به گزارش کردپرس به نقل از سایت رسمی اتحادیه میهنی کردستان، سعدی احمد پیره سخنگوی رسمی اتحادیه میهنی کردستان اعلام کرد که شورای رهبری این حزب در نشستی امروز خود برهم صالح معاون دوم پیشین جلال طالبانی دبیر کل فقید این حزب را به عنوان کاندید رسمی اتحادیه میهنی برای تصدی منصب ریاست جمهوری عراق انتخاب و معرفی کرد.
این نشست امروز چهارشنبه 28 شهریور/19 سپتامبر، برگزار شده و سعدی احمد پیره در این خصوص گفت که برهم صالح طی رأی گیری علنی از حاضرین این نشست بیشترین میزان رأی را کسب کرده است.
برهم صالح سال گذشته از این حزب جدا شده و خود حزب همپیمانی برای دمکراسی و عدالت را تأسیس و هدف از این اقدام را در دست گرفتن مناصب حاکمیتی و قدرت در اقلیم عنوان کرد.
انتخاب وی در حالی صورت می گیرد که رهبران ارشد اتحادیه میهنی از جمله هیرو ابراهیم احمد همسر جلال طالبانی و سعدی احمد پیره سخنگوی رسمی حزب و ملا بختیار مسئول امور اجرایی دفتر سیاسی تأکید می کنند که منصب ریاست جمهوری عراق حق این حزب است و فقط اعضای حزب می توانند در این منصب کاندید شوند و برهم صالح نیز فقط در صورت بازگشت به اتحادیه میهنی کردستان می تواند به عنوان یکی از نامزدهای این حزب برای ریاست جمهوری معرفی شود.
طبق خبر منتشر شده در سایت رسمی اتحادیه میهنی کردستان، سعدی احمد پیره اعلام کرده که برهم صالح طی نامه ای به شورای رهبری حزب، برای بازگشت و عضویت دوباره در حزب اعلام آمادگی کرده است.
سعدی احمد پیره با تأکید بر اینکه منصب ریاست جمهوری عراق سهم اتحادیه میهنی است گفت که اظهارات حزب دمکرات کردستان که خواستار تصدی این منصب بوده و آن را سهم خود می دانند، جای تعجب بوده و شگفتی آور است.
شبکه تلویزیونی ان، آر. تی نیز به نقل از سعدی احمد پیره گزارش داد که بازگشت برهم صالح به منصب معاونت دبیر کل اتحادیه میهنی از سوی شورای رهبری تصویب شده و وی در رأی گیری غیرعلنی این شورا موفق به کسب 26 رأی شده است.
محمد صابر دیگر عضو ارشد اتحادیه میهنی نیز به عنوان رقیب برهم صالح 15 رأی را به دست آورده است.
منابع خبری غیررسمی در اقلیم کردستان از اعتراض ملا بختیار به این انتخاب و خروج اعتراضآمیز وی از نشست خبر داده اند.
این در حالی است که روز گذشته نیز برت مک گورک نماینده ویژه رئیس جمهور آمریکا به سلیمانیه سفر کرده و با رهبران ارشد اتحادیه میهنی از جمله هیرو ابراهیم احمد و بافل طالبانی فرزند وی و نیز ملا بختیار در خصوص منصب ریاست جمهوری عراق دیدار و گفتگو کرد.
وی که پس از دیدار با رهبران اتحادیه میهنی کردستان در کنفرانسی خبری اعلام کرد که آمریکا در خصوص مسئله انتخاب رئیس جمهور جدید عراق به احزاب این کشور کمک می کند و در چند روز آینده تصمیمات مهمی در عراق، از سوی رهبری سیاسی عراق و رهبران اقلیم کردستان اتخاذ میشود.
پس از سقوط رژیم بعث صدام و تشکیل عراق نوین، مناصب اصلی و کلیدی این کشور، بر اساس توافقاتی میان سه طیف اعراب شیعه و سنی و کردها تقسیم شده و بنا به توافقات صورت گرفته منصب نخست وزیری به شیعیان، ریاست مجلس به سنی ها و ریاست جمهوری عراق به کردهای این کشور داده شد.
نظر شما