تبدیل شده است.

سازمان حمل و نقل همگانی شهر بانه بر اساس نیاز شهرهای زیر یکصد هزار نفر تاسیس شده و وزارت کشور وظایف خاصی را برای این سازمان لازم الاجرا کرده و یکی از وظایف این سازمان نظارت بر سیستم حمل و نقل درون شهری و حومه تا شعاع 15 کیلو متر است.

سازمان حمل و نقل همگانی بانه از همان ابتدای شروع به فعالیت با مشکلاتی خاص مواجه بوده یکی از این مشکلات نبود نظارت و ساماندهی این سازمان، وجود امتیازهای بر رویه به آژانس ها و نقل و انتقال تابلوهای است که با قیمت های بسیار بالا به فروش می رفت.

عدم تعیین نرخ مشخص برای تاکسی های عمومی و آژانس های در بانه باعث شده که تاکسی ها به صورت دربستی کار کنند و تاکسی های عمومی برای هر نفر 1 هزار تومان و آژانس ها برای هر سرویس 2 هزار تومان از مسافرین کرایه می گیرند.

در دوره شورای چهارم در سال 93 در راستای ساماندهی سیستم حمل و نقل 220 دستگاه آژانس از دفاتر جدا شدند و به تاکسی موقت تبدیل شدند این تغییر قرار بود سه ماهه باشد که تاکنون وضعیت تاکسی های موقت هم نامشخص است و انها نیز برای هر سرویس 1 هزار تومان کرایه می گیرند این موارد مشکلاتی هستند که به گره کور تبدیل شده علارغم وعده مسئولان این مشکلات حل نشده باقی مانده است.

خدمات در دفاتر آژانس

یکی از رانندگان تاکسی زرد عمومی می گوید: تاکسی موقت در دوره رونق اقتصادی بانه کمکی برای ناوگان حمل و نقل عمومی بوده اما بعد از مدتی این تاکسی ها بر تاکسی های عمومی تحمیل شدند.

اردشیر لطف الهی نژاد می افزاید: از طرف دیگر تاکسی های تلفنی هم به صورت گردشی کار می کنند درصورتی که تاکسی های تلفنی باید با تماس دفاتر به شهروندان سرویس دهی کنند با قیمت بالاتر و مقصد و مبدا مشخص می شود.

وی خاطر نشان می کند: تاکسی عمومی ارزان قیمت است و به قشر متوسط به پایین جامعه خدمات ارائه می دهد و آژانس ها هم بر عکس به طبقه مرفه جامعه خدمات رسانی می کنند.

وی با اشاره به پرداخت عوارض و مالیات رانندگان اظهار داشت: علاوه بر تاکسی های تلفنی و موقت شبانه ماشین های شخصی با نصب تابلو کار می کنند این درحالی است که ما بایدهزینه های پرداخت کنیم.

لطف الهی نژاد می گوید: تاکسی های عمومی تنها قشری هستند در این شهر که هیچ کس و ارگانی از ما حمایت نمیکند در حالی که در تمام دنیا تاکسی عمومی را با رنگ زرد می شناسند.

وی می افزاید: رانندگان آژانس در بانه ماهیانه 70 هزار تومان به رییس دفاتر پرداخت می کنند و این پول بابت خدمات انجام نشده است؟ در حالی که هیچ خدماتی در دفاتر دریافت نمی کنند.

وی می گوید: ناامنی و ناسازگاری وضعیت حمل و نقل عمومی باعث دشمنی تاکسی های عمومی، موقت و تلفنی شده این وضعیت ناشی از نبود مدیریت صحیح ناوگان حمل و نقل از گذشته است.

وی با اشاره به گرانی قطعات ماشین اظهار داشت: تمام همکاران به قطعات فروش ها و ابزار فروش های بدهکار هستند هدف ما درآمد حلال است.

لطف الهی نژاد یاد اور شد: از زمانی که ما پیگیر مشکلات هستیم فرمانداری بیش از 30 بار وعده داده که مشکل را حل می کنند در حالی که مشکل ما همچنان لاینحل باقی مانده و فرمانداران یک به یک وعده سر خرمن به ما دادند.

وی می افزاید: مشکل ما صنفی است و ماشین های شخصی نباید وارد حیطه کاری ما شوند و مانع کار ما در شب شوند.

ضرورت افزایش نرخ کرایه

یکی دیگر از رانندگان تاکسی عمومی می گوید: در بانه به رانندگان غیر بومی امتیاز داده شده و تابلوهای نیز با قیمت های بسیار گران فروخته شده و نرخ کرایه از سال 93 تغییر نکرده است.

کاک محمد می افزاید: باید قیمت کرایه تاکسی تغییر کند و تفاوتی بین کرایه آژانس و تاکسی عمومی وجود داشته باشد کرایه این دو سرویس تفاوت چندانی ندارد و باید طوری نرخ ها تعیین شود که مردم تفاوت قیمت را احساس کنند.

وی اظهار داشت: قانون در تمام کشور یکی است در حالی که قانون در بانه تفاوت دارد اگر نمی توانند تاکسی های موقت را به تاکسی عمومی تبدیل کنند به جای اولیه خود بازگراندند چرا باید موقت بمانند و تکلیف انها روشن نشود؟

وی می گوید: تاکنون مسئولین برای ساماندهی آژانس ها اقدامی نکردن و تنها حرف زدن تاکنون سازمان تاکسی رانی آژانس ها را وادار نکرده در دفاتر مستقر شوند به نظر من اگر مسئولین توان سازماندهی این مشکل را ندارند باید پرونده تاکسی های تلفنی را ببندند و همه به صورت عمومی فعالیت کنند.

وی با بیان اینکه بیش از 40 درصد مردم از خودروی شخصی استفاده می کنند اظهار داشت: در بانه بیش از یک هزار دستگاه تاکسی در حال گردش هستند از طرفی هم مغازه داران در مسیرهای مختلف از صبح تا شب خودروهای خود را جلو مغازه ها پارک و ترافیکی سنگین برای ما ایجاد می کنند اما پلیس راهور اقدام نمیکند.

نبود امنیت

یکی از رانندگان تاکسی های موقت می گوید:ما برای حل مشکلات نمی دانیم به کجا باید مراجعه کنیم و جای برای بین درخواست ها نداریم و امنیت شغلی نداریم.

سردار عبدالله زاده می افزاید: هر وقت به تاکسی رانی مراجه می کنیم و حق به مسافرین می دهند و ما در هر شرایطی محکوم می شویم و من به دلیل اینکه جای برای حمایت نداریم تصمیم گرفتم که از حقم دفاع نکنم چراکه حقی برای ما قائل نمی شوند.

فعالیت به صورتی گردشی خواست مردم است

یکی از رانندگان آژانس می گوید: تفاوت قیمت تاکسی عمومی و آژانس باید وجود داشته باشد هم اکنون این اختلاف قیمت وجود دارد آژانس ها 2 هزار تومان و تاکسی های زرد 400 تومان از مسافر دریافت می کنند.

سالار باپیری می افزاید: برای خدمات رسانی به صورت تلفنی اقدامات زیادی انجام شده و کارت اشتراک در محلات پخش شده و در مساجد هم تبلیغ کردیم اما این شیوه فعالیت در بانه به یکی فرهنگ عمومی تبدیل شده است.

وی اظهار داشت: یکی دیگر از اقدامات آژانس ها خروج تعدادی امتیاز به تاکسی های عمومی بوده و به تاکسی موقت تبدیل شدن برای فرهنگ سازی و ساماندهی این مشکلات نیاز به همکاری و هماهنگی مردم داریم.

وی ادامه می دهد: باوجود مشکلات موجود و عدم تماس شهروندان با دفاتر همچنان در طول روز 3 تا 4 دستگاه آژانس در دفاتر مستقر هستند به خواست شهروندان توجه می کنیم و این مشکلات یک شبه حل نمی شود نیاز به یک تیم کارشناسی دارد.

سه دهه فعالیت گردشی آژانس ها

مدیر عامل سازمان حمل و نقل درون شهری بانه می گوید: سامان حمل و نقل همگانی بانه هم اکنون با 588 تاکسی تلفنی در 17 دفتر آژانس، 220 تاکسی موقت و 288 تاکسی زرد عمومی فعالیت می کنند.

هیوا رحیمی زاده با بیان اینکه دستورالعمل انتقال آژانس ها به ناوگان حمل و نقل عمومی در شورای ترافیک تصویب و در شورای ترافیک استان تایید شد می افزاید: در راستای ساماندهی سیستم حمل و نقل درون شهری، کاهش تعداد آژانس ها و افزایش ناوگان حمل و نقل عمومی 220 دستگاه تاکسی تلفنی در سال 93 به عنوان تاکسی موقت وارد ناگان حمل نقل عمومی شد.

وی اظهار داشت: بنابر دستورالعمل شورا ترافیک استان قرار بوده تاکسی های موقت در کمترین زمان به تاکسی عمومی تبدیل شود اما با توجه به قطع شدن تسهیلات تاکسی ها و خودروسازان به تعهدات خود عمل نکردن و وضعیت این تاکسی ها همچنان بلاتکلیف باقی مانده و زیر نظر تعاونی تاکسی رانی فعالیت می کنند.

وی ادامه می دهد: 282 تاکسی زرد و 2 ون با پلاک "ت" در ناوگان حمل و نقل همگانی به شهروندان خدمات رسانی می کنند.

رحیمی زاده با اشاره به کمبود تاکسی عمومی در بانه خاطر نشان می کند: کفه ترازو به سمت خودروهای شخصی است و خروج 220 دستگاه آژانس و تبدیل انها به تاکسی های موقت در راستای تعادل کفه ترازوی ناوگان حمل و نقل بود.

وی با اشاره به سه دهه فعالیت تاکسی های تلفنی به صورت گردشی می گوید: فعالیت گردشی تاکسی های تلفنی به خواست انها نبوده بلکه حاضرند در دفاتر آژانس به صورت تلفنی به شهروندان خدمات رسانی کنند این فرهنگ 30 سال است که در بانه رواج دارد.

مدیر حامل سازمان حمل و نقل همگانی بانه با اشاره به ضرورت فرهنگ سازی در زمینه فعالیت آژانس به صورت تلفنی ادامه می دهد: در جلسات شورای ترافیک با دستور فرماندار شهرستان بنا را بر فرهنگ سازی گذاشتیم و مدیران آژانس ها این فرهنگ سازی را شروع کنند.

وی اظهار داشت: به دستور اتحادیه سازمان های حمل و نقل همگانی کشور سهمیه 220 دستگاه خودرو جدید جایگزین تاکسی های موقت شوند اما باتوجه به اینکه خودرو سازان در تعهدات خود تعدیل کردند این برنامه تحقق پیدا نکرد.

وی می گوید: رانندگان توانایی قدرت خرید خودرو جدید ندارند و در سال گذشته تنها یک نفر توانست خودرو خود را به تاکسی عمومی تغیر دهد و هزینه آن را پرداخت کند.

رحیمی زاده با اشاره به اینکه تغیرات در ناوگان حمل و نقل براساس طرح جایگزینی انجام می شود می افزاید: برای پوشش دهی در مناطق حاشیه ای 20 دستگاه ون درخواست شده که این امر هم در قالب طرح جایگزین انجام می شود.

وی اظهار می کند: فعالیت بازنشستگان در ناوگان حمل و نقل شهری منع قانونی ندارد و مجردها هم به شراط تحت تکفل بودن خانواده اجازه فعالیت داده شده و رانندگان باید گواهی نامه پایه 2 داشته باشند.

گزارش از زینب طلایی

کد خبر 86547

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha