به گزارش کردپرس، بر اساس برخی آمارها، حدود ششصد هزار نفر از کردها بویژه کردهای ترکیه در آلمان زندگی می کنند. تعداد زیادی از کردها هم در برخی کشورهای اروپایی از جمله سوئد، فنلاند و هلند زندگی می کنند. خبرگزاری کردپرس درباره کردهای مهاجر در اروپا با پروفسور اوستن والبک، استاد جامعه شناسی دانشگاه هلسینکی فنلاند مصاحبه کرده است. دکتر والبک در زمنیه مسائل مهاجرت و مسائل کردی تخصص دارد و از اعضای سردبیری مجله مطالعات کردی است که در اروپا چاپ و منتشر می شود.
استاد دانشگاه هلسینکی فنلاند درباره علت این که چرا بیشتر کردهای مهاجر اروپا، آلمان را به عنوان مقصد خود انتخاب کرده اند، به کردپرس گفت: انتخاب آلمان به عنوان مقصد اصلی کردهای مهاجر به خاطر مهاجرت نیروی کار زیاد از ترکیه به این کشور بود که پس از جنگ دوم جهانی صورت گرفت که این مسئله باعث ایجاد ارتباط عمیقی میان مردمی شده است که در این دو کشور زندگی می کنند. این مسئله باعث ایجاد تاثیر بیشتری روی روند جدید مهاجرت کردهای ترکیه به آلمان شده است. تقریبا اکثر پژوهشگران متفقند که که از هر چهار شهروند ترکیه که در آلمان ساکن هستند، یک نفرشان کُرد است اما تعداد دقیق کردهای ساکن آلمان مشخص نیست. به هر حال، تعداد کردهایی که در آلمان ساکن هستند چندین برابر بیشتر از تعداد کردهایی است که در سایر کشورهای اروپایی ساکن هستند.
دکتر والبک درباره علت انتخاب کشورهای مانند آلمان، فنلاند، سوئد و دانمارک از سوی کردها به عنوان مقصد خود گفت: انتخاب این کشورها از سوی کردها بیشتر به دلایل تاریخی و در ارتباط با روندهای مهاجرت صورت گرفته است. در آلمان این مسئله بیشتر به خاطر مسائل کار بوده و به کارگیری کارگران خارجی نقش عمده در این مسئله دارد. اما در مورد کشورهای نوردیک مانند سوئد و غیره مسئله بیشتر به دلایل پناهندگی بوده است . در کل، مسئله مهاجرت پدیده ای است که افراد مختلف نظر متفاوتی درباره آن دارند.
استاد دانشگاه والبک درباره فعالیت عمده کردها در اروپا گفت تعداد زیادی از کردها در اروپا به فعالیت سیاسی می پردازند.
وی در مورد تاثیر فعالیت سیاسی کردهای مهاجر در اروپا بر صحنه سیاسی در عراق و ترکیه به کردپرس گفت: قطعا این مسئله تاثیر داشته است. صحنه های سیاسی در عراق و ترکیه، از طروق مختلف با مسئله مهاجرت، کشور مبدل، کشور مقصد و نیز روابط میان این سه عامل مرتبط است. تحقیق های زیادی روی این مسئله پیچیده صورت گرفته است. با این حال، جواب دادن به این سوال که مهاجرت کردها به اروپا چه تاثیری در سیاست هم در ترکیه و هم در عراق داشته سخت است.
دکتر والبک یکی از اعضای گروه سردبیری مجله بین المللی مطالعات کردی است. از وی درباره فعالیت کردها در اروپا در حوزه ادبیات و تحقیق در مورد فرهنگ کردها سوال شد که در پاسخ گفت: کردهای ساکن اروپا فعالیت زیادی در حوزه ادبیات و فرهنگ دارند و این فعالیت ها روبه گسترش است. در کل می توان گفت که کیفیت تحقیقات در حوزه مسائل ادبیات و فرهنگ کردی در اروپا و در میان کردهای مهاجر بهبود داشته است.
دکتر والبک در مورد این که چه ویژگی هایی کردهای مهاجر در اروپا را از سایر مهاجران جدا می کند به کردپرس گفت: ناسیونالیسم یکی از ویژگی هایی است که به صورت گسترده در میان این طیف دیده می شود. با این حال، این امر به صورت یکسان دیده نمی شود و همه آنها به یک صورت به این پدیده نگاه نمی کنند.
استاد دانشگاه هلسینکی درباره ادعای ترکیه مبنی بر این که کردهای ساکن اروپا از گروههای کرد در ترکیه مانند پ.ک.ک حمایت مالی می کنند، افزود: ممکن است کردها در اروپا از راه های مختلفی به سازمان های مختلفی هم در داخل اروپا و هم در مناطق کردنشین ترکیه و سوریه کمک کنند اما دانستن این که این کمک ها چه قدر به پ.ک.ک ارتباط پیدا می کند سخت است و دادن اطلاعات درباره میزان این کمک ها به پ.ک.ک کار بسیار مشکلتری است.
کد خبرنگار: 40101
نظر شما