زندگی بر مدار گرانی

سرویس کردستان- با نوسان قیمت دلار در بازار قمیت کالاهای اساسی که نیاز روزانه مردم است به طور سرسام آوری افزایش یافت و اکنون زندگی مردم بر مدار گرانی می چرخد.

به گزارش خبرنگار کرد پرس وقتی به قیمت کالاهای اساسی در بازار نگاهی می اندازیم می بینیم که قیمت همه کالاهای اساسی که نیاز روزانه مردم است سیر صعودی را پیدا کرده و قیمت برخی از کالاها بیش از 2 برابر افزایش یافته و همچنین لحظه به لحظه قیمت برخی از کالاها تغییر می کند که این امر باعث یک جنگ روانی در بین جامعه شده گرانی و افزایش قیمت کالاهای اساسی به بحث همه محافل عمومی تبدیل شده است.

گرانی مسله ای است که این روزها همه اقشار جامعه با آن درگیر هستند و سبد کالاهای اساسی اقشار کم درامد و متوسط جامعه روز به روز خالی تر می شود و چاره از جز کاهش خرید مایحتاج روزانه خود ندارند که این مهم در آینده تاثیر منفی بر سلامت جسمی مردم می گذارد.

در شهرستان مرزی بانه مردم مانند دیگر نقاط مختلف کشور نگران تامین مایحتاج روزانه خود هستند و مردم در تامین بسیاری از کالاها با مشکل مواجه هستند هم مرزی این شهر با کشور عراق باعث شده اتباع این کشور بسیاری از کالاهای اساسی خود را در بانه تامین کنند و این امر باعث شده بسیاری از کالاها نایاب شوند و شهروندان برای تامین این کالاها با مشکل مواجه می شوند.

افزایش قیمت دلار یکی از دلایل مهم افزایش افسار گسیخته کالاها استاز طرف دیگر عراقی ها فرصت را غنیمت شمرده و کالاهای خود را در این با قیمت بسیار پایین تامین می کنند.

بیزاری مردم از گرانی

یکی از فروشندگان مواد غذایی به خبرنگار کرد پرس با اشاره به کمیابی برخی از کالاهای اساسی گفت: روغن و رب گوجه فرنگی از جمله کالاهای اساسی است که این روزها مردم برای تهیه آنها با مشکل مواجه هستند علاوه بر این هر روز قیمت کالاها افزایش می یابد و نظارت بر کنترل قیمت بسیار ضعیف است.

ایوب رشیدی افزود: قدرت خرید مردم بسیار پایین آمده از وضعیت موجود بیزار شدن گاهی از ترس اینکه فردا نمی توانند کالا را باقیمت امروز تهیه کنند مجبور می شوند که عمده و بیش از نیاز خود خرید کنند.

وی خاطر نشان کرد: بیشتر آسیب به طبقه کار وارد می شود چراکه پس اندازی ندارند که به صورت عمده خرید کنند گاهی از نیاز روزانه خود هم صرفه نظر می کنند.

به گفته وی فروشندگان بانه ای کالا را احتکار نمی کنند احتکار در شهرهای بزرگ انجام می شود و آنها نیز با کمبود کالا مواجه می شوند که باید با احتکار کنندگان برخورد شود.

رشیدی یکی از دلایل گرانی کالاها را خود مردم عنوان کرد و گفت: برخی از مردم کالای زیادی در خانه انبار می کنند که این نیز نوعی احتکار است در شرایط کنونی باید همه مردم به اندازه نیاز خرید کنند تا همه بتوانند از کالای موجود در بازار بهره مند شوند.

وی افزود: در چند سال گذشته مردم در چنین شرایط سختی قرار نگرفتند البته کالا گران شده و همیشه مردم از گرانی شکایت داشتند اما موج گرانی امسال با دیگر سالها متفاوت است و مردم توان تحمیل چنین شرایط را ندارند و باید دولت راهکاری برای مقابله با گرانی بکار بگیرد.

این مفازه دار یاداور شد: یک حلبی روغن به 160 هزار تومان رسیده بیش از 2 برابرافزایش قیمت داشته که با قیمت اکثر جامعه توان خرید را ندارد در حالی که یکی از کالاهای ضروری هر خانوار است.

وی به افزایش قیمت دلار و دینار اشاره کرد و گفت: کاهش قیمت ریال در برابر دینار و دلار باعث شده که مردم اقلیم کردستان از شهرهای مرزی بانه روزانه خرید کنند و این باعث کمبود برخی از کالاها شده است.

جستجو برای کالای مورد نیاز

یکی از شهروندان بانه ای به خبرنگار کرد پرس گفت:لحظه به لحظه قیمتها افزایش می یابند و مردم آرامش فکری و روانی ندارند و نمی توانند تصمیم بگیرند بخرند یا نخرند و شرایط تاثیر بسیار بدی بر جامعه گذاشته است

هادی حسینی با پایین امدن کیفیت و کوچک شدن حجم برخی از کالاها اشاره کرد افزود: برای خرید یک جنس باید کل شهر را دور بزنیم انگار قطعی شده مردم در خانه مواد خوراکی احتکار می کنند و مغازه ها را خالی می کنند.

وی اظهار کرد:جای نگرانی است قیمت گوشت، برنج، میوه و سبزی که در داخل تولید می شود با افزایش نرخ دلار افزایش می یابد این چه ارتباطی با دلار دارد هر جا به افزایش قیمت ها اعتراض می کنیم افزایش نرخ دلار را بهانه می کنند.

وی افزود: مردم روز به روز فقیرتر سطل های زباله دنبال غذا می گردند و این یعینی فقر مطلق و فقر هم بسیاری از آسیب های اجتماعی را را به دنبال دارد و امنیت جامعه را به خطر می اندازند.

حسینی اظهار کرد: هر روز عده ای از جوانان این شهر بیکار می شوند در سالهای گذشته مردم از شهرهای دیگر برای اشتغال به بانه مهاجرت می کردند و اما امروز بسیاری از مغازه ها خالی شده و جوانان نیز بیکار می شوند.

کمبود روغن در بانه

رئیس صنعت معدن و تجارت بانه در گفت وگو با خبرنگار کرد پرس گفت: کسانی که انبار دارد به ما اعلام کردند و بعد از انبار کالا فاکتور فروش از این افراد درخواست می شود و تاکنون تمام فاکتورهای که به دست ما رسیده قانونی بوده و حتی یک مورد خلاف وجود ندارد.

احمد رحمانی افزود: به لحاظ تامین برنج مشکلی وجود ندارد و بیش از نیاز در بازار وجود دارد و احتمال اینکه شبانه کالای از بانه خارج شود وجود ندارد اما به لحاظ تامین روغن کمبود داریم.

وی مشکل اصلی کمبود روغن را در حمل و انتقال این کالا عنوان کرد و اظهار داشت: قیمت کالاها شناور است و قیمت کالا هفته ای تغییر می کند اما ما قیمت کارخانه را مبنا قرار می دهیم.

وی اضافه کرد: افزایش قیمت کالا به نفع هیچ کس نیست و با افزایش قیمت کالا میزان فروش کاهش می یابد و بسیاری از کالاها در انبارها می ماند و فاسد می شود.

به گفته رحمانی روزانه 6 نفر بازرسان اتاق اصناف و بازرسان اداره صنعت، معدن و تجارت در قالب گروه های 2 نفره از فروشگاه های سطح شهر بازید می کنند و در صورت شکایت مردمی به سرعت موارد بررسی می شود.

وی با اشاره به وجود میوه های فصلی در بازار گفت: قیمت میوه و تره بار در بازار مناسب است اما مشکلی که در یان زمینه داریم حق عملکاری کارگران میدان تره بار است که چندین تن میوه به جاری حق عمل کاری به انها پرداخت می شود.

وی افزود: باید جهاد کشاورزی حق عمل کاری و قیمت میوه های که از سایر شهرستان ها وارد می شود به صورت کارشناسی شده به ما اعلام کنند که حق عمل کاری انجام نشود و قیمت میوه ها فاکتور شوند

کد خبر 87532

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha