به گزارش خبرگزاری کردپرس، دکتر محمد نوذری در نشست تخصصی مطالعه کاربردی پدیدهی خودکشی (علل، راهکارها و اقدامات) که در دانشگاه ایلام برگزار شد، عنوان کرد: بسیاری از مشکلات اجتماعی در ایلام مانند خودکشی، نتیجهی پایین بودن تابآوری اجتماعی و فرهنگ در این استان است که باید دانشگاهیان برای بهبود این شرایط وارد میدان شوند.
او یادآور شد: هر چند رتبهی استان در آسیبهایی مانند اعتیاد، جرائم و طلاق نزدیک به آخر کشور است، اما در اقدام به خودکشی وضعیت مطلوبی نداریم.
نوذری افزود: در هیئت اندیشهورزی با حضور اساتید این موضوع مورد بررسی قرار گرفته است و 50 درصد فعالیتهای معاونت سیاسی و اجتماعی استانداری ایلام مربوط به مسائل اجتماعی است.
معاون سیاسی امنیتی استانداری ایلام تصریح کرد: در زمینه کاهش آسیبهای اجتماعی و مسألهی خودکشی باید از بحث نظری خارج شویم و به سمت فراپژوهش پیش برویم.
نوذری با بیان این که از هر کار میدانی که منجر به کاهش خودکشی شود، حمایت میکنیم، ادامه داد: در این زمینه با 37 سازمان مردمنهاد جهت نشاط آفرینی اجتماعی و کاهش آسیبهای قرارداد منعقد شده است.
وی گفت: با توجه به اسناد بالادستی باید نسخهای ویژه با شرایط استان برای ایلام تجویز شود، بر نوین کردن آموزشها در این زمینه تاکید کرد و گفت: خیلی از آموزشهای ما مربوط به دههی 60 و 70 است که به درد امروز ما نمیخورد.
هر کسی صلاحیت ندارد در مورد خودکشی صحبت کند
رئیس دانشگاه ایلام نیز در این نشست گفت: رسانهها باید در پوشش اخبار موضوعاتی مانند خودکشی ظرافتها را رعایت کنند و رعایت این اصل به معنای سانسور نیست.
دکتر علیاکبری افزود: نکتهی دیگری که باید رسانهها به آن توجه داشته باشند این است که نباید در این زمینهها به سراغ افراد عمومی رفت بلکه باید با کسانی گفتگو کرد که هم تخصص دارند و هم پیامدهای یک خبر و اظهارنظر را به خوبی درک میکنند.
رئیس واحد استانی شبکه ملی جامعه و دانشگاه ضمن بیان این که جامعهی ما سه دهه است که با مشکل خودکشی روبرو است، تأکید کرد: مسئلهای خودکشی با یک پژوهش حل نمیشود و درِ پژوهش همیشه باز است و این موضوع باید به صورت پیوسته تداوم داشته باشد.
نظر شما