زمینه سازی برای اعلام عمومی دولت خودمختار در شمال سوریه

سرویس جهان-شورای دموکراتیک سوریه در حال تشکل دولت خودگردان مختار در بخش هایی از شمال سوریه تحت کنترل کردهای این کشور است و مذاکراتی را با دولت سوریه انجام داده است.

به گزارش کردپرس،شورای دموکراتیک سوریه در حال تشکل دولت خودگردان مختار در بخش هایی از شمال سوریه تحت کنترل کردهای این کشور است و مذاکراتی را با دولت سوریه انجام داده است.

شورای دموکراتیک سوریه به رهبری کردها اداره خودمختار جدیدی را برای شمال شرق سوریه تاسیس کرده است.شورای دموکراتیک سوریه در نشست 6 سپتامبر در عین عیسی در استان رقه، جایی که نیروهای آمریکایی و ائتلاف بین المللی مستقر هستند شورای عمومی اداره خودگردان شمال و شرق سوریه را برگزید.

شورای عمومی میان ادارات خودگردان مناطق عمدتا کردنشین و شوراهای مدنی مناطق عمدتا عرب نشین هماهنگی ایجاد خواهد کرد. این شورا کمیته های اجرایی برای اداره این مناطق که تحت کنترل کردها هستند ایجاد خواهد کرد.

شورای عمومی شامل نمایندگانی از شوراهای مدنی، قانونگذاران و مقامات اجرایی وابسته به جزیره، کوبانی، منبج، رقه و طبقا و نیز بخش شمالی استان دیرالزور خواهد بود. شورای جدید تحت نظر شورای دموکراتیک سوریه، شاخه سیاسی نیروهای دموکراتیک سوریه است که شمال سوریه را کنترل می کند.

فرید عتی (کُرد) و سیهام اویرو (سریانی) به عنوان رهبران مشترک شورای عمومی انتخاب شدند. این گروه همچنین هیئتی پنج نفره از میان اعراب، ترکمانها، کردها، سریانی ها و مسحیان آشوری انتخاب و ان را تشکیل داد.

فرید عتی به المانیتور گفت که او نماینده شورای عمومی در هفت منطقه؛ جزیره، کوبانی، منبج، رقه، طبقا، تل ابیض و عین عیسی است. شورای قانوگذاری هر منطقه 7 نفر را از طریق رای گیری به عضویت شورای عمومی در آورده است که مجموع اعضای شورا را به 49 نفر رسانده است. همچنین 21 تکنوکرات هم به عضویت آن در آمده اند که مجموع اعضا را به 70 نفر افزایش داده است. از میان این 70 نفر، 5 نفر به عنوان بخشی از هیئت شورای عمومی انتخاب شده اند. این هیئت مسئول تشکیل کمیته های اجرایی برای تشکیل دولت جدید خواهد بود و اعضای شورای عمومی بر کار کمیته های اجرایی نظارت خواهند کرد.

عتی که اهل کوبانی است از دانشگاه حلب در رشته حقوق مدرک گرفته است. قبل از این که به عنوان رهبر مشترک شرای عمومی انتخاب شود، ریس شورای قضایی در منطقه فرات بود. او گفت که شورای عمومی اقدامات نهادهای مدنی را در شمال شرق سوریه به رسمیت خواهد شناخت. نهادهای مدنی در مناطقی تشکیل شده اند که از دست داعش آزاد شده اند. وی افزود: «نهادهای مدنی موقت بر اساس قوانینی تشکیل شده اند که در هر منطقه متفاوت است. شورای عمومی اجازه یکسانسازی این قوانین و مصوبه ها را خواهد داد.»

فرید عتی، چگونگی کار شورای عمومی را این طور شرح داد:« اعضای هیئت انتخاب شده و مسئولیت تشکیل کمیته های اجرایی را حداکثر در مدت 21 روز خواهند داشت. این کمیته ها ستون های دولت حکمران را در شمال شرق سوریه تشکل خواهند داد که دفاتر اصلی آنها در عین عیسی خواهد بود. بنابراین، نهاد جدید قدرت خود را از دو منبع: سیاسی( شورای دموکراتیک سوریه) و نظامی(نیروهای دموکراتیک سوریه) کسب خواهد کرد. آنها به صورت واحد عمل خواهند کرد . آمریکا و همپیمانان آنها را در شمال شرق سوریه حمایت خواهند کرد.»

چارت تشکیل شورای عمومی توسط کمیته مقدماتی نمایندگان منطقه ای که بر کار تشکیل شورای عمومی نظارت کرد تهیه شده است.

عتی می گوید که مقامات اداره شمال سوریه قدرت و اختیار خود را از مردم می گیرند که به گفته وی، مردم هم منبع و سرچشمه هر اختیاری هستند. وقتی درباره هژمونی کردها در این منطقه سوال شد، عتی به المانیتور گفت که حکومت در شمال سوریه میان کردها، اعراب، سریانی ها، آشوری ها و ترکمانها تقسیم شده است. وی افزود: « ما وارد جنبه سیاسی نخواهیم شد. ما روی خدمت به مردم متمرکز خواهیم بود. یک نهاد یا حزب سیاسی که نمایانگر ماست( شورای دموکراتیک سوریه) امور سیاسی را در دست دارد.»

برخی احزاب سیاسی خاص کردی با نهاد خودگردان مخالفت کرده و از شرکت در تشکیل شورای عمومی خودداری کرده است. این احزاب به گروه های اپوزیسیون سوریه شامل همپیمانی ملی برای شورش سوریه و نیز نیروهای مخالف و نیز کمیته عالی مذاکرات برای شورش سوریه و نیروهای مخالف نزدیک تر هستند.

حامیان اداره خودگردان شمال سوریه در ارتباط خوبی با دولت سوریه نیستند.

یاسر سلیمان از دیرالزور به عنوان معاون رهبر شورای عمومی انتخاب شد. او توضیح داد که مناطقی که شورای عمومی بر آنها کنترل دارد وسیع بوده و شامل چندین استان در سوریه است بنابراین اداره خودگردان قدرت وسیعی دارد.

سلیمان از طریق واتس آپ به المانیتور گفت که شورای عمومی در جهت سازماندهی ساختار عملیاتی خود تلاش می کند. وی افزود:« شورای عمومی برای خدمت به شهروندان و پرداخت به نگرانی ها و مسائل آنان تشکیل شده است. این شورا نمایانگر همه تشکل ها در منطقه تحت کنترل اداره خودگردان است.»

سلیمان اشاره کرد که اعضای هیئت به زبان های کردی، عربی و ترکی سوگند یاد کرده اند. آنها همچنین شامل مسیحیان و دیگر اقلیت ها مانند ایزدی ها هستند که به گفته وی در سوریه هرگز نماینده نداشته اند.

تشکیل شورای عمومی راه را برای اعلام عمومی دولت خودگردان در شمال سوریه هموار می کند. همزمان شورای دموکراتیک سوریه و دولت مرکزی سوریه گفتگوهایی درباره این موضوع در دمشق داشته اند.

ترکیه از مدت ها پیش واشنگتن و ائتلاف بین المللی را متهم کرده اند که به پ.ک.ک یا حزب کارگران کردستان ترکیه اجازه داده اند کنترل شمال سوریه را در دست بگیرد. اپوزیسیون سوریه از موضع ترکیه حمایت می کند و ادعا کرده که منطقه شمال سوریه توسط حزب کردی اتحاد دموکراتیک سوریه اداره می شود که تحت حمایت پ.ک.ک است. هم ترکیه و هم اپوزیسیون سوریه هر دو حزب را جزء گروه های تروریستی می دانند. با این حال سلیمان تاکید می کند که ترکیه حق ندارد در مسائل داخلی ترکیه دخالت کند.

وی معتقد است که کردها عنصری از تشکل های قانونی در داخل سوریه هستند. وی افزود:« آنها با داعش مبارزه کرده اند و به تعامل با دیگران مشهور هستند. درست نیست که بگوییم این منطقه فقط به جنبه های کردی توجه دارد. همه عناصر در اداره شمال سوریه دخیل هستند.»

عتی و سلیمان هم عقیده هستند که ایالات متدحه آمریکا به روشنی از تشکیل اداره خودگردان در شمال سوریه حمایت نمی کند اما لین مسئله را هم انکار نمی کنند که کردها متحد ائتلاف بین المللی ضد داعش و ایالات متحده بوده و این اتحاد در زمینه سیاسی از طریق تعامل ائتلاف و آمریکا با شورای دموکراتیک صورت گرفته و در سطح نظامی با نیروهای دموکراتیک سوریه انجام شده است.

عتی می گوید: «آمریکا در کار ما دخالت نخواهد کرد زیرا اقدامات ما دموکرانیک بوده و بر اساس موازین دموکراسی صورت می گیرد.»

منبع: المانیتور

نویسنده: سردار ملا درویش

ترجمه: خبرگزاری کردپرس-سرویس جهان

کد خبر 86662

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha