صنایع تبدیلی نیاز اساسی دیواندره

سرویس کردستان - دارا بودن دیواندره از لحاظ منابع غنی طبیعی دلیل کافی برای ایجاد صنایع تبدیلی در شهرستان است.

به گزارش کردپرس، بارها در ارتباط با مراتع غنی و دامداری با کیفیت در کردستان شنیده ایم و مسئولان و کارشناسان در حوزه اقتصادی حول محور مباحث کشاورزی و اهمیت آن در این استان سخن گفته و مزایا و به پتانسیل های موجود اشاره کرده اند. وجود دشت سارال و کوه های (چل چمه) در حوزه جغرافیایی شهرستان دیواندره سبب شده این شهرستان از لحاظ مراتع درجه یک غنی باشد و به همین دلیل دامداری در این منطقه دارای رونق خاصی است و بعد از کشاورزی گندم درآمد دوم این شهرستان به حساب می آید.

دیواندره قطب دامداری

بارها به این نکته اشاره شده که دیواندره قطب دامداری کردستان است و دام های اصیل در این شهرستان به وفور وجود دارد اما نکته قابل تامل این موضوع است که با توجه به چنین پتانسیلی چرا قیمت گوشت در دیواندره گران تر از مابقی جاها است و چرا تمام محصولات لبنی که در آن به فروش می رسد چرا برند استان های دیگر را دارا هستند.

متاسفانه در گذشته به احداث کارخانجات صنایع تبدیلی توجه نشده است و همه دنبال خام فروشی بوده اند کاری که الان هم در حال انجام است دام ها به استان های مرکز کشور و شیر توسط کارگاه های کوچک جمع آوری و به کاخانه های استان های شرقی منتقل و با برند این استان ها به داخل استان بر می گردد.

علاوه بر آنکه محصولات تولیدی خود را با برند استان های دیگر مصرف می کنیم و ارزش افزوده آن را به جیب دیگران می ریزیم با وجود چنین سرمایه های با مشکل بیکاری جوانان هم مواجه هستیم. اگر این محصولات در شهرستان تبدیل می شد حداقل بخشی از مشکل بیکاری رفع و اشتغالزایی مستقیم و غیر مستقیم صورت می گرفت.

با پرداخت تسهیلات ارزان قیمت و ایجاد زیرساخت های مناسب می توان سرمایه گذاران را برای سرمایه گذاری در دیواندره ترغیب کرد و از خام فروشی محصولات زحمت کشان روستایی جلوگیری کرد.

وجود 400 هزار راس دام در دیواندره

در شهرستان دیواندره 350 هزار راس دام سبک و حدود 22 هزار راس دام سنگین نگهداری می شود که در سال های مختلف این تعداد بالا و پایین می شود. بشتر دام های سنگین در حاشیه قزل اوزن و بیشتر دام های سبک شهرستان در منطقه سارال نگهداری می شود.

سالانه در دیواندره 6000 تن گوشت قرمز تولید می شود که این میزان نسبت به تولید استان قابل قبول و دیواندره قطب تولید گوشت قرمز است. شهرستان دیواندره سالانه 30 هزار تن شیر تولید می کند که این میزان تولید توسط 5 سکوی جمع آوری شیر واقع در شهرستان جمع و به کارخانه ها منتقل می شود.

18 کارگاه پنیر سازی در دیواندره وجود دارد که سالانه نزدیک به چهار هزار تن پنیر تولید و عرضه می کنند.

خوشبختانه اتفاق خوبی در دوسال گذشته در این حوزه افتاد که با حمایت از آن می توان این مشکلات را تا حدودی حل کرد اخیرا نیز کارخانه تولید لبنیات پاستوریزه شرکت سپهر لبن کردستان با اشتغال زایی ۲۵ نفر و اعتبار ۵ میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان افتتاح شد مساحت این طرح ۱۷۰۰ متر مربع و ظرفیت تولید سالانه ۷۱۸۰ تن انواع لبنیات را دارد. کارگاه تولید لبنیات هیجان سحر نیز در مراحل پایانی ساخت قرار دارد.

این شهرستان درحوزه منابع خام آمادگی و زیرساخت کارافرینی فراهم است چون همانطور که محرز است مقدمه کارافرینی منبع خام است و هرگونه سرمایه گذاری بران می تواند سود را ضمانت نماید.

نیاز به مشارکت در ایجاد صنایع تبدیلی

کارشناس مدیریت گفت: با وجود منبع خام بهای تمام شده محصول نهایی کاهش و این امرباعث می شود که قیمت تمام شده کاهش یابد و برفروش و رقابت در بازار اثرگذار باشد. شیر خام که پایه صنایع غذایی است به دلیل انعطاف آن در تبدیل به محصولات متنوع استعداد زیاد و خواهان فراوانی دارد کره، دوغ، ماست، انواع پنیر شیر هرکدام از این محصولات هزاران شغل را ایجاد می نماید.

یوسف نادری ادامه داد: متاسفانه در دیواندره اکثریت این شیر به پنیر و روانه کارخانه ها جهت برند خوردن می شود و تنها سود شهرستان آلودگی زیست محیطی پساب تولید پنیر به دیواندره هدیه می شود.

نادری افزود: شیر منطقه دیواندره به دلیل دامداری در مراتع دارای غنای زیادی است و طرفدارخاص خود را دارد که نیاز است آنرا فرآوری و از همین شهرستان تولید و روانه بازار نمود.

وی بیان کرد: گوشت یکی دیگر از منابع خام است که فرصت سرمایه گذاری وکارافرینی پرسودی را دارد و متاسفانه دام بصورت زنده راهی بازار و تنها رنج ناشی از نگه داری دام و تخریب مرتع نصیب می گردد اگر بازار خرید و فروش این شهرستان با کشتارگاه قوی مجهز و دام این شهرستان تبدیل به انواع گوشت بسته بندی و روانه بازار شود ارزش افزوده آن متوجه سرمایه گذار و اشتعال زایش نصیب جوانان می شود.

نادری بیان کرد: از طرف تولید کله پاچه فراوری پوست از صنایع وابسته و تبدیلی دام است که فرصتهای سرمایه گذاری راپیش رو دارد. این شهرستان بسترلازم جهت فراوری منابع خام دارد و فقط نیازمند سرمایه گذاری است که اگر به صورت فردی میسرنیست با تعاون و اعتماد به هم میتوان آنرا به سرانجام رساند.

وی اضافه کرد: مطمنا اگر با توسعه فرهنگ شرکت و تعاونی و اعتماد به هم میتوان سرمایه صنایع تبدیلی را تامین و ایجاد کسب وکار نمود. 400 هزار راس دام تعداد کمی نیست و شیر وگوشت آن می‌تواند خمیرمایه مشاعل فراوانی شود ما شاهدیم یک خانوار با دو راس گاو امرار معاش می کنند و فقط بافروش شیرخام کسب درآمد دارند حال اگر شیرهای این دام ها و گوشت هایشان تجمیع شود چه مشاغلی را ایجاد نخواهد کرد و کافی است به داشته ها اعتماد کرد و آنرا جهت هم افزای بیشتربکار گرفت.

کد خبر 87059

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha